Verslag van de wedstrijd voor de Croky Cup tussen K.Olympia S.C.Wijgmaal en J.S.Fizoise A

J.S.Fizoise
2-0

Normaal gezien had in het voorbije weekend de competitie moeten beginnen. Die start nu pas op 19 september. Op zondag 6 september speelde Olympia Wijgmaal in de 2de ronde van de Croky Cup thuis tegen de Waalse eerste provincialer J.S.Fizoise. In de voorbije week was het bestuur van Wijgmaal tot een akkoord gekomen met testspelers Rodan Lourenco Banzuzi en Joel Kalonji. Alleen waren hun papieren om te kunnen spelen nog niet in orde. Trainer Steven De Pauw moest ook Ilias Benamar en Jeroen Goor missen, omdat ze geplaagd werden door lichte kwetsuren. Bovendien moest keeper Yanno Vanwelkenhuysen een operatie ondergaan aan de meniscus en zal nog geruime tijd moeten gemist worden. In de 2' kreeg de thuisploeg al een vrijschop, maar die leverde niets op. Enkele minuten later moest doelman Kevin Firquet een schot van Andreas Dewaet stoppen. De bezoekers reageerden met een schot van Johann Licour en keeper Zeno De Corte moest zich strekken om de bal uit doel te houden. Robin Peeters kon zich vervolgens een paar keer bijna doorzetten. De bezoekers kregen een paar kansen via Denruyter en Gallina. In de 22' kon Tim Boogaerts de bal voor doel brengen en Bono Mertens kopte de bal naast doel. Nadat Thomas Rovny in de 32' net over de lat schoot, moest keeper Firquet een schot van Johann De Doncker stoppen. Wijgmaal bleef de forcing voeren en kwam net voor de rust bijna aan de openingstreffer. In de 43' verlengde Bono Mertens een vrijschop naar de verste paal en doelman Firquet kon nog net redding brengen met de voet. Aan de rust stond het nog 0-0. Bij Wijgmaal werd Bono Mertens na de rust vervangen door Michael Nsam Nsam. In de 48' kopte Arnout Masselis bij een hoekschop de bal over doel. Drie minuten later stuurde Dewaet de bal naar Nsam Nsam en die was iedereen te vlug af op de linkerflank. Hij bracht de bal voor doel en aan de 2de paal kon Johann De Doncker die in doel verlengen en zo de stand op 1-0 brengen. Fizoise kreeg dan een vrijschop en een hoekschop, maar die leverden niets op. In de 58' kon verdediger Nils Struys de bal voor doel brengen en keeper Firquet moest de kopbal van Adis Sabic over de lat tikken. Eén minuut later moest Firquet een schot van Robin Peeters stoppen. In de 69' werd Adis Sabic vervangen door George Henrique Casemiro Da Rocha. Fizoise kwam dicht bij de gelijkmaker toen een voorzet van Steve Babitz door Johann Licour nipt naast doel werd gekopt. In de 80' werd Johann De Doncker aangespeeld op de linkerflank en dribbelde zich op Messiaanse wijze door de Waalse verdediging. Hij schoot de bal mooi aan de 1ste paal binnen en bracht zo met zijn 2de doelpunt van de namiddag de stand op 2-0. Twee minuten later kwam een voorzet van De Doncker tot bij Robin Peeters en die schoot de bal net naast doel. De bezoekers konden niet meer reageren. Johann Zimi De Doncker kreeg in de 89' nog een applausvervanging. Voor hem kwam Jordy Vander Straeten nog op het terrein. Olympia Wijgmaal won deze wedstrijd met 2-0 en moet komende zondag in de volgende ronde op het veld van RC Harelbeke gaan spelen. De bijnaam van RC Harelbeke is de " Ratjes " en deze ploeg uit West-Vlaanderen speelt net zoals Wijgmaal in de 2de afdeling.