Verslag van de oefenwedstrijd tussen Olympia Wijgmaal en Sportief Rotselaar

Sportief Rotselaar
0-0

Op dinsdag 25 augustus speelde Olympia Wijgmaal een oefenwedstrijd tegen 2de provincialer Sportief Rotselaar. Door het klasseverschil was het Wijgmaal dat de tegenstander voor het grootste deel van de tijd vastzette op eigen helft. Toch leverde dat weinig kansen op voor onze ploeg uit 2de afdeling. In de 19' kon Andreas Dewaet zich doorzetten in de 16-meter en schoot hard op doel. Keeper Warre De Weerdt stond echter goed opgesteld aan de eerste paal. Vijf minuten later volgde nog een gekraakt schot van Robin Peeters, maar verder kwam de thuisploeg niet. De bezoekers hielden hun rangen goed gesloten en hun keeper kende weinig problemen met de schaarse pogingen van Wijgmaal. Aan de rust stond het 0-0. In de 2de helft kreeg Wijgmaal iets meer ruimte, maar als de bal voor doel werd gebracht, viel die meestal recht tot bij de bezoekende goalie. De thuisploeg probeerde het dan met afstandsschoten, maar die gingen nooit binnen het kader. Op 5 minuten van het einde kwam Rotselaar tot een counter en die leidde zelfs tot een hoekschop. Wijgmaal kreeg nog een kans via Jordi Vander Straeten en ook die ging naast doel. Vlak voor het einde ging er een schot van dichtbij naar doel, maar keeper De Weerdt bracht redding. Wijgmaal kwam zo aan geen enkel doelpunt en beeïndigde de wedstrijd met 0-0.