Verslag van de oefenwedstrijd tussen Olympia Wijgmaal en HO Veltem

HO Veltem
3-0

Voor veel voetbalsupporters en zeker voor mezelf als verslaggever was het een prettig vooruitzicht om weer naar  een voetbalwedstrijd te kunnen gaan kijken. Normaal gezien was de voorbereiding voor Wijgmaal al 3 weken eerder moeten starten, maar het Corona-virus besliste daar anders over. Vorige week kwam van uit de regering de toelating om weer oefenwedstrijden te spelen. Op zondag 16 augustus speelde Olympia Wijgmaal een oefenwedstrijd tegen 1ste provincialer HO Veltem. In het begin waren de bezoekers de gevaarlijkste ploeg. In de 2' ging een schot van Marten Ansoms via keeper Yanno Vanwelkenhuysen in hoekschop. Vijf minuten later mocht Robin Peeters voor de thuisploeg een vrijschop nemen, maar die belandde in de muur. Er waren al 20 minuten gespeeld toen Veltem weer gevaarlijk was met een schot uit wel een heel scherpe hoek. Keeper Vanwelkenhuysen was echter attent en stopte die poging aan de 1ste paal. Eén minuut later ging een poging van Lander Wouters tegen het doelhout en kwam Veltem zo dicht bij de openingstreffer. Er volgde nog een schot van Tim Bruylandt dat naast doel ging. In de 24' kon Thibaud Hermans op de rechterflank doorgaan en bracht de bal voor doel. Aan de 2de paal kon Adis Sabic de bal in doel verlengen en zo de stand op 1-0 brengen. Veltem bleef echter de ploeg met de meeste kansen. Na een counter mikte Bruylandt weer niet binnen het kader en ook 3 opeenvolgende hoekschoppen leverden geen doelpunt op voor de bezoekers. In de 40' mocht Robin Peeters weer een vrijschop nemen voor Wijgmaal. Er volgde een botsing tussen de keeper en een verdediger van Veltem en de bal verdween in doel en zo werd de rust bereikt met een 2-0 voorsprong. Na de rust werd in beide kampen veel gewisseld, maar nu nam Wijgmaal het commando over. In de 58' schoot Casemiro George Henrique Da Rocha de bal in doel en zorgde voor de 3-0 stand. Wijgmaal behield het meeste balbezit, maar veel kansen kwamen daar niet meer uit voort. Zo won Wijgmaal deze oefenpartij met 3-0. Op zondag 23 augustus oefent Wijgmaal tegen Bierbeek. Deze wedstrijd begint om 16 uur.