K.Olympia SC.Wijgmaal - K.FC.Zwarte Leeuw

K.FC.Zwarte Leeuw
4-1

Na de 3 op 6 uit de eerste 2 wedstrijden kreeg Olympia Wijgmaal op de 3de speeldag één van de ploegen op bezoek waar het ook vorig seizoen tegen speelde nl. Zwarte Leeuw. De bezoekers verloren toen met 2-1 in het Ymeriastadion en wonnen thuis met dezelfde cijfers tegen Wijgmaal. Trainer Bart Vanhoudt kon voor het eerst dit seizoen weer beroep doen op Lennert Vanherberghen. Helaas moest hij nu de diensten missen van Rocky Peeters. Ontbraken ook nog steeds Hakim Labanieh, Wietse Vermeylen, Maki De Silva en Nils Goedeweeck. Deze laatste is wel dicht bij een wederoptreden, vermits hij voor de wedstrijd rondjes liep rond het speelveld. Wijgmaal kreeg in de 4' reeds een kans na een voorzet van Roel Poukens. De bal werd door Lennert Vanherberghen over doel gekopt. Acht minuten later moesten de thuissupporters toch wel even slikken. Keeper Glenn De Jonge kreeg een terugspeelbal toegespeeld en treuzelde net iets te lang om de bal te ontzetten. Daarvan profiteerde Yens Peeters om hem de bal te ontfutselen en zo op een gemakkelijke manier voor de openingstreffer te zorgen (0-1). De thuisploeg liet echter de moed niet zakken en in de 15' werd een doelpunt van William Acke afgekeurd wegens buitenspel. Vlak daarna kwam Acke weer in een vrije positie, maar gleed net toen hij de bal kreeg toegespeeld uit. Zwarte Leeuw had moeite om het goede positiespel van Wijgmaal te ontwrichten en in de 18' werd Joren Nijs onderuit gehaald net buiten de 16-meter. Gert Stockx nam de vrijschop en trapte de bal over doel. Vijf minuten later kwam er vlot samenspel van Wijgmaal. Via Acke kwam de bal bij Marcos Da Silva en die stak de bal mooi in de loop van Gertjan Fannes. Die liet keeper Bernd Burghmans geen kans en zorgde met zijn eerste treffer van het seizoen voor de gelijkmaker (1-1). De bezoekers kwamen aan één kans in de eerste helft. Een voorzet ging gevaarlijk voorlangs, maar niemand van Zwarte Leeuw kon afwerken. Wat de bezoekers wel tentoon spreidden was af en toe uitpakken met zware fouten. Dat resulteerde voor de rust in 3 gele kaarten respektievelijk voor Kevin Lauryssen, Kenzo Van Hooydonck en Thijs Schrauwen. Voor de kapitein van Zwarte Leeuw was het al de 3de dit seizoen en hij zal er komende zondag tegen Spouwen-Mopertingen dus niet bij zijn. Met een gelijke stand werd de 2de helft aangevat. Zwarte Leeuw begon beter na de herneming en in de eerste minuten werd het van een voorsprong gehouden door keeper De Jonge. Die maakte zijn fout helemaal goed door een schot van Lauryssen knap uit doel te houden. Kort daarna ging een schot van Cornelissen nipt over de dwarslat en bij een vrijschop van Schrauwen bracht Glenn De Jonge weer redding. In de 55' kreeg Ben Colson een gele kaart. Op het moment dat iedereen een doelpunt van de bezoekers verwachtte viel er één aan de overkant. Wijgmaal kwam na een counter weer op voorsprong. Fannes liet de bal op het hoofd van Acke belanden en die kopte die in doel (2-1). Een paar minuten later hield keeper De Jonge Zwarte Leeuw van de gelijkmaker. Senne Vanderheyden kon van in de 16-meter schieten, maar de bal ging recht op de Wijgmaalse keeper. De thuisploeg gaf zich in de 63' nog meer zekerheid door een 3de doelpunt. William Acke gaf de bal door aan Gertjan Fannes en die trapte de bal mooi binnen en bracht met zijn 2de treffer de stand op 3-1. In de 64' kreeg Tim Boogaerts een gele kaart wegens handspel net buiten de 16-meter. Twintig minuten voor het einde bracht Fannes de bal voor doel en Acke leek te gaan scoren, maar zijn poging werd nog gered op de doellijn. In de 72' kwam bij Zwarte Leeuw Yannick Bevers de plaats innemen van Bart Cornelissen. Hij stond nog maar één minuut op het terrein of hij beging een zware fout op Poukens. De scheidsrechter stuurde hem van het veld met een rode kaart. Elf minuten waren er nog te spelen toen Acke de bal doorspeelde aan Marcos Da Silva en die verscheen alleen voor doelman Brughmans. Onze Braziliaan bracht zo de stand nog op 4-1. Trainer Vanhoudt bracht in de 82' Eberd De Donder in de wedstrijd voor Poukens en iets later Giel Vandebeeck voor Joren Nijs, die mocht terugkijken op een goede prestatie. Eerder was Simon Bammens in de plaats gekomen van Gertjan Fannes. Zwarte Leeuw kreeg in de 89' nog één goede kans via invaller Glenn Jansen. Keeper De Jonge stopte echter zijn schot. Wijgmaal behaalde een verdiende overwinning en het telt nu na 3 wedstrijden 6 punten. Bovendien vielen er net als tegen Woluwe-Zaventem weer 4 doelpunten in eigen huis. Olympia Wijgmaal staat momenteel op de 5de plaats en speelt komende zondag op verplaatsing tegen KFC Duffel.