Verslag van de wedstrijd van de 21ste speeldag tussen K.Olympia SC.Wijgmaal en K.VV.Vosselaar

K.VV.Vosselaar
3-0

Na de onverwachte, maar terecht verdiende zege tegen leider K.VK.Tienen stond op zondag 1 maart de inhaalwedstrijd tegen Vosselaar op het programma voor Olympia Wijgmaal. Indien de thuisploeg weer kon zegevieren kon het de laatste plaats aan Spouwen-Mopertingen doorgeven. Trainer Steven De Pauw moest weer een paar spelers missen door een schorsing nl. Dimitri Delorge en Enrico Pellegriti. Jorge-Michael Vanderstappen had zich gekwetst aan de pols en ook Thibaud Hermans was nog steeds niet fit. Dat was wel het geval voor keeper Arne Lekens. Hij nam plaats op de invallersbank. Jeroen Goor kreeg voor de 3de keer dit seizoen een basisplaats en Arnout Masselis mocht ook aan de wedstrijd beginnen. Voor hem was dat al geleden van de wedstrijd op Eendracht Aalst. Trainer Frank Belmans van Vosselaar moest middenvelder Raf Hannes missen door een te veel aan gele kaarten. Hij werd vervangen door Jeroen Julien en ook Pieter Engelen kreeg weer een basisplaats. Na 2 minuten zorgde Wijgmaal via Alessandro Bongiorno voor het eerste gevaar. De Wijgmaalse aanvaller kon van op links de 16-meter ingaan en zijn schot werd aan de 1ste paal gestopt door keeper Sven Delarbre. De bezoekers namen dan over en in de 10' kreeg Najim Haddouchi van in het strafschopgebied een schietkans, maar die ging over doel. Er was bijna een kwartier gespeeld toen er een vlotte combinatie van Wijgmaal kwam. Bongiorno gaf de bal door aan Joren Dehond en die gaf die door aan Jordy Mathei. De spits van Wijgmaal mikte de bal echter naast doel. In de 21' blokkeerde Dehond de bal en daarbij kwetste middenvelder Niels Van De Vel zich. Die bleef ruim een minuut liggen en werd iets later vervangen door Jorne Segers. Vosselaar kreeg nog wel een vrijschop, maar Haddouchi trapte die in de muur. In de 26' werd de opbouw bij Vosselaar onderbroken en Jarno Molenberghs ging er van door met de bal. Hij vond als aanspeelpunt Joren Dehond en die stuurde Mathei de 16-meter binnen. Deze keer trof onze topschutter wel raak en bracht met zijn 16de treffer van het seizoen Wijgmaal 1-0 voor. Eén minuut na de openingstreffer mocht Molenberghs een vrijschop en mikte die recht op keeper Delarbre. In de 28' werd Molenberghs op de linkerflank vrijgespeeld en die kon de bal voor doel brengen. De defensie van Vosselaar ruimde het gevaar op voor de goed meegevolgde Dehond aan de bal kon. Op het halfuur mocht Bono Mertens een vrijschop nemen en die werd vakkundig door keeper Delarbre gestopt. In de 32' kreeg invaller Segers een kans voor Vosselaar en stuitte op keeper Yanno Vanwelkenhuysen. In de 35' dribbelde Bongiorno zich voorbij twee verdedigers en ging dan ook voorbij de bezoekende keeper. Van uit een scherpe hoek schoot hij op doel en een verdediger van Vosselaar liep met de bal in doel en zo kwam Wijgmaal aan een 2-0 voorsprong. Twee minuten daarna kwam Vosselaar bijna aan een tegentreffer. Jorne Segers bracht de bal voor doel en Steven Van De Vreede kon zijn hoofd tegen de bal zetten. De reactie van keeper Vanwelkenhuysen was uitstekend en met een vlugge reflex hield hij de bal uit zijn doel. In de 39' werd Bono Mertens bij Wijgmaal vervangen door Marcos Alfredo Da Silva Junior. Op het einde van de eerste helft liet Vosselaar nog de kans liggen om het verschil op één doelpunt te brengen. Bij een aanval in de 40' kon Segers de bal nog richting doel brengen en keeper Vanwelkenhuysen kon daarbij nog net zijn hand tegen de bal zetten. Vlak daarna kon Ruben Vaes zich door de Wijgmaaldefensie wurmen en gaf de bal opzij naar Van De Vreede. Die kon niet missen, maar deed dat toch en plaatste de bal naast een leeg doel. De Nederlandse spits liet zo een open kans onbenut. Zo ontsnapte Wijgmaal aan een tegentreffer en ging de rust in met een 2-0 voorsprong. Vlak na de rust belandde een voorzet van Vosselaar op het dak van het doel. In de 49' leverde een schot van Marcos Da Silva een hoekschop op. Vier minuten later ging Mathei richting doel met 4 verdedigers rond zich. Hij kon toch nog hard op doel schieten, maar de bal ging in het zijnet. In de 63' werd Gert Stockx vervangen door Andreas Dewaet. Bij een vrijschop voor Vosselaar kopte Nick Havermans de bal in het zijnet. In de 67' kreeg Dewaet een gele kaart. In de 69' bleef Bongiorno na een duel liggen. Na verzorging van verzorgster Demi Michiels kon hij de wedstrijd hervatten. Twee minuten daarna schoot Dehond na een vrijschop van Molenberghs hard naast doel. Bij een tegenaanval van Vosselaar op een kwartier van het einde was dat ook zo voor een poging van Segers. Bij Vosselaar werd Ivan Paulino Rosario in de 75' vervangen door Ruben Meynendonckx. In de 80' bracht keeper Vanwelkenhuysen weer redding bij een kopbal van Vaes. Bij samenspel tussen Bongiorno en Dehond schoot deze laatste op doel en de bal ging maar nipt naast de 2de paal. Dit schot van de hard werkende Dehond verdiende meer. In de 90' probeerde Steven Van De Vreede het met een omhaal, maar die ging over doel. In de toegevoegde tijd kon Marcos Da Silva tot een uitbraak komen. Onze Braziliaan gaf de bal naar de 2de paal waar Bongiorno stond en die verlengde de bal in doel en zorgde zo nog voor 3-0. Met twee treffers tegen Vosselaar bracht hij zijn totaal zo op 6. Net als tegen Tienen kwam Wijgmaal aan een 3-0 zege en voor de 2de keer op rij kwam keeper Vanwelkenhuysen aan een clean sheet. Nog maar eenmaal verloor Wijgmaal in het Ymeriastadion dit seizoen, als je het verlies tegen Duffel niet meeteld. Deze 6de zege brengt Wijgmaal op de 13de plaats met een totaal aan 23 punten. Daarmee laat het nu Hoogstraten en Spouwen-Mopertingen achter zich. Toch zal het strijden worden voor het behoud tot de laatste speeldag, maar Wijgmaal heeft alvast een goede zaak gedaan in de twee voorbije wedstrijden. Volgende zondag moet Olympia Wijgmaal een uitwedstrijd spelen tegen periodekampioen SK Londerzeel. In de heenwedstrijd won Wijgmaal met 4-1.