SK Londerzeel - Olympia Wijgmaal

SK Londerzeel
Olympia Wijgmaal
2-1

Op de 2de speeldag van de competitie in de 2de amateursklasse B stond voor Olympia Wijgmaal al dadelijk een zware uitwedstrijd op het programma. Tegenstander was SK Londerzeel en dat team werd bij de topfavorieten gerekend. Vorige zondag tegen Woluwe-Zaventem moest trainer Vanhoudt al 3 spelers missen met kwetsuren. Nadien kwam daar ook de blessure van Maki De Silva bij. Met een scheurtje in de mediale band van de knie zal hij minstens één maand niet kunnen spelen. Zijn uitvallen was natuurlijk een zware aderlating voor Wijgmaal, vooral omdat hij de competitie was gestart met het maken van 2 doelpunten. De Wijgmaalse trainer bracht Eberd De Donder in de ploeg en bij SK Londerzeel werd gestart met dezelfde 11 van in de uitwedstrijd tegen RC Hades. Olympia dreigde in de eerste minuten met schoten van Marcos Da Silva en Gertjan Fannes. In de 5' leed de thuisploeg balverlies en Marcos Da Silva zag weer kans om op doel te schieten. Het harde schot van onze Braziliaan ging maar nipt naast doel en SK Londerzeel was gewaarschuwd. Met een schot van Jorn Rijmenams in de 11' kwam er een eerste reactie van de thuisploeg. De eerste helft was al bijna halfweg toen Fannes van op links kon doorgaan en zijn voorzet door Marcos in één tijd naast doel werd verlengd. SK Londerzeel zette Wijgmaal licht onder druk, maar de defensie van Olympia hield zonder veel problemen stand. In de 28' kwam de bal via Fannes tot bij de mee opgerukte Tim Boogaerts en Marcos Da Silva kwam slechts centimeters te kort om de bal in doel te verlengen. Een paar minuten later ging Nik Vangrunderbeek met de bal aan de haal en schoot naast doel. In de 32' moest Rocky Peeters aan de zijlijn worden behandeld door onze kinesiste June Verlooy. In die periode kon Rijmenams de 16-meter ingaan en was er een redding nodig van doelman Glenn De Jonge. Vijf minuten voor de rust kwam Wijgmaal toch op achterstand. Jules Vits werd op rechts afgezonderd en zijn voorzet werd door Alec Luyckx mooi binnengetikt (1-0). William Acke kon dan de 16-meter ingaan, maar de bal viel verkeerd. In de 43' kwam Sander Van Eyk vrij in het strafschopgebied en zijn schot werd door de Wijgmaalse goalie mooi onschadelijk gemaakt. Met 1-0 werd de rust bereikt. In de 2de helft was het even wachten op de eerste kans. In de 54' kon Acke koppen na een voorzet van Marcos, maar doelman Kristof Sulmon kende weinig problemen met die poging. Drie minuten later kreeg de thuisploeg een vrijschop. Oliver De Groodt, de grote linkerflankverdediger van Londerzeel, verlengde de bal met het hoofd en bracht zo de stand op 2-0. Vlak daarna ging een schot van Vangrunderbeek voorlangs. In de 62' kwam Joren Nijs voor Wijgmaal op het terrein. Hij verving Rocky Peeters. Jules Vits kwam dicht bij een treffer, maar zijn schot ging nipt over de dwarsligger. In de 69' werd Ben Colson vervangen door Simon Bammens. SK Londerzeel kreeg in de 74' weer een prima kans via de bedrijvige Vangrunderbeek, maar hij stuitte op keeper De Jonge. Eén minuut later werd Marcos Da Silva neergeduwd in de 16-meter en scheidsrechter Timmermans gaf daarvoor een strafschop. Gert Stockx nam de verantwoordelijkheid op zich en bracht de elfmeter tot een goed einde (2-1). Zo kwam Wijgmaal een beetje onverwacht aan de aansluitingstreffer en dat opende natuurlijk perspectieven. Een paar minuten later trapte Stockx een vrijschop, aan de 2de paal kopte Bammens de bal voor doel en Marcos kopte de bal vlak op doelman Sulmon. In de 79' trapte Joren Nijs na een hoekschop op doel, maar die poging ging helaas niet binnen het kader. In de laatste 10 minuten kon Wijgmaal geen vuist meer maken. Lennert De Keukeleere kreeg in de 83' de enige gele kaart van de wedstrijd. Keeper Glenn De Jonge hield de thuisploeg nog tweemaal van een hogere voorsprong. Hij redde bij een vrijschop van Vangrunderbeek en ook nog bij een schot van invaller Onwuekelu Chukwunonso in de 88'. Zo bleef het bij een 2-1 overwinning van SK Londerzeel. Hoewel Wijgmaal in de eerste 45 minuten een paar goede kansen kreeg om op voorsprong te komen, kunnen we toch stellen dat SK Londerzeel de overwinning verdiende. Aanstaande zondag kan Olympia Wijgmaal zich herpakken, dan krijgt het Zwarte Leeuw over de vloer. De bezoekers van de 3de speeldag haalden tot nu toe 1 op 6.