Verslag van de wedstrijd van de 20ste speeldag tussen RC Hades Kiewit Hasselt en K.Olympia SC.Wijgmaal

RC Hades Kiewit Hasselt
2-1

Met de komst van Steven De Pauw als nieuwe trainer begon Olympia Wijgmaal aan de laatste 11 wedstrijden met maar één doel namelijk het behoud in 2de Amateur. Door het algemeen forfait van KFC Duffel en de donkere wolken boven ASV Geel en K.V.V.Vosselaar leek zijn taak plots lichter te worden, maar de realiteit is nog anders. Vosselaar blijft gewoon spelen tot het einde van het seizoen en zakt dan vrijwillig naar 1ste provinciaal. Bij Geel zijn de zaken nog onduidelijker. Daar mochten alle spelers en de sportieve staff voor einde januari vertrekken, maar dat gebeurde dus niet. Er werd een curator aangesteld en het lot van Geel ligt nu in zijn handen. Door het forfait van Duffel kwam er ook een verandering in de rangschikking. Alle ploegen tot en met de 12de plaats moesten punten inleveren. Alleen de laatste 3, waarbij Wijgmaal behielden hun puntentotaal. Trainer Mirko Licata van Hades moest twee spelers missen door een schorsing nl. Nicolas Mombaerts en Thierry Vandermeeren. Daardoor kwam Roel Jacquemyn voor de 6de keer dit seizoen aan de aftrap en Cédric Van Geel mocht na 3 speeldagen onderbreking nog eens aan een wedstrijd beginnen. Bij Wijgmaal waren er ook twee geschorsten: Yoan Yangassa en Andreas Dewaet. Bono Mertens kwam aan de aftrap en dat was geleden van de 14de speeldag. Lennert De Keukeleere en Gert Stockx waren er ook weer bij na hun schorsing. Van bij het begin van de wedstrijd zag je een ander Wijgmaal. Niet meer die eerder behoudende en voorzichtige aanpak, maar meer offensiever. In het eerste kwartier van de wedstrijd kregen de toeschouwers weinig kansen voorgeschoteld. In de 17' ging er een scherpe voorzet richting Alessandro Bongiorno, maar keeper Dries Gijbels was eerder bij de bal. In de 24' werd Bram Poell aangespeeld en de spits van Hades ging samen met De Keukeleere de 16-meter binnen. Poel werd aangetikt door de verdediger van Wijgmaal en ging tegen de grond. De scheidsrechter wees onmiddellijk naar de stip. Ilias Chouâ mocht de strafschop trappen en liet keeper Arne Leekens geen kans. Voor Chouâ was het zijn eerste doelpunt van het seizoen en hij bracht zo de stand op 1-0. Wijgmaal dat zeker niet onderlag bij de thuisploeg moest even bekomen van dat tegendoelpunt en kwam pas in de 41' aan een kans. Bij een hoekschop kon Gert Stockx koppen, maar de bal ging helaas naast doel. RC Hades ging de rust in met een 1-0 voorsprong. De thuisploeg zette Wijgmaal in het begin van de 2de helft onder druk. In de 50' kon Stockx van op eigen helft de bal richting Jordy Mathei sturen. Die was sterker dan twee verdedigers en ging op doel af. Hij had weinig moeite om keeper Gijbels te verslaan en bracht met zijn 14de treffer van het seizoen de stand in evenwicht (1-1). Vier minuten later werd Poell diepgestuurd en hij werd afgestopt door keeper Lekens. In de 58' kreeg Joren Dehond een gele kaart. Hij mist daardoor de wedstrijd van komende zondag tegen Vosselaar. Vier minuten later kwam Wijgmaal bijna op voorsprong. Eerst werd een schot van Dehond afgeblockt en in de herneming schoot Jarno Molenberghs op doel. Zijn schot ging tegen Bongiorno aan. Die stond vlak voor de doellijn en verhinderde zo onvrijwillig een 2de Wijgmaals doelpunt. Bij Hades werd Van Geel in de 65' vervangen door Jelle Vanratingen. Bij Wijgmaal kwam Marcos Da Silva in de 73' in de plaats van Bongiorno. Deze laatste kreeg geel in de 70' en dat was ook zijn 3de. Zo mist hij net als Dehond de wedstrijd tegen Vosselaar. Ook Jordy Mathei kreeg geel, zijn eerste gele kaart van het seizoen. Onze Braziliaan kwam enkele minuten later bij een tegenaanval dicht bij een doelpunt. Van op de rechterflank kwam er een voorzet en Marcos schoot in één tijd op doel. De bal ging echter recht op keeper Gijbels. Trainer Licata bracht een paar minuten eerder twee verse krachten op het veld. Voor Rune Lenaerts en Junior Ebobo kwamen Gillian Vaesen en Lance Voorjans. Bij Wijgmaal kwam Jorge-Michael Vanderstappen in de 80' de plaats innemen van Jordy Mathei. De invallers van Hades deden zich dadelijk opmerken. In de 82' moest keeper Arne Leekens ingrijpen toen Voorjans de 16-meter binnendrong. Hij stond ook pal bij een schot van Wieto Claes. In de 85' werd een aanval van Wijgmaal onderbroken en Hades kon een tegenaanval lanceren. Van op de linkerflank werd de bal voor doel gebracht en daar stonden twee spelers van de thuisploeg plots oog in oog met keeper Lekens. Het was Lance Voorjans die de bal met het hoofd in doel verlengde en zo Hades met zijn 3de seizoenstreffer weer op voorsprong bracht (2-1). Zo kort voor het einde was dit natuurlijk een opdoffer voor Wijgmaal. Toch kreeg het nog een paar kansen op de gelijkmaker. In de 88' kwam een voorzet aan de 2de paal tot bij Molenberghs. Zijn schot ging voorlangs. De wedstrijd bevond zich al in de toegevoegde tijd toen Marcos Da Silva op doel kon koppen, maar weer ging de bal recht op keeper Gijbels. Zoals in een aantal voorgaande wedstrijden moest Wijgmaal weer kostbare punten zien verloren gaan in de slotfaze. Deze nederlaag komt nog harder aan, als je weet dat Olympia een metamorfose onderging onder zijn nieuwe trainer. Strijdend voor elke meter grond en voor elke bal. Wijgmaal verdiende zeker een gelijkspel en had met wat geluk aan een 5de zege van het seizoen kunnen komen. Waar Wijgmaal in de heenwedstrijd nog het spel van Hades moest oindergaan, toonde het zich nu de evenknie van de Limburgse ploeg. Volgende zondag staat om 15 uur de thuiswedstrijd tegen Vosselaar op het programma.