Verslag van de wedstrijd van de 19de speeldag tussen K.Olympia SC.Wijgmaal en K.Diegem Sport

K.Diegem Sport
1-1

De 19de speeldag zou het begin van de wederopstanding van Olympia Wijgmaal dienen te worden. Na het ontslag van trainer Houben moest T2 Mario Nobels voorlopig de trainingen leiden in afwachting van de komst van een nieuwe trainer. Met de komst van Diegem in het Ymeriastadion moest Wijgmaal het stellen zonder kapitein Gert Stockx en verdediger Lennert De Keukeleere. Beiden waren geschorst. Gelukkig kon de Wijgmaalse trainer wel beroep doen op Andreas Dewaet. Ook Emmanuel Bakala stond weer eens aan de aftrap. In de vorige 5 wedstrijden kreeg hij geen speelminuten. Bij Diegem was Jordy De Koker geschorst en keerde Alex Matuta terug na een schorsing. Door een enkelkwetsuur kon Lander Van Lautem niet spelen en dat was ook het geval voor Mehdi Benlouafi. Al vroeg in de wedstrijd leidde een slechte inspeelbal van Yangassa een kans in voor de bezoekers. De 18-jarige Ali Barkellil kon daardoor de 16-meter ingaan, maar gelukkig kon Bakala ingrijpen voor Barkellil op doel kon schieten. In de 9' schoot Jan De Bouw op doel en de bal week af op een Wijgmaalse verdediger. Keeper Arne Leekens liet zich niet verrassen en voorkwam een vroeg tegendoelpunt. Eén minuut later kreeg Yoan Yangassa een gele kaart na een fout op Arnaud De Cuyper. In de 17' kwam de thuisploeg aan een eerste hoekschop. Met een achterwaartse kopbal kon Dimitri Delorge te weinig kracht zetten om keeper Michiels veel werk te bezorgen. Nadat Diegem in de eerste minuten van de wedstrijd even voor druk kon zorgen, kwam er nadien meer evenwicht. In de 25' kon Wijgmaal een tegenaanval lanceren en Dewaet bracht de bal tot bij Jarno Molenberghs. Die schoot de bal echter over doel. Onmiddellijk daarna kwam Diegem aan een hoekschop en de kopbal van Dieter Vanderelst werd gestopt door keeper Lekens. Op 12 minuten van de rust knutselde Wijgmaal een prima combinatie in elkaar. Dewaet gaf de bal door aan Alessandro Bongiorno en die kon het strafschopgebied ingaan. De 22-jarige aanvaller schoot op doel en de bal week onderweg af en ging zo over de doellijn. Met zijn 3de doelpunt van het seizoen bracht Bongiorno de stand op 1-0. In de 34' kreeg De Cuyper een gele kaart. Voor de ex-speler van OHL was dit zijn 3de en hij mist daardoor de volgende wedstrijd. Beide ploegen kwamen voor de rust nog aan een kans. In de 42' belandde een voorzetschot van Bongiorno op het dak van het doel. Eén minuut later gingen doelman Lekens en verdediger Tim Boogaerts samen naar de bal en kwamen in botsing. Gelukkig kon Diegem daar niet van profiteren. Na een verre ingooi kon De Bouw nog op doel schieten, maar de bal ging hoog over doel. Olympia Wijgmaal gig de rust in met een 1-0 voorsprong. In het eerste kwartier van de 2de helft stapelden de kansen zich op. In de 49' kwam er een doorsteekpass van Molenberghs naar Bongiorno. Keeper Dean Michiels kwam goed uit en was eerst bij de bal. Eén minuut later mikte Barkellil over doel en in de 54' kregen de bezoekers een vrijschop. Aan de 2de paal kopte Vanderelst de bal voor doel en Cédric Mertens kon zijn voet tegen de bal plaatsen. Keeper Lekens had een goede reactie klaar en verhinderde de gelijkmaker. Vijf minuten daarna ging De Cuyper neer in de 16-meter, maar de scheidsrechter zag daar geen strafschop in. Er was een kwartier gespeeld in de 2de helft toen keeper Michiels een schot van Joren Dehond kon stoppen. In de 62' werd Mertens bij Diegem vervangen door Ilias Benamar. Eén minuut later kwam Diegem aan een enorme kans. Een voorzet belandde aan de 2de paal tot bij de vrijstaande Ilias Labiad. Die kreeg het nog voor elkaar om de bal over het open doel te laten belanden. In de 64' viel Wijgmaal terug tot 10 spelers na de 2de gele kaart voor Yoan Yangassa. Hij mist de uitwedstrijd op 2 februari tegen RC Hades. Diegem kreeg een vrijschop vlak voor het strafschopgebied en Benamar trapte die maar nipt naast doel. In de 68' kwam Diegem weer dicht bij de geljikmaker. Eerst had keeper Arne Lekens een prima reactie op een schot van Labiad en vervolgens werd hij bijgestaan door Andreas Dewaet, die de bal net voor de doellijn kon ontzetten. Op de spelersbank van Diegem zag men daar een doelpunt in en werden een paar rake verwensingen richting scheidsrechter gestuurd. Keeperstrainer Stephan Van Goethem kreeg daarvoor een rode kaart. In de 78' mocht Alex Matuta, die enkele minuten eerder geel zag, een vrijschop nemen en ook hij kon keeper Lekens niet verslaan. Andreas Dewaet kreeg in dezelfde minuut een gele kaart en mist daardoor ook de wedstrijd op Hades. Dan kreeg de thuisploeg een paar uitstekende kansen om zijn voorsprong te verdubbelen. In de 80' verstuurde Tim Boogaerts een voorzet naar Jordy Mathei. De aanvaller van Wijgmaal schoot op doel, maar een verdediger zette er nog zijn voet voor. In de 83' kon Molenberghs de 16-meter ingaan en trapte de bal voorbij keeper Michiels. Verdediger Jannes Bautmans kon nog redding brengen voor de doellijn. Eén minuut eerder was Jorge-Michael Vanderstappen op het terrein verschenen in de plaats van Jordy Mathei. In de 86' kon hij doorgaan tot in het strafschopgebied en stuitte op de weer goed uitgekomen doelman Michiels. Vlak daarna kwam Barkellil door in de 16-meter en struikelde dan over de bal. Een vrijschop van Dehond ging in het zijnet. Jorge-Michael Vanderstappen bleef na een luchtduel liggen, maar het spel werd niet stilgelegd. Pas als de bal buiten de lijnen ging, kwam de scheidsrechter een kijkje nemen. Diegem bleef het doelgebied van Wijgmaal bestoken en kwam nog aan een hoekschop. Uiteindelijk werd het nog 1-1 in de toegevoegde tijd. Een voorzet van Labiad kwam scherp voor doel en Barkellil kon de bal in doel verlengen en zorgde zo voor de gelijkmaker. De topschutter van Diegem bracht zijn totaal zo op 9 stuks. Voor Wijgmaal dat zo lang stand hield met 10 was dit natuurlijk de zoveelste opdoffer dit seizoen. Als je pas in de slotsekonden van een wedstrijd nog twee punten verliest, is dat zeker niet prettig. Door dat gelijkspel blijft Wijgmaal op de laatste plaats in het klassement staan. Gelukkig kwamen de ploegen voor hun ook maar aan één punt. Volgend weekend is er geen competitie. Op 2 februari staat de uitwedstrijd tegen RC Hades op het programma. Aanstaande zaterdag 25 januari speelt Olympia Wijgmaal een oefenwedstrijd tegen 3de amateurploeg Beringen. Aftrap om 19u30.