Verslag van de wedstrijd van de 18de speeldag tussen Spouwen-Mopertingen en K.Olympia SC.Wijgmaal

Spouwen-Mopertingen
2-0

Deze cruciale wedstrijd tussen twee ploegen die al sinds eind oktober 2019 aan geen overwinning meer kwamen, werd nog eens bemoeilijkt door de wind die door het Norbert Beuls Stadion joeg. Thuisploeg Spouwen-Mopertingen moest de geschorste Giovanni La Mantia missen en ook Aytaç Ogün Yavuz stond niet op het spelersblad. Daardoor kregen Moussa Diallo en Dean Boiten weer een basisplaats. Bij Wijgmaal startte trainer Houben met dezelfde 11 als tegen Hoogstraten. Op de invallersbank zaten nu wel Bono Mertens, Marcos Da Silva en Emmanuel Bakala. Andreas Dewaet en Jorge-Michael Vanderstappen ontbraken en waren zich aan het voorbereiden op hun examens. Na een paar minuten kwam Wijgmaal aan een eerste hoekschop. Er volgde onmiddellijk een 2de en daarbij schoot Jordy Mathei de bal in het zijnet. In de 6' werd Diallo Moussa diep gestuurd, maar de spits van de thuisploeg verslikte zich in de bal. Enkele minuten later verlengde Mathei een voorzet van Tim Boogaerts tpt bij Alessandro Bongiorno en die schoot de bal naast doel. Daarna kwam Spouwen-Mopertingen steeds meer in balbezit en kreeg in de 16' een vrijschop, die door Yoan Yangassa werd opgeruimd. Iets later stopte doelman Arne Lekens een schot van Benjamin Bahtiri en hij deed dat nog eens over bij een schot van Diallo. Halfweg de 1ste helft werd een aanval van Wijgmaal onderschept en na een voorzet mikte Diallo naast doel. Bij een hoekschop die daar op volgde werd de bal door Didier Haenen naast doel gekopt. Er was bijna een halfuur gespeeld toen Wijgmaal nog eens aan een kans leek te komen. Een aktie van Joren Dehond werd achteruit gelegd tot bij Bongiorno, maar die kon de bal niet meer voor zijn voet brengen. De thuisploeg kreeg dan twee vrijschoppen, maar die leverden slechts één zwakke kopbal op. In de 33' kreeg Wijgmaal plots veel ruimte voor een counter. Bongiorno rukte op met de bal en werd 5 meter voor het strafschopgebied foutief getackeld. Dean Boiten was de dader en kreeg daarvoor een gele kaart. Jarno Molenberghs trapte de vrijschop over doel. Bij een vrijschop voor Wijgmaal in de 38' was doelman Tom Grootaers net eerder op de bal dan Yangassa. In de 42' kon Dehond plots doorgaan op doel, maar stuitte op doelman Grootaers, die goed zijn hoek had verkleind. In de 45' moest doelman Lekens nog een schot van Haenen stoppen en zo werd de rust bereikt zonder dat er een doelpunt was gevallen (0-0). De 2de helft was nog maar juist bezig of Spouwen-Mopertingen kreeg een vrijschop. Daar kwam een hoekschop uit voort en de bal kwam tot aan de 2de paal tot bij Boiten. Die schoot de bal mooi in doel en bracht zo de thuisploeg op voorsprong (1-0). Voor Dean Boiten zijn 5de doelpunt van het seizoen. In de 48' kreeg Bongiorno een gele kaart en moest doelman Arne Lekens een schot van Moussa Diallo onschadelijk maken. Twee minuten maakte Gert Stockx een fout tegen Bahtiri. Stockx kreeg een gele kaart en is daardoor geschorst voor de wedstrijd van komende zondag tegen Diegem. Bahtiri probeerde nog, maar moest van het terrein geholpen worden en werd vervangen door Piet Proesmans. In de 55' kwam de thuisploeg dicht bij een 2de treffer. Armel Body kon de 16-meter binnendringen en schoot hard op doel. Doelman Lekens kon zijn schot echter stoppen. Een paar minuten later kon Jordy Mathei bij een hoekschop van dichtbij inkoppen, maar zijn poging werd voor de doellijn nog gestopt. In de 59' had keeper Lekens heel wat moeite om een schot van Haenen onder controle te krijgen. Wijgmaal bleef op zoek naar de gelijkmaker. In de 62' kwam een voorzet van Dehond tot bij Molenberghs. Die schoot op doel, maar de bal werd door de thuisverdediging afgeblockt. Eén minuut later kon Yangassa bij een hoekschop van dichtbij inschieten en doelman Grootaers had een geweldige save in huis en belette zo een tegendoelpunt. In de 71' werd Gert Stockx vervangen door Marcos Da Silva. Het was geleden van begin december 2019 dat onze Braziliaan nog eens aan speelminuten kwam. Bij een counter van Wijgmaal, die daar op volgde schoot Molenberghs de bal naast doel. In de 76' stopte keeper Lekens een schot van Body en kreeg Proesmans een gele kaart. Op 10 minuten van het einde schoot Bongiorno de bal over doel. Een vrijschop van Molenberghs was te laag gericht en leverde daardoor geen gevaar op. Een schot van Glenn Ernens was in de 83' ook al te hoog gericht. Alessandro Bongiorno kon zich na een aktie wat ruimte bezorgen en schoot recht op keeper Grootaers. Bij Wijgmaal kwam Bono Mertens in de ploeg voor Tim Boogaerts. In de 86' viel de beslissing. Een voorzet van Spouwen-Mopertingen werd door Moussa Diallo in doel gedevieerd en met zijn 7de doelpunt van het seizoen bracht hij de stand op 2-0. In de 90' kreeg Lennert De Keukeleere wegens protest nog een gele kaart en mist daardoor ook de wedstrijd tegen Diegem Sport. Spouwen-Mopertingen kwam eindelijk aan hun 5de zege van het seizoen na 2-0 winst tegen Olympia Wijgmaal. Voor Wijgmaal betekent deze nederlaag ook het overnemen van de laatste plaats in de rangschikking. Olympia telt al 6 punten achterstand op een veilige plaats in die rangschikking. Een paar zeges op rij zouden natuurlijk nog wonderen kunnen doen. Op de 19de speeldag komt Diegem Sport op bezoek in het Ymeriastadion. Aftrap zondag 19 januari om 14u30.