Olympia Wijgmaal - SK Londerzeel

Olympia Wijgmaal
SK Londerzeel
3-3

Na de 3-2 nederlaag op het terrein van KV Woluwe-Zaventem op de 1ste speeldag speelden de beloften van Olympia Wijgmaal op vrijdag 9 september tegen SK Londerzeel. De bezoekers hadden op de 1ste speeldag een gelijkspel behaald tegen RC Hades. In het eerste halfuur waren de beide ploegen aan mekaar gewaagd. Het was wel Wijgmaal dat een paar kansen kreeg. In de 9' kopte Simon Bammens bij een hoekschop naast doel en halfweg de eerste helft mocht Dries Nijs een vrijschop nemen. Hij trapte die hard naar de linkerbovenhoek, maar keeper De Donder bracht redding. In de 25' kwam er een doorsteekpass van Serron en de defensie van SK Londerzeel kon niet bij de bal. Dat deed Jelle Demal wel en hij schoot Wijgmaal op voorsprong (1-0). Een paar minuten later schoot Ismail El lar bij een counter over doel. In de 33' kwamen de bezoekers onverwacht aan de gelijkmaker. Souleymane Makadji zette zich door aan de doellijn en zijn voorzet-schot viel aan de 2de paal binnen (1-1). In de laatste 5 minuten van de eerste helft zette Wijgmaal orde op zaken. In de 42' zetten Thomas Vandenplas zich door in de 16-meter en bracht de bal voor doel. Aan de 2de paal was Kyle Pevernagie goed gevolgd en hij bracht Wijgmaal weer op voorsprong (2-1). Twee minuten later mocht Jelle Demal een vrijschop nemen aan de rand van het strafschopgebied en trapte de bal mooi binnen en zorgde zo voor de 3-1 ruststand. Trainer Nico Van Passel bracht bij het begin van de 2de helft twee frisse krachten in. Arnaud Serruys kwam in de plaats van Pevernagie en Aba Yahya Adil voor Ismail El lar. Het was SK Londerzeel dat al in de 46' bijna aan de aansluitingstreffer kwam. Derick Gyimah kwam alleen voor keeper Mathias Vervecken, maar die bracht redding. In de 52' mochten de bezoekers een vrijschop nemen en ook nu bracht de Wijgmaalse keeper redding. De druk van de bezoekers bleef aanhouden. Bij een hoekschop kon Demaeght vrij inkoppen, maar de bal ging naast doel. Pas na een kwartier in die 2de helft kreeg Wijgmaal nog eens een kans. Simon Bammens kopte hard op doel bij een hoekschop, maar keeper De Donder redde. In de 61' trapte Bryan Van Der Jeugt van buiten de 16-meter hard op doel en de bal ging binnen en hij bracht zo de stand op 3-2. Keeper Vervecken bleef de reddingen opstapelen. In de 69' hield hij een schot van Gyimah tegen en in de 75' hield hij Ben De Boeck van een doelpunt. Bij Wijgmaal kwamen nog Frederic Luckermans en Tibo Janssens in de ploeg. SK Londerzeel kwam in de 82' aan de gelijkmaker. Dean Van Den Winckel nam een vrijschop en de bal verdween door een bos van spelers in doel en zo kwam de stand op 3-3. Vijf minuten van het einde hield keeper Vervecken Ben De Boeck nog van de winningtreffer en uiteindelijk mocht Wijgmaal nog gelukkig zijn met dat ene punt. In de 2de helft werd het middenveld van Wijgmaal overlopen en kwam er in het thuiskamp teveel balverlies. Olympia Wijgmaal moet komende vrijdag naar Zwarte Leeuw.