Verslag van de wedstrijd van de 16de speeldag tussen SC.Eendracht Aalst en K.Olympia SC.Wijgmaal

SC. Eendracht Aalst
3-1

Na een teleurstellende heenronde van de competitie, begon Olympia Wijgmaal op zondag 15 december 2019 aan de terugronde in het Pierre Cornelisstadion van Aalst. De heenwedstrijd was geeindigd op een 2-2 gelijkspel en bij Wijgmaal hoopte men om minstens weer een punt te behalen tegen " Den Iëndracht ". Bij Wijgmaal had Enrico Pellegriti heel de week kunnen meetrainen, maar was terug gekwetst geraakt aan de lies. Lennert De Keukeleere, een andere Wijgmaalverdediger moest in de voorbije week tweemaal de training staken door problemen aan een knie. Toch kon hij tot veler verbazing toch aan de wedstrijd beginnen. Bono Mertens zat met examens. Dat was ook zo voor Andreas Dewaet en Jorge-Michael Vanderstappen, maar die twee jeugdige talenten reisden toch mee naar Aalst. De thuisploeg won vorig weekend met 1-0 tegen leider Bocholt en was daardoor al opgeklommen naar de 6de plaats en telde al 10 punten meer dan Wijgmaal. Eendracht Aalst zette Wijgmaal van vlak na de aftrap onder druk. Al in de 1' kwam er een voorzet en kreeg Falko Geenens een schietkans. De verdediging van Wijgmaal kon zijn schot blokkeren. In de 4' kreeg Geenens weer een schietkans, maar nu ging de bal over doel. Drie minuten later kreeg Aalst een vrijschop. Arne Van Den Eynde trapte die en de bal verdween via de muur in hoekschop. Pas na 10 minuten kon Wijgmaal even onder de druk vandaan komen en mocht Gert Stockx een vrijschop nemen. Die leverde echter geen doelgevaar op. In de 16' leed Olympia balverlies en schoot Van Den Eynde recht op doelman Yanno Vanwelkenhuysen. Jarno Molenberghs, die een paar dagen eerder 30 jaar was geworden, kreeg in de 19' een verwittiging van de scheidsrechter na een haakfout. Een paar minuten later mocht hij een vrijschop nemen en weer kon men de verdediging van Aalst niet in gevaar brengen. In de 26' kwam de thuisploeg op voorsprong. Bij een ingooi botste de bal tot voor doel. Niemand van Wijgmaal greep tijdig in en Gianni De Neve kon de bal binnenkoppen. Met zijn 3de doelpunt van het seizoen zorgde hij voor 1-0. Hij trof dus net als in de heenwedstrijd weer raak. Aalst bleef het meeste balbezit houden, maar na het eerste halfuur kwam Wijgmaal stap voor stap beter in de wedstrijd. Het was toch wachten tot de 37' voor Wijgmaal de keeper van de thuisploeg op de korrel kon nemen. Bij een ingooi kwam de bal via Joren Dehond tot bij Dimitri Delorge. Die trapte hard op doel en keeper Julien Devriendt zweefde de bal uit zijn doelvlak. Eén minuut later trapte Molenberghs de bal tot in het doelgebied en Yoan Yangassa kon die net niet tot in doel verlengen. Na die paar kansen voor Wijgmaal kreeg de thuisploeg er op het einde van de 1ste helft nog een paar. In de 40' verdween een schot van Van Den Eynde in de armen van keeper Vanwelkenhuysen. Eén minuut voor de rust kwam een dieptepass plots voor de voeten van de vrijstaande Benoit Ladrière. Die kwam slechts tot een zwak schot en daar had de Wijgmaalse keeper weinig moeite mee. In de 26' had Joren Dehond al een gele kaart gezien en op het einde van de eerste helft kreeg ook Lennert De Keukeleere er eentje. Voor beide spelers werd dat hun 2de. Eendracht Aalst ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Bij beide ploegen kwamen na de rust wisselspelers op het terrein. Jordy Mathei en Andreas Dewaet werden bij Wijgmaal vervangen door Alessandro Bongiorno en Jorge-Michael Vanderstappen. Bij Aalst kwam Cedric Mitu in de plaats van Van Den Eynde. Na 2 minuten in de 2de helft kreeg Wijgmaal bijna een 2de treffer te slikken. Ladrière kon van binnen de 16-meter op doel schieten en trof daarbij de lat. Twee minuten later trapte Molenberghs weer een gemeten vrijschop en Delorge kwam net te kort om de bal in doel te verlengen. Jorge-Michael Vanderstappen maakte het de verdediging van Aalst niet gemakkelijk en Wijgmaal kwam steeds beter in de wedstrijd. Toch moest keeper Vanwelkenhuysen nog tweemaal gepast ingrijpen. In de 55' kwam Mitch Dekuyper plots door in de 16-meter en de Wijgmaalse ruimde het gevaar op via een sliding. Aalst kreeg één minuut later een vrijschop en weer stond keeper Vanwelkenhuysen goed geposteerd. In de 58' kwam Wijgmaal aan de gelijkmaker. Jarno Molenberghs trapte een vrijschop mooi voor doel en Jorge-Michael Vanderstappen torende boven iedereen uit en kopte de bal mooi in de rechterbovenhoek. Met zijn 1ste seizoenstreffer bracht de 21-jarige de stand op 1-1. Drie minuten later stuurde Stockx een dieptepass naar Dehond. Die ging de 16-meter in maar met een tackle van Burssens werd het gevaar opgeruimd. Vlak daarna ging een pass van Delorge naar Bongiorno, maar die werd afgevlagd door de lijnrechter wegens buitenspel. Na een goede aanval van Wijgmaal kon Aalst een counter lanceren en die mondde uit in een hoekschop. In de 70' kreeg Molenberghs een gele kaart. Ook voor hem werd het zijn 2de dit seizoen. De thuisploeg kreeg een vrijschop en daarbij werd de bal naast doel gekopt. In de 73' bracht Yanno Vanwelkenhuysen redding bij een schot. De 10 laatste minuten gingen in met een vrijschop van Molenberghs. Net als tweemaal eerder kwam een speler van Wijgmaal centimeters te kort om voor doelgevaar te zorgen. Ditmaal was dit het geval voor Vanderstappen. Olympia Wijgmaal verdiende minstens een punt door een goede 2de helft, maar het liep mis in de laatste 5 minuten. In de 86' kreeg Geenens tijd en ruimte om een gemeten voorzet te versturen tot aan de 2de paal en daar kopte Mitch Dekuyper de bal in doel. Hij zorgde met zijn 9de treffer van het seizoen voor 2-1. In de 93' kon Cedric Mitu naar een diepe bal lopen en was eerder op de bal dan de uitgekomen Yanno Vanwelkenhuysen. De Congolees trapte de bal in een leeg doel en bracht zo de eindstand op 3-1. Voor hem was het zijn 2de treffer van het seizoen. Het verdict voor Wijgmaal kwam weer te hard aan. Ondanks een goede tweede helft bleef het weer achter zonder punten en ziet nu zelfs Spouwen-Mopertingen tot op één punt komen in de rangschikking. Nu volgt er nog één week training en dan krijgen de spelers van Wijgmaal even wat rust tijdens de eindejaarsfeesten. Op 5 januari 2020 staat de thuiswedstrijd tegen Hoogstraten op het programma. Aftrap om 14u30. Tot slot krijgen de supporters nog de beste groeten van Ben Colson en June Verlooy. Zij waren aanwezig op de wedstrijd in Aalst en kwamen van uit Canada over om hier samen met hun familie Kerstmis en Nieuwjaar te vieren. Namens het bestuur wens ik alle supporters van Olympia Wijgmaal prettige feesten toe.