Verslag van de wedstrijd van de 12de speeldag tussen K.Olympia SC.Wijgmaal en S.K.Pepingen-Halle.

S.K.Pepingen-Halle
0-0

Op de 12de speeldag stonden in het Ymeriastadion van Wijgmaal twee ploegen tegenover elkaar die in hun thuiswedstrijden de meeste van hun punten hadden behaald. Voor de bezoekers van Pepingen-Halle was dat nog meer het geval als voor Olympia Wijgmaal. Na de 0 op 6 kon de thuisploeg een zege zeker gebruiken. Trainer Johan Houben kon op Jarno Molenberghs na op iedereen beroep doen. Bono Mertens kreeg de voorkeur op Alessandro Bongiorno om aan de wedstrijd te beginnen. Bij Pepingen-Halle keerde Julien Pé terug na een schorsing van één speeldag. Trainer Jean-Louis Meynaert kon echter geen beroep doen op Fabio Lo Guidice en Franck Mikal, die vorig weekend nog aan de aftrap stonden tegen Bocholt. Ook Chakib Haidour, Brian Schoonjans en Andrea Morias waren nog gekwetst. In de 1' van de wedstrijd kon Jordy Mathei met het hoofd niet bij een voorzet van Enrico Pellegriti. Wijgmaal leed vervolgens een paar keer balverlies. In de 3' kon Oumar Diakhaté daardoor op doel schieten, maar keeper Yanno Vanwelkenhuysen stond in de baan van de bal. Drie minuten later kreeg diezelfde speler weer een schietkans en nu verdween de bal hoog over doel. In de 8' was het Pepingen-Halle dat balverlies leed. Mathei bracht de bal voor de voet van Joren Dehond en diens schot werd afgeblockt. Na een kwartier stuurde Bono Mertens de bal naar Mathei en keeper Sergei Deweerdt was net eerder op de bal. Olympia Wijgmaal werd dan steeds beter van het doelgebied van Pepingen-Halle weggehouden en halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers aan de eerste grote kans. Avansey Ngadrira bracht de bal naar Bruno Baras en die kreeg plots een open kans. Keeper Vanwelkenhuysen hield de bezoekers echter van een voorsprong. Iets later was de Wijgmaalse keeper weer attent bij een voorzet. Hij sloeg de bal voor het hoofd van een aanvaller weg. In de 33' kreeg de thuisploeg een eerste hoekschop. Daarbij ging een schot van Gert Stockx over doel. Vijf minuten later kwam Wijgmaal tot een vlotte combinatie en Dimitri Delorge kon de 16-meter binnengaan. Zijn schot was echter niet krachtig genoeg om keeper Deweerdt in moeilijkheden te brengen. Vlak daarna kon Mathei zich op de linkerflank doorzetten en kwam tot op een 5-tal meter van het doel. Keeper Deweerdt blokkeerde het schot van de Wijgmaalse spits. Vijf minuten voor de rust kon Bruno Baras het strafschopgebied ingaan en ging dan plots tegen de grond. Hij probeerde met een schwalbe een elfmeter te versieren, maar scheidsrechter Michiel Allaerts had zijn bedoelingen door en gaf hem een gele kaart. In de 45' kreeg Pepingen-Halle een vrijschop na een fout van Stockx. Jari Neef zette zich achter de bal en mikte die mooi naar de linkerhoek van het doel. Keeper Vanwelkenhuysen stopte zijn poging en bij de herneming hield hij ook Diakhité van een doelpunt. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt en ondanks de kansen was de eerste helft te weinig gespekt met hoogtepunten. Misschien hadden de bezoekers wel een voorsprong verdiend. De eerste kans in de 2de helft was ook voor de bezoekers. In de 47' schoot Jari Neef hard op doel en keeper Vanwelkenhuysen stopte de bal in twee tijden. Onmiddellijk daarna eindigde een aktie van een bedrijvige Joren Dehond in hoekschop. In de 51' kon Julien Pé na een ingooi naar doel koppen en de bal verdween in de armen van de Wijgmaalse goalie. Na 10 minuten in de 2de helft leed Wijgmaal weer dom balverlies. Diakhité kreeg daardoor weer een kans om op doel te besluiten, maar zijn schot ging meters naast. In de 62' werd Andreas Dewaet vervangen door Alessandro Bongiorno. Drie minuten later bereikte Ngadrira weer Baras en die kreeg weer de bal niet voorbij een secure Wijgmaalse keeper. In de 67' kon Bono Mertens oprukken en bracht de bal voor de voet van Delorge. De verdediging van Pepingen-Halle was echter attent en kon weer een schot op doel beletten. Dan kon Mathei tussen 3 verdedigers nog op doel schieten en stuitte op keeper Deweerdt. Dan leek het één minuut later dat Baras door de defensie van Wijgmaal leek te gaan, maar Yoan Yangassa verhinderde dat net op tijd. De thuisploeg kon de bezoekers steeds meer onder druk zetten en in de 71' ging een shot van Mertens naast doel. Eén minuut later kon Dehond zich doorzetten en bracht de bal tot bij Bongiorno. Die schoot op doel en daarbij ging de bal tegen de paal. Zo kwam de thuisploeg dicht bij een voorsprong. In de 73' trapte Stockx een vrijschop en Dehond verlengde de bal naast doel. In de 85' werd bij Wijgmaal Jordy Mathei vervangen door Jorge-Michael Vanderstappen. Bij Pepingen kwam Jente Ertveldt nog in voor Bruno Baras. De bezoekers kregen in de laatste 5 minuten nog een paar vrijschoppen. Die leverden echter geen gevaar op voor de Wijgmaalse verdediging. In de 89' kreeg Lennert De Keukeleere een gele kaart voor een haakfout. Voor hem was dit zijn 3de van het seizoen en zo mist hij de wedstrijd op Cappellen van komende zaterdag. In de extra-tijd ging een pass naar Bono Mertens en keeper Deweerdt was net op tijd uitgekomen om de Wijgmaalse middenvelder van een laat doelpunt te houden. De thuisploeg kreeg nog een vrijschop, maar die bleef ook zonder resultaat. De wedstrijd tegen Pepingen-Halle eindigde op 0-0. Het werd dus geen zege voor Wijgmaal. Eén punt is natuurlijk beter dan geen. Toch heeft de thuisploeg nu al in de laatste 3 wedstrijden de weg naar doel niet kunnen vinden. Volgende zaterdag om 20 uur staat in het Antwerpse de wedstrijd tussen R.Cappellen F.C. en K.Olympia SC.Wijgmaal op het programma.