Olympia Wijgmaal - K.V.Woluwe-Zaventem

Olympia Wijgmaal
K.V.Woluwe-Zaventem
4-0

Olympia Wijgmaal heeft de competitie in de 2de amateurklasse B op een schitterende manier ingezet. Het begon met een klinkende 4-0 thuisoverwinning tegen K.V.Woluwe-Zaventem. Trainer Bart Vanhoudt van Wijgmaal moest nog altijd een 3-tal spelers missen door kwetsuren. Dat waren Lennert Vanherberghen, Nils Goedeweeck en Wietse Vermeylen. Trainer Philippe Droeven van de bezoekers kon geen beroep doen op Saliaj en van de pas getransfereerden Diakhité en Muzembo. Al in de 2' probeerde Mike De Silva het met goed afstandsschot, maar dat ging over doel. Vier minuten later stond doelman Glenn De Jonge van Wijgmaal op de juiste plaats om een schot van Darren Yagan te stoppen. In de 12' kwam Marcos Da Silva aan de bal aan de hoekschopvlag en wist met een mooie beweging zijn bewakers in de wind te zetten. Onze Braziliaan zette de bal voor doel en Mike De Silva schoot de bal onder doelman Hrvoye Cubic in doel. Wijgmaal kwam alzo vroeg op voorsprong (1-0). Iets later kwamen de bezoekers bijna aan de gelijkmaker toen een voorzetschot van Mourad Daouidi tegen de onderkant van de dwarslat ging. Inplaats dat de stand in evenwicht kwam, kon de thuisploeg z'n voorsprong in de 17' verdubbelen. Bij de eerste hoekschop van Olympia viel de bal aan de rand van de 16-meter voor de voet van Rocky Peeters en die schoot de bal staalhard in doel en bracht zo de stand op 2-0. Woluwe-Zaventem probeerde wel te reageren, maar zag toch te veel ballen verkeerd belanden. Toch gingen pogingen van Mbenti Ngoumou en kapitein Steven Goidfroid niet zo ver naast doel. In de slotminuten van de eerste helft probeerde William Acke het met een verre lob, maar die won door de wind in de rug te veel hoogte. Wijgmaal kon de rust bereiken met een 2-0 voorsprong en dat gaf vertrouwen. Woluwe-Zaventem begon aan de 2de helft met herwonnen enthousiasme en al in de 46' ging een schot van Mbenti Ngoumou niet zo ver over doel. Er volgden vrijschoppen van Mourad Daouidi, maar die leverden weinig gevaar op. In de 65' kon Gertjan Fannes de bal in één tijd overnemen na een voorzet, maar trapte half naast de bal. De goed gevolgde Mike De Silva pikte de bal op en schoof die in doel naast een verrasste keeper Cubic en bracht de stand met zijn 2de doelpunt op 3-0. Zes minuten later kreeg Gertjan Fannes de bal in de diepte aangespeeld en verscheen alleen voor keeper Cubic. Fannes mikte de bal echter aan de verkeerde kant van de paal en miste zo de kans op zijn eerste treffer van het seizoen. In de 75' werd Fannes van het terrein gehaald en voor hem kwam Joren Nijs in de plaats. Die verstuurde bijna onmiddellijk een mooie voorzet naar de 2de paal en daar kon Marcos Da Silva net niet aan de bal. In de 80' kwetste Mike De Silva zich en moest vervangen worden door Ben Colson. Woluwe-Zaventem kwam nog aan 1 kans in de 84'. Steven Goidfroid probeerde het van op 20 meter, maar zijn schot  belandde niet tussen de palen. In de 85' kwam Eberd De Donder voor Marcos Da Silva op het terrein. Vier minuten later kon Wijgmaal counteren en William Acke ging in snelheid voorbij zijn laatste bewaker en schoot de bal mooi in doel en bracht zo de stand nog op 4-0. Dat werd meteen de eindstand van deze wedstrijd. Olympia Wijgmaal is dus aan de competitie begonnen met een ruime zege en kan nu volgende zondag met gerust gemoed naar SK Londerzeel. Dat wordt geen gemakkelijke wedstrijd, want SK Londerzeel wordt als één van de favorieten bestempeld. Mike De Silva zal zeer twijfelachtig zijn voor deze eerste verplaatsing,  maar we hopen allemaal dat zijn kwetsuur niet zo zwaar zal zijn.