Verslag van de wedstrijd van de 4de speeldag tussen K.Diegem Sport en K.Olympia SC.Wijgmaal

K.Diegem Sport
1-3

Na de dik verdiende zege tegen Spouwen-Mopertingen moest Olympia Wijgmaal op de 4de speeldag op verplaatsing spelen tegen rode lantaarn Diegem Sport. Bij Wijgmaal konden Boogaerts, Vandenberghe en Delorge niet meespelen wegens kwetsuren. Dimitri Delorge viel vorige zondag uit na een halfuur. Eerst werd voor een breuk van de enkel gevreesd, maar gelukkig was dat zo niet. Na een echo bleek dat de middenvelder een scheurtje in de aanhechtingsspier van de enkel heeft. Hij is daardoor zeker 2 à 3 weken out, maar zijn wederoptreden zou met veel geluk pas in de 1ste week van november kunnen plaatsvinden. Door de blessure van Delorge stond Bono Mertens weer in de basis-11. Bij Diegem kon Sander Denayer niet spelen wegens een neusbreuk. Ilias Labiad was twijfelachtig, maar kwam toch aan de aftrap. Door de onbeschikbaarheid van Denayer kreeg de 41-jarige Pieter Jacobs voor het eerst een basisplaats. Het was een warme zondag en de hitte zou zeker een invloed hebben op de intensiteit van de voetbalcirculatie. Al in de 1' leek Alex Matuta na een slechte pass van de bezoekers via de linkerflank op weg naar doel, maar hij werd gestopt door Emmanuel Bakala. Een paar minuten later kreeg Wijgmaal een vrijschop en werd een kopbal van Bakala afgeblockt. In de 7' deelde Diegem al een eerste geschenk uit. Pieter Jacobs verspeelde de bal aan Jordy Mathei en die kon Wijgmaal al dadelijk op voorsprong brengen (0-1). Kort daarna bleef Mathei zitten na een duel, maar kon na behandeling van kiné Demi Michiels het spel hervatten. De thuisploeg probeerde dan te reageren en eerst ging een schot van Matuta voorlangs. In de 14' werd een schot van Mehdi Benlouafi afgeblockt door Andreas Dewaet. Vijf minuten later leed Wijgmaal balverlies en kon Diegem bijna profiteren. Er volgden twee hoekschoppen van de thuisploeg, die echter op niets uitdraaiden. In de 27' kwam Diegem weer aan een corner en Jordy De Koker schoot de bal in de herneming over doel. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen stopte in de 29' een vrijschop van Jan De Bouw. In de 34' volgde het 2de geschenk van Diegem. Een diepepass van Wijgmaal werd door Dieter Vanderelst te kort teruggekopt op zijn keeper en Jordy Mathei kon met zijn 2de doelpunt van de namiddag de stand op 0-2 brengen. Vlak daarna moest keeper Vanwelkenhuysen redding brengen bij een schot van Ilias Benamar. Keeper Dean Michiels pakte een vrijschop van Jarno Molenberghs en in de 44' gaf Molenberghs een voorzet tot bij Enrico Pellegriti. De rechterflankverdediger van Wijgmaal schoot in één tijd op doel en trof daarbij de lat. Wijgmaal ging de rust in met die 0-2 voorsprong. Bij de thuisploeg kwam Yentl Egerickx na de rust in de ploeg voor Pieter Jacobs. In de 47' mocht Molenberghs een vrijschop nemen en Mathei kopte de bal daarbij over doel. Het tempo van de wedstrijd ging er zeker niet op vooruit. Wijgmaal verdedigde vooral zijn voorsprong. In de 51' bleef Lennert De Keukeleere na een duel liggen, maar ook hij kon de wedstrijd hervatten. Dan kwam Diegem dicht bij een tegentreffer. Eerst ging een schot van Matuta recht op de Wijgmaalse keeper en in de 55' miste Egerickx aan de 2de paal na een voorzet. Wijgmaal kwam weinig op de helft van de tegenstander in de eerste 20 minuten. Dat kwam o.a. door veelvuldig balverlies. In de 62' kon Wijgmaal de bal ontzetten na een vrijschop van Matuta. Bij Diegem werd Jan De Bouw in de 65' vervangen door Lucas Honshoven en twee minuten later werd Stefan Cojocaru vervangen door Apindia Kamy Gille. Op 20 minuten van het einde kwam er na een diepe bal een botsing tussen Egerickx en De Keukeleere en ook keeper Vanwelkenhuysen maakte daar deel van uit. De gevolgen vielen al met al nog mee en iedereen kon verder spelen. In de 72' kon Wijgmaal een tegenaanval lanceren. Joren Dehond bracht de bal op links bij de vrijstaande Bono Mertens. Die rukte op en gaf een gemeten voorzet tot bij de goed gevolgde Mathei en die bracht de stand met zijn 8ste treffer van het seizoen op 0-3. Diegem bleef echter op zoek naar een tegentreffer. Twee minuten na het laatste doelpunt bracht Labiad de bal tot bij Benamar. Die schoot hard op doel en de Wijgmaalse keeper haalde de bal met een knappe save uit de bovenhoek. Onmiddellijk daarna ging een schot van Benlouafi nipt naast de verste paal. De aanvallen van de thuisploeg bleven komen. In de 77' ging een schot van Matuta voorlangs. In de 80' werd Jarno Molenberghs vervangen door Alessandro Bongiorno. Eén minuut later moest keeper Vanwelkenhuysen zijn vuisten gebruiken om de bal te ontzetten voordat de gevaarlijk opzittende Vanderelst er meer kon mee aanvatten. Wijgmaal kwam iets later bijna aan een 4de doelpunt. Dehond stuurde de bal tot bij Mertens en die schoot de bal van aan de rand van de 16 meter tegen de buitenkant van de paal. In de 83' kon Yentl Egerickx eindelijk de eer redden voor Diegem. Hij kon de verdediging van Wijgmaal verschalken en schoot de bal in doel. Zijn eerste treffer betekende ook het eerste doelpunt van Diegem in deze competitie en zo kwam de stand op 1-3. Diegem wou nog meer en één minuut later stopte keeper Vanwelkenhuysen een schot van De Koker. De thuisploeg kreeg nog een vrijschop en een paar hoekschoppen, maar voor echt doelgevaar zorgden die niet meer. Bij Wijgmaal kwam Thibaud Hermans nog in de ploeg voor Bono Mertens. Olympia Wijgmaal hield stand en kwam zo aan een 2de opeenvolgende overwinning. Diegem Sport - Olympia Wijgmaal eindigde op 1-3. Gele kaarten in deze wedstrijd vielen er voor Bakala en Hermans van Wijgmaal en voor De Bouw van Diegem. Door deze zege klimt Wijgmaal naar de 5de plaats en telt nu 7 punten. Diegem blijft na een 0 op 12 laatste in de stand. Volgende zondag speelt Olympia Wijgmaal thuis tegen RC Hades om 15 uur.