Verslag van de wedstrijd van de 2de speeldag tussen Hoogstraten VV. en K.Olympia SC. Wijgmaal

Hoogstraten VV.
4-1

Met bijna een week uitstel kon Olympia Wijgmaal eindelijk aan de competitie in 2de Amateur B beginnen op zaterdag 7 september. De wedstrijd tegen Eendracht Aalst van de eerste speeldag werd uitgesteld en wordt nu op donderdag 12 september gespeeld in het King Power At Den Dreef Stadion om 20 uur. Voor de eerste opdracht moest Wijgmaal het gaan opnemen tegen de Rooikens van Hoogstraten in het Noorden van de Kempen. Voor de wedstrijd werd bekend gemaakt dat Olympia een week eerder nog een versterking had binnengehaald. De 29-jarige Jarno Molenberghs, een rechtsbuiten die overkwam van Lierse Kempenzonen. Deze aanvaller speelde eerder bij Lommel en Westerlo en heeft 80 wedstrijden op zijn actief in de Jupiler Pro League. Trainer Johan Houben kon dus meteen beroep doen op hem en Molenberghs stond dan ook in de basis-11. Bij Wijgmaal was Marcos Da Silva nog niet hersteld van zijn kwetsuur. Alessandro Bongiorno was al een tijdje terug aan het trainen en staat dicht bij zijn wederoptreden. Jeroen Goor zat nog met examenbekommernissen. Bij Hoogstraten voerde trainer Johan Lauryssen één verandering door na het 3-0 verlies op Bocholter V.V. Eloy Smet nam de plaats in van Vincent Van Dyck. De wedstrijd begon dramatisch voor Wijgmaal. Bij de eerste diepe bal die de thuisploeg verstuurde ging Emmanuel Bakala onder de bal door en Nick Van Huffel kreeg vrije baan naar doel en bracht de thuisploeg in de 1' al op voorsprong (1-0). Twee minuten later werd er getwijfeld in de Wijgmaalverdediging en Thomas Van Zantvoort zorgde al voor 2-0. In de 5' kreeg Thomas Van Zantvoort al een gele kaart. Slechter kan je natuurlijk niet beginnen aan een wedstrijd en trainer Houben bracht Arnout Masselis in de 6' in de ploeg voor Bakala . Wijgmaal probeerde zich te herstellen van die serieuze opdoffer, maar bleef het moeilijk hebben met een opzittend Hoogstraten. Ruben Smet, de keeper van Hoogstraten moest enkel halfweg de eerste helft een voorzet van Tim Boogaerts plukken. In de 30' bracht keeper Yanno Vanwelkenhuysen redding bij een schot van Jens Meeus en één minuut later kwam de stand op 3-0. Weer lag niet tijdig ingrijpen van Wijgmaal aan de basis van deze 3de thuistreffer. Het was Jeroen Meeuwis die de bal in de verste hoek binnenkopte. Eloy Smet kreeg in de 43' een gele kaart. Dat was de 2de voor Hoogstraten. Op het einde van de eerste helft ontsnapte Wijgmaal aan een 4de tegendoelpunt. Een schot van Van Zantvoort ging tegen de paal en vlak daarna redde Vanwelkenhuysen weer bij een schot van Meeus. Wijgmaal was in de 1ste helft aan geen enkele uitgespeelde kans gekomen en stond na de rust voor de immense taak om een achterstand van 3 doelpunten op te halen. Na de rust kwam Andreas Dewaet in de ploeg voor Bono Mertens. En waar de supporters van Wijgmaal nog enigzins op hoopten, kreeg een aanwakkering in de 47'. Jordy Mathei kon zijn hoofd tegen een voorzet plaatsen en bracht de stand op 3-1. Dat vroege doelpunt in de 2de helft gaf de spelers van Wijgmaal extra moed en er werd gespeeld met meer grinta. In de 49' kreeg Dimitri Delorge van Wijgmaal een gele kaart. De bezoekers kwamen meer in de buurt van de 16-meter, maar aan veel kansen komen zat er niet in. Het was Hoogstraten dat in de 61' bij een counter via Eloy Smet gevaarlijk was. Hij trapte de bal echter naast doel. Bij de thuisploeg werd Jasper Cox in de 65' afgelost door Vincent Van Dyck. Bij Wijgmaal kwam Jorge-Michael Vanderstappen in de 77' in voor Dimitri Delorge. De verdediging van Hoogstraten hield echter stand en in de 91' kon de thuisploeg de stand bij een tegenaanval nog op 4-1 brengen. Het was Jens Meeus die daar voor zorgde. Dat werd meteen de eindstand. Olympia Wijgmaal kon zich nooit herstellen van die heel vroege 2-0 achterstand en kon ondanks een betere 2de helft niets meer doen aan die scheve situatie. Komende donderdag dus om 20 uur op OHL de uitgestelde wedstrijd tegen Eendracht Aalst. En 3 dagen later staat de thuiswedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen op het programma.