Croky Cup 5de ronde verslag van de wedstrijd tussen K.S.K.Ronse en K.Olympia SC.Wijgmaal

K.S.K. Ronse
4-2

Olympia Wijgmaal speelde als voorbereiding op de 5de ronde in de Croky Cup op dinsdag 20 augustus nog een oefenwedstrijd op het veld van 1ste amateurclub Thes Sport. Wijgmaal verloor daar met 2-1. Vijf dagen later stond dus die bekerwedstrijd op verplaatsing tegen K.S.K. Ronse op het programma. Deze Oostvlaamse ploeg schakelde Wijgmaal uit in de eindronde op het einde van vorig seizoen en kon zich nog versterken in het tussenseizoen. Zo haalde het voor de aanval 2 spitsen in huis. Zakari Lambo Junior van Winkel Sport keerde terug naar zijn oude stal. Van Menen kwam David Cardon. Als rechtsbuiten kwam Gyamfi Kyeremeh van KRC Gent. Verder werd van Moeskroen weer de jonge rechtsbuiten Noam Debaisieux gehuurd en kwam verdediger Nicolas Dutrieux van Olsa Brakel over. De eerste 3 begonnen ook aan de wedstrijd en zo kon je dus zeggen dat trainer Sandy Casieris van Ronse met veel aanvallend geweld startte. Daarbij kwam dan nog dat Ronse van Geel pas de verdediger Lorenzo Matarrese had overgenomen en die werd dadelijk in de ploeg gedropt. Door de hitte trokken beide ploegen in het begin van de wedstrijd het gas nog niet helemaal open. Na 5 minuten stopte keeper Yanno Vanwelkenhuysen een schot van Lambo Junior. Drie minuten later verstuurde Gert Stockx een diepe bal naar Joren Dehond, maar keeper Lars Knipping was eerst bij de bal en trapte die over de zijlijn. In de 10' mocht Olympia een vrijschop nemen en Emmanuel Bakala kopte de bal naast doel. In de 15' kwam Ronse op voorsprong. Een voorzet van Gyamfi Kyeremeh werd door David Cardon in doel gekopt en zo kwam de stand op 1-0. Vier minuten later kwam de thuisploeg aan hun 1ste hoekschop en die werd door Cardon met het hoofd in doel gedevieerd. Zo bracht hij met zijn 2de treffer de stand op 2-0. Ronse hield goed de rangen gesloten tot in de 28' balverlies werd geleden. Jordy Mathei kreeg de kans tot een schot en dat landde op de vuisten van keeper Knipping. In dezelfde minuut kreeg Lambo Zakari Junior een gele kaart. Na een halfuur gaf Bono Mertens een pass over de defensie naar Dehond. De Wijgmaalse middenvelder schoot daarbij over doel. In de 36' kreeg David Cardon na een voorzet weer veel ruimte en schoot naar doel. Deze keer kon keeper Vanwelkenhuysen de bal stoppen. Op 5 minuten van de rust kwam Wijgmaal aan hun eerste hoekschop. Ronse kreeg kort voor de rust nog een mooie kans. Nasseredine Mazouz dribbelde zich door de Wijgmaaldefensie en werd maar nipt van een doelpunt gehouden. Zo ging Ronse de rust in met een 2-0 voorsprong. Bij Wijgmaal kwam na de rust Jorge-Michael Vanderstappen in de ploeg voor Michael Nsam Nsam. Olympia Wijgmaal kwam al vlug aan een vrijschop. Dimitri Delorge kopte de bal voor doel, maar deze keer kon niemand die in doel verlengen. In de 49' begon David Cardon aan een wandeling door de Wijgmaaldefensie. De verdedigers van Wijgmaal keken naar elkaar en deden weinig of niets om hun voet tegen de bal te zetten. Zo kwam David Cardon al vroeg in de 2de helft aan zijn 3de doelpunt (3-0). Boeken toe dachten wij al. Ronse kreeg iets later een vrijschop via Thissen en die werd gestopt door keeper Vanwelkenhuysen. Plots kwam er een kentering in de wedstrijd. Joren Dehond kon zich eerst bijna doorzetten en kreeg in de 60' na een pass van Delorge weer een kans. Na een uur kreeg Cardon bij Ronse een applausvervanging en werd vervangen door Sofiene Lekehal. Iets later bleef verdediger Enrico Pellegriti liggen na een duel. Hij kon nog hervatten, maar werd in de 66' vervangen door Arnout Masselis. In de 69' werd in beide kampen gewisseld. Bij Ronse kwam Jordan Dauchy voor Nasseredine Mazouz en bij Wijgmaal Andreas Dewaet voor Bono Mertens. Andreas Dewaet stond nog maar 3 minuten op het veld of hij bracht de stand op 3-1. Hij verlengde een vrijschop met het hoofd in doel. Op een kwartier van het einde bracht Dehond de bal voor doel en Mathei verlengde die met de voet in doel en bracht zo de stand op 3-2. Zowaar werd al aan verlengingen gedacht en je kon terug van spanning spreken na die terugkeer van Olympia Wijgmaal. Bij Ronse kwam Alexandre Frutos in de ploeg voor Lambo Junoir. De thuisploeg kon zich vlug herstellen van die twee tegentreffers en kwam via Sofiene Lekehal aan een paar kansen. Eerst ging een schot van hem naast doel en dan stuitte hij op de goed uitgekomen Wijgmaalse doelman. Frutos kreeg in de 81' een gele kaart en in de 85' was dat ook het geval voor Arnout Masselis. In de 86' kon de thuisploeg zich zekerheid verschaffen na een counter. Kyeremeh bracht met een voorzet de bal tot bij Sofiene Lekehal en die zorgde voor 4-2. Wijgmaal kreeg nog één kans, maar Lennert De Keukeleere schoot de bal over doel. K.S.K. Ronse won dus met 4-2 en gaat door naar de 1/16e finales van de Croky Cup. Voor Olympia Wijgmaal is het bekeravontuur voorbij en kan het zich nu volledig concentreren op de competitie. Volgende zondag begint die met een thuiswedstrijd tegen Eendracht Aalst.