Oefenwedstrijd Olympia Wijgmaal - Betekom

Olympia Wijgmaal
Betekom
2-3

Na de 2-2 tegen Sterrebeek woensdag laatstleden speelde Olympia Wijgmaal op zondag 21 augustus tegen 3de amateurklasseploeg Betekom op 14 dagen voor het begin van de competitie hun volgende oefenwedstrijd. Reeds in de 5' kreeg William Acke de kans om te scoren. Zijn poging ging echter nog naast doel, maar één minuut later glipte Joren Nijs door de defensie van Betekom en besloot op keeper Dupont. Iets later kreeg Van Aerschot in de striemende regen een open kans voor de bezoekers, maar keeper Glenn De Jonge bracht redding. Halfweg de eerste helft kreeg Wijgmaal weer een tweetal mooie kansen. Bij een voorzet van Acke nam Mike De Silva de bal in één tijd op de slof en stuitte weer op een goed keepende Dupont. In de 23' bracht Nijs de bal tot bij de doorspurtende Acke en die vond weer Dupont op zijn weg. Wat zo dikwijls gebeurd als je zelf de kansen niet afmaakt, gebeurde dan in de 32'. Rubenschüh zette de bal voor het Wijgmaaldoel en daar kon de vrijstaande Saïd Abbou met het hoofd afwerken en Betekom op voorsprong brengen (0-1). Vijf minuten na die treffer kreeg Vanbeginne de kans om de stand op 0-2 te brengen, maar zette de bal naast doel. In de 43' mocht Gert Stockx een vrijschop nemen en keeper Dupont verlengde de bal over de dwarslat. Met 0-1 werd de rust bereikt. Vier minuten na de herneming mikte Stockx een vrijschop naast en in de 53' kwam de stand op 0-2. Albi Guci kon doorgaan en mikte de bal in de verste hoek (0-2). Vier minuten later moest Wijgmaal de kelk tot op de bodem leeg drinken.Na een voorzet van Saïd Abbou kwam de bal tot bij Guci en die schoot de bal mooi in de rechterbovenhoek (0-3). Onmiddellijk daarna mocht Stockx z'n 3de vrijschop nemen, maar weer mikte hij naast doel. In de 66' miste de kapitein van Wijgmaal een open kans en een kopbal van Lennert De Keukeleere was iets later te zwak. Marcos Da Silva die enige minuten vroeger op het veld was gekomen schoot op 20 minuten van het einde tegen de dwarslat. Mike De Silva schoot nog recht op keeper Dupont en ook Rocky Peeters kon niet afwerken. In de 77' verstuurde Gertjan Fannes eindelijk een goede voorzet en nu kon Marcos Da Silva de bal met het hoofd in doel verlengen (1-3). Zes minuten later trapte Stockx een vrijschop naar De Keukeleere en die bracht de bal voor doel. Marcos Da Silva kon zo nog voor de aansluitingstreffer zorgen (2-3). Wijgmaal probeerde nog een gelijkspel te behalen, maar dat lukte helaas niet meer en moest de overwinning aan de bezoekers laten. De thuisploeg kreeg nochtans genoeg kansen, maar als je die mist krijg je dikwijls het deksel op de neus.