Eindronde 1ste Amateur K.SK.Ronse - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.SK.Ronse
0-1

Nadat Olympia Wijgmaal woensdag laatstleden het Limburgse Bocholt uitschakelde trad in het voorbije weekend de 2de faze van de eindronde in gang. Daarin wordt er met een heen -en terugwedstrijd gespeeld. Olympia Wijgmaal moest op zondag 19 mei op verplaatsing spelen tegen KSK Ronse. Ronse was na 30 speeldagen in de competitie op de 6de plaats geeindigd en Wijgmaal één plaats hoger. De laatste keer dat Ronse en Wijgmaal tegen elkaar speelden was op zaterdag 17 maart en toen won Ronse met 1-0 dankzij een doelpunt van Jordan Dauchy. Trainer Mario Nobels moest voor deze verplaatsing nog steeds de gekwetsten Blockx en Fannes missen en ook Kempeneers, De Keukeleere en Bongiorno ontbraken. Tim Boogaerts die op Bocholt tweemaal geel kreeg, mocht door de speciale regelgeving toch op Ronse aan de wedstrijd beginnen. Ook geen Andreas Dewaet en Ward Vandenberghe op de invallersbank, maar wel enkele jeugdige talenten zoals Arne Verstreken, Ward Van Gelder, Bono Mertens en Jorge-Michael Vanderstappen. De thuisploeg had al twee wedstrijden in de eindronde afgehaspeld en schakelde daarbij Mandel United en Racing Gent uit. Ronse kreeg in de 2' al een hoekschop, maar die leverde niets op. Twee minuten later ging een dieptepass van Eberd De Donder naar Kurt Weuts. Keeper Lars Knipping was echter goed uitgekomen en was net eerder bij de bal. In de 16' moest Tim Boogaerts naar de kant met een kwetsuur en werd vervangen door Jorge-Michael Vanderstappen. Olympia Wijgmaal hield de tegenstander goed onder bedwang en halfweg de eerste helft kwam er een ingooi. De bal viel voor de voeten van kapitein Gert Stockx en die draaide zich vrij en trapte de bal maar centimeters naast doel. Enkele minuten later forceerde Wijgmaal een paar hoekschoppen. Bij de eerste raakte Marcos Da Silva de bal onvoldoende met het hoofd en bij de 2de kopte Weuts de bal over doel. In de 29' speelde Weuts  de bal door naar Joren Dehond en die ging met twee verdedigers op de huid de 16-meter in. Dehond kon zijn voet nog tegen de bal zetten en die verdween naast keeper Knipping in doel. Zo bracht Joren Dehond met zijn 2de doelpunt in de eindronde Wijgmaal op voorsprong (0-1). Pas op het einde van de eerste helft kon Ronse voor iets meer gevaar zorgen. Bij hun 3de hoekschop werd de bal doorgekopt en die verdween naast doel. Bij een voorzet van Nana Appiah in de 44' kon Noam Debaisieux op doel koppen, maar keeper Yanno Vanwelkenhuysen moest de bal gewoon oprapen. Toch had hij iets later meer moeite met een schot van diezelfde Debaisieux. Wijgmaal ging de rust in met die 0-1 voorsprong. Ronse probeerde dadelijk druk te zetten in het begin van de 2de helft. Bij een vrijschop van Alexandre Frutos kon Gaetan Makonga-Tara net niet bij de bal. In de 52' kon Wijgmaal bijna zijn voorsprong verdubbelen. Dehond speelde de bal door naar Ferrari Da Silva en die schoot op doel. Keeper Knipping kon nog net zijn vingertoppen tegen de bal zetten en vermeed zo een tweede tegendoelpunt. In de 57' kreeg Debaisieux de eerste gele kaart van de wedstrijd. Twee minuten later kwam er een pass van Jeroen Goor naar Kurt Weuts en die schoot recht op keeper Knipping. In de 62' werd Debaisieux bij de thuisploeg vervangen door Mohamed Achahbar. Wijgmaal hield de thuisploeg goed onder controle tot in de 72'. Appiah kon zich doorzetten en legde de bal voor de voet van Sofiene Lekehal en die kon op doel schieten. Zijn schot was echter onvoldoende om keeper Vanwelkenhuysen kopbrekens te bezorgen. Eén minuut later kopte Frutos bij een vrijschop de bal over doel. Yanno Vanwelkenhuysen moest in de 77' zijn vuisten gebruiken om een voorzet in veiliger oorden te doen belanden. Bij Ronse kreeg Sofiene Lekehal een gele kaart en werd dadelijk vervangen door Lorenzo Vanhoolandt. In de 84' kreeg Ferrari Da Silva de bal cadeau van de Ronseverdediging en zijn schot werd verlengd in hoekschop. Eén minuut later herhaalde zich hetzelfde en Ferrari probeerde zich vrij te kappen in de 16-meter. De defensie van Ronse kon echter orde op zaken zetten. In de 86' werd Marcos Da Silva bij Wijgmaal vervangen door Bono Mertens. Bij Ronse kwam Jarno Aelvoet nog in de ploeg voor Alexandre Frutos. In dezelfde minuut kreeg Arnout Masselis een gele kaart. In de 89' bleef Eberd De Donder na een verdedigende aktie liggen buiten de lijnen en moest vervangen worden. Voor hem kwam Arne Verstreken in de ploeg bij Wijgmaal. In de toegevoegde tijd kreeg Ronse nog één kans. Appiah kon de bal voor doel brengen, maar de kopbal van Vanhoolandt was te zwak om keeper Vanwelkenhuysen te verrassen. Olympia Wijgmaal hield stand en behield zo zijn 0-1 voorsprong. Komende zaterdag om 18 uur staat de terugwedstrijd op het programma in het Ymeriastadion. Na de wedstrijd op Ronse bleek dat De Donder een ontwrichting had opgelopen aan de schouder. Komt daar nog de kwetsuur van Boogaerts bij en zaterdag ontbreken zeker De Keukeleere en Bongiorno nog. Problemen dus voor trainer Mario Nobels