Oefenwedstrijd Olympia Wijgmaal - Sterrebeek

Olympia Wijgmaal
Sterrebeek
2-2

Na de 3-2  tegen Diegem speelde Olymia Wijgmaal 3 dagen later op woensdag een volgende oefenwedstrijd. Tegenstander in het Ymeriastadion was Sterrebeek, de ex-ploeg van o.a. trainer Vanhoudt. Sterrebeek begint in het komende seizoen de competitie in de 3de amateursklasse B. In tegenstelling tot vorige zondag was het aantal kansen in deze ontmoeting beperkt. Pas na 11 minuten schoot Marcos Da Silva voorlangs voor Wijgmaal. Enkele minuten later schoot Yassin Ghamaoui over voor Sterrebeek. In de 18' mikte Wietse Vermeylen naar de kruising, maar zijn poging ging iets te hoog. Vijf minuten later kwam Sterrebeek op voorsprong. Tom Christiaens verstuurde een mooie voorzet en Robbe Vandervondelen kopte die voorbij keeper Mathias Vervecken (0-1). Wijgmaal kon daar in de 1ste helft niets meer tegen inbrengen. Na 7 minuten in de 2de helft schoot Rocky Peeters hard tegen de paal en in de 56' mikte William Acke nipt naast doel. Pas in de 65' toen trainer Vanhoudt een aantal basisspelers had ingebracht viel de gelijkmaker. Bij een vrijschop kon De Keukeleere even de bal beroeren en zorgde zo voor 1-1. In de laatste 10 minuten vielen nog twee doelpunten. In de 83' mocht Christiaens een vrijschop nemen voor Sterrebeek en de bal verdween naast de paal in doel (1-2). Vier minuten voor het einde greep de defensie van Sterrebeek niet kordaat in en Mike De Silva kon de stand op 2-2 brengen. Dat werd de eindstand en we konden niet zeggen dat Wijgmaal een overtuigende indruk maakte. Volgende zondag tegen Betekom beter zouden we zeggen.