K.Olympia SC.Wijgmaal - K.Diegem Sport

K.Diegem Sport
1-1

Op de 30ste en laatste speeldag van de competitie kreeg Olympia Wijgmaal in het Ymeriastadion het bezoek van Diegem Sport. Na de recente 0 op 9 wilde Olympia Wijgmaal voor eigen publiek nog eens voluit gaan voor een zege. Trainer Mario Nobels kon weer beroep doen op aanvaller Kurt Weuts. Gertjan Fannes, Tom Blockx en Alessandro Bongiorno waren gekwetst. Bij Diegem kon trainer Nicolas Van Nerom weer beroep doen op Jannes Bautmans. Deze speler kwam pas aan zijn 9de basisplaats na zijn handbreuk in december van vorig jaar. Ook Yentl Egerickx en Ilias Benamar waren weer fit genoeg na hun wekenlange onbeschikbaarheid en kregen een plaats op de invallersbank. Voor de wedstrijd werden 5 jeugdploegen van Wijgmaal gevierd. Zij werden kampioen in het net voorbije seizoen. Bij de meisjes U16; bij de jongens interprovinciaal U14, U15 en U16 en tenslotte bij de jongens regionaal U17. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en kwam al in de 2' aan een hoekschop. Eén minuut later ging een schot van Ferrari Da Silva over doel. De eerste reactie van Diegem was een schot van Alex Matuta dat meters naast doel belandde. In de 8' bracht Marcos Da Silva de bal voor doel en Weuts ging samen met doelman Michiels naar de bal. De keeper van Diegem kwam het eerst bij de bal. Bij de 2de hoekschop van Wijgmaal kopte Lennert Vanherberghen naast doel en in de 13' stopte keeper Michiels een schot van Joren Dehond. Na een kwartier kreeg Thoma Frick na een voorzet veel ruimte, maar schoot de bal over doel. Vijf minuten later kreeg dezelfde speler een kopkans. Die was echter te zwak om keeper Vanwelkenhuysen in gevaar te brengen. Diegem bleef voor gevaar zorgen en halfweg de eerste helft bracht Sander Denayer de bal voor doel. Dieter Charlier kon zijn voet tegen de bal zetten, maar dat gebeurde niet krachtig genoeg en zo verdween de bal naast doel. In de 24' kon Diegem counteren en Frick werd de diepte ingestuurd. Hij ging alleen op doel af en stuitte op de goed uitgekomen Yanno Vanwelkenhuysen. De keeper van Wijgmaal verhinderde zo een tegentreffer. Wijgmaal herpakte zich en in de 25' kopte Dehond naast doel na een voorzet van Arnout Masselis. Twee minuten later was Weuts de baas bij een luchtduel en kreeg plots ruimte voor een schot van in de 16-meter. De Wijgmaalse spits kreeg de bal helemaal verkeerd op de voet en die ging nog ver naast doel. Er was juist een halfuur gespeeld toen Ferrari Da Silva middenvelder Pieter Kempeneers de vrije ruimte zag ingaan. Die kon helaas net niet bij de voorzet van onze Braziliaan. In de 36' leverde een vrijschop van Gert Stockx geen echt gevaar op, maar één minuut later moest keeper Vanwelkenhuysen wel met een save een schot van Frick uit zijn doel houden. De laatst kans van de eerste helft was ook voor Wijgmaal. Na een ingooi kopte Dehond naast doel. Veel kansen in de eerste helft, maar geen doelpunten na 45 minuten. De thuisploeg begon ook weer goed aan de 2de helft. In de 49' kopte Marcos Da Silva bij een hoekschop keihard naast doel. Vijf minuten later kwam de bal na een ingooi bij Stockx en die bracht de bal tot bij Dehond. Die trapte de bal in de vlucht hard op doel en keeper Michiels had een save nodig om Wijgmaal van een doelpunt te houden. Vlak daarna kreeg Wijgmaal een hoekschop en daarbij kopte Kurt Weuts tegen de paal. Bij Diegem werd Mathias Vyncke in de 55' vervangen door Jan De Bouw en één minuut later kwam Yentl Egerickx in de ploeg voor Thoma Frick. Halfweg de 2de helft kon Marcos Da Silva bij een hoekschop weer zijn hoofd tegen de bal zetten, maar weer ging de bal de verkeerde kant uit. In de 66' zette Kurt Weuts keeper Michiels onder druk en die ontzette de bal in de voeten van Joren Dehond. Die had weinig moeite om de bal in een lege goal te doen belanden en bracht de thuisploeg zo op voorsprong (1-0). Voor Dehond zijn 4de doelpunt van het seizoen. Twee minuten later moest keeper Michiels van Diegem attent zijn bij een schot van Stockx en in de 70' ging een schot van Marcos Da Silva een paar meter naast doel. Diegem kon echter vlug op gelijke hoogte komen. Eén minuut na die kans van Marcos kwam het tot een snelle aanval van op links. Er kwam een voorzet, die werd verlengd en aan de 2de paal kon Dieter Charlier de bal binnenschieten en zo de stand op 1-1 brengen. Voor hem was het zijn 7de treffer van het seizoen. In de 73' werd bij Diegem Alex Matuta vervangen door Ilias Benamar en bij Wijgmaal Pieter Kempeneers door Ward Vandenberghe. Op 13 minuten van het einde veroverde Ferrari Da Silva de bal en bracht de bal voor doel. Kurt Weuts kopte de bal over doel. In de 78' verspeelde Lennert De Keukeleere de bal en Egerickx probeerde met een lob de Wijgmaalse keeper te verrassen. Daarvoor was zijn poging niet zoals hij had verwacht en keeper Vanwelkenhuysen kon de bal gewoon grijpen. In de 82' mocht Gert Stockx een vrijschop nemen en schoot daarbij de bal maar nipt over doel. Op 5 minuten van het einde trapte Ilias Benamar voor Diegem in het zijnet. Diegem kwam nog aan een paar hoekschoppen in de laatste minuten. Keeper Vanwelkenhuysen stond echter stevig te keepen en liet zich niet meer verrassen. Aan de stand veranderde er niets meer en zo eindigde deze wedstrijd op 1-1. Zo werd het net als in de heenwedstrijd een gelijkspel. Voor de thuisploeg het 8ste gelijkspel van het seizoen. Doordat Sparta Petegem met 4-0 won tegen Gullegem en RC Gent verloor op bezoek bij Ronse kwam er op de laatste speeldag nog verandering in de stand. Petegem eindigt als 3de en Olympia Wijgmaal zakte van de 4de naar de 5de plaats. Dat is al het 3de seizoen op rij dat Wijgmaal op die plaats het seizoen afsluit. Nu volgt nog de eindronde. De eerste wedstrijd wordt komende donderdag gespeeld. De loting gebeurd vanavond (maandag 6 mei) en zal op de website van Wijgmaal verschijnen.