K.Olympia SC.Wijgmaal - Tempo Overijse

Tempo Overijse
2-2

Voor de beloften van Olympia Wijgmaal stond op vrijdag 3 mei de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Het werd een thuiswedstrijd tegen leider Tempo Overijse. Eerder dit seizoen speelde Wijgmaal al twee keer tegen Overijse. In september van 2018 kon Wijgmaal thuis een 1-1 gelijkspel behalen op de 4de speeldag. Vlak na de winterstop won Overijse thuis met 2-1. Na de 0-4 overwinning bij het op de 2de plaats gerangschikte Tienen vorig weekend hoopten de beloften van Wijgmaal weer een goed resultaat te behalen tegen een topploeg. Al na 3 minuten kreeg Wijgmaal een eerste kans. Tibo Janssens bereikte met een dieptepass Ward Van Gelder. De bijna 18-jarige spits van Wijgmaal schoot op doel en stuitte op keeper Niels Dermul. De wedstrijd bleef evenwichtig, zonder veel kansen in de eerste 20 minuten. Halfweg de eerste helft werd de bal teruggekopt naar keeper Zeno De Corte van Wijgmaal. Arnaud Lagace had dat doorzien en kon nog net aan de bal. Hij mikte die echter naast doel. In de 25' kon de thuisploeg counteren en Jef Goris drong door tot in de 16-meter. Net als Van Gelder kwam hij niet voorbij keeper Dermul. Onmiddellijk daarna kon Jorge-Michael Vanderstappen zich doorzetten en moest keeper Dermul met een save zijn ploeg van een achterstand vrijwaren. In de 28' kon Mathieu Thibaut zich vrijspelen en schoot van aan de rand van het strafschopgebied voorlangs. Wijgmaal reageerde met een schot van Ilias Assalhi. Dat ging echter ook niet tussen de palen. Na een halfuur ging Arne Verstreken de linkerflank af en verstuurde een voorzet. De defensie van Overijse kon de bal ontzetten. In de 35' moest keeper De Corte een schot van Brian Roekens stoppen en 2 minuten voor de rust kwam Overijse op voorsprong. Thibaut kon doordringen in de 16-meter en legde de bal achteruit tot bij Diego Arca Barreiro. Die kon de bal in doel schieten en zo de stand op 0-1 brengen. Overijse kon nog bijna zijn voorsprong verdubbelen net voor de rust. Thibaut werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en leek op weg naar een doelpunt. Keeper De Corte was echter goed uitgekomen en kreeg de bal tegen zijn lichaam. Tempo Overijse ging de rust in met een 0-1 voorsprong. Wijgmaal kon in het begin van de 2de helft de defensie van Overijse onder druk zetten en kwam tot een 4-tal hoekschoppen. In de 51' kon Ward Van Gelder bijna profiteren van een terugspeelbal van Mathias Van Der Zwalmen. Overijse begon terug beter in de wedstrijd te komen en in de 53' schoot Niel Dewolf naast doel. Vier minuten later had keeper De Corte een save nodig om Thibaut van een doelpunt te houden. Bij Wijgmaal werden Vanderstappen, Van De Vloet en Assalhi in de 55' vervangen door Adis Sabic, Jordy Vander Straeten en Joseph Sylla. Drie minuten na die wissels kon Overijse zijn voorsprong toch verdubbelen. Dewolf werd in de 16-meter aangespeeld en klopte keeper De Corte met een hard schot (0-2). In de 62' kon Wijgmaal na een schermutseling uit de eigen defensie komen en Bono Mertens bereikte met een knappe pass Ward Van Gelder. Die ging op snelheid door en schoot de bal mooi in de verste hoek binnen en bracht zo de stand op 1-2. Enkele minuten later was Dewolf weer gevaarlijk op aangeven van Thibaut. Keeper De Corte greep echter gepast in. In de 81' werd de bal weer naar Van Gelder gestuurd en die gaf zich na een dribbel weer genoeg ruimte om tot een schot te komen. Weer trof hij raak, de bal verdween in een boog over keeper Dermul in doel. Met zijn 2de doelpunt van de avond bracht Ward Van Gelder zo de stand in evenwicht (2-2). De thuisploeg bleef gaan voor de aanval, maar aan kansen ontbrak het in de laatste minuten. Tempo Overijse kreeg in de 90' nog een vrijschop, maar de bal werd naast doel getrapt. De beloften van Wijgmaal konden zich in de 2de helft prima herpakken en konden zo tegen leider Overijse nog tot een gelijkspel komen. De beloften van Tempo Overijse hadden genoeg aan één punt om kampioen te worden. Olympia Wijgmaal eindigt dit seizoen met 48 punten. Het kan zijn 6de plaats nog zien veranderen in een 7de, omdat naaste achtervolger Eppegem maandag nog moet spelen op verplaatsing tegen het laatst gerangschikte Houtvenne. Bij winst van Eppegem tellen die 1 punt meer dan Wijgmaal in de eindrangschikking. In elk geval hebben de beloften toch een mooi seizoen achter de rug. Een dikke proficiat is hier wel op zijn plaats!!!