K.VK.Tienen - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.VK.Tienen
0-4

Na 3 nederlagen op rij moesten de beloften van Olympia Wijgmaal op de voorlaatste speeldag naar Tienen, 2de in de stand. Eerder dit seizoen had Tienen al tweemaal gewonnen tegen Wijgmaal. Op de 3de speeldag won de Suikerploeg met 3-1 en een week voor de eindejaarsfeesten verloor Wijgmaal thuis met 1-4. Nu werd het bij de 3de confrontatie een heel ander verhaal. Wijgmaal speelde Tienen op eigen terrein gewoon van de mat. In de 20' kreeg Jorge-Michael Vanderstappen een gele kaart. In de 29' kon Ilias Assalhi na een mooie aktie op de flank de bal voor doel brengen en  de goed gevolgde Ward Van Gelder kon die in doel verlengen en zo de stand op 0-1 brengen. Eén minuut later zette Wijgmaal veel druk op het middenveld. Bono Mertens bereikte met een pass binnendoor Ward Van Gelder en die kon weer afwerken en met zijn 2de doelpunt de voorsprong van Wijgmaal verdubbelen (0-2). In de 32' zagen de toeschouwers weer een mooie aktie van Ilias Assalhi en hij bracht de bal tot bij Arne Verstreken. Zijn voorzet werd door Bono Mertens aan de 2de paal binnengewerkt en zo kwam de stand al op 0-3. Ward Van Gelder kwam in de 1ste helft nog eens alleen voor de Tiense keeper maar besloot nu naast doel. Met die 0-3 voorsprong ging Wijgmaal de rust in. Al na 5 minuten in de 2de helft kwam de bal tot bij Arne Verstreken en die bereikte weer Bono Mertens. Die kon net als Ward Van Gelder een 2de keer de weg naar doel vinden en de stand op 0-4 brengen. In de 57' kregen 4 spelers van Wijgmaal een applausvervanging. Die kwam er voor Bono Mertens, Ward Van Gelder, Maarten Asselberghs en Ilias Assalhi. Hun vervangers waren Adis Sabic, Jordy Vander Straeten, Lennert Van Ransbeeck en Joseph Sylla. Wijgmaal kreeg nog kansen. Zo zorgde Thomas Verhaert nog voor een gevaarlijke vrijschop die door de Tiense keeper over de lat werd verlengd. In de 80' kreeg Joseph Sylla nog een gele kaart. Wijgmaal kwam op Tienen tot één van hun beste wedstrijden van het seizoen en won verdiend met 0-4. Dat was voor de beloften van Wijgmaal hun 14de zege van het seizoen en die brengt hen op een totaal van 47 punten. Volgende vrijdag staat de laatste thuiswedstrijd op het programma en dan speelt Olympia Wijgmaal tegen leider Tempo Overijse om 20u30.