Oefenwedstrijd Olympia Wijgmaal - KFC Diegem

Olympia Wijgmaal
KFC Diegem
3-2

Na de uitschakeling in de 2de ronde van de Beker van België moest Olympia Wijgmaal de conditie aanscherpen met een oefenwedstrijd tegen KFC Diegem, een ploeg die in het komende seizoen uitkomt in de 3de amateursklasse B. Na een mislukte lob over keeper Michiels door Mike De Silva in de 4' en een vrijschop van Gert Stockx die over doel ging in de 6' bleef Wijgmaal de kansen opstapelen. Mike De Silva schoot na een pass van Gertjan Fannes de bal voorlangs en in de 13' redde de Diegemse goalie bij een kopbal van William Acke. Tussendoor moest keeper Glenn De Jonge een schot van Denayer stoppen. In de 17' leek Mike De Silva op weg naar de openingstreffer, maar net als hij wou afdrukken schoof hij uit. Halfweg de eerste helft kreeg Joren Nijs de kans om te scoren, maar ook zijn lob werd onderschept door Michiels. Dan kreeg Erdogan een kans voor de bezoekers, maar zijn schot ging over doel. Marcos De Silva stuitte op een secuur keepende Michiels en die hield nog een schot van Mike De Silva uit doel. In de 36' viel een doelpunt aan de overzijde. Via Ravau kwam Diegem 0-1 voor. Vijf minuten voor de rust mocht Gert Stockx een vrijschop nemen en trapte die binnen en bracht zo de stand in evenwicht (1-1). Net voor de rust bracht William Acke met een ver schot de stand nog op 2-1. De 2de helft kwam trager op gang. In de 61' trapte Acke van dichtbij nog naast doel. Zeven minuten later kreeg Diegem een terechte strafschop en Pieter Jacobs trapte die binnen. Diegem kwam zo aan de gelijkmaker (2-2). In de 82' kon Mike De Silva Wijgmaal toch nog de zege schenken. De nr.10 van Olympia lobde de bal over Michiels in doel en bracht zo de eindstand op 3-2.