K.Diegem Sport - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.Diegem Sport
4-3

Na 6 overwinningen op rij en een gelijkspel moesten de beloften van Olympia Wijgmaal op vrijdag 29 maart voor een uitwedstrijd naar Diegem Sport. De thuisploeg telde in de rangschikking 5 punten minder en had ook één wedstrijd minder gespeeld. In de heenwedstrijd eind november 2018 kwam het tot een 1-1 gelijkspel. Bij Wijgmaal begonnen Arnout Masselis en Tim Boogaerts aan de wedstrijd en trainer David Hesemans kon ook weer beroep doen op Bono Mertens. Er viel al vroeg in dit duel een doelpunt. In de 3' kon Ward Vandenberghe met een afstandsschot keeper Van Der Meeren verslagen en de stand op 0-1 brengen. Wijgmaal kon in het eerste kwartier nog aan een 3-tal kansen komen, maar kon helaas hun voorsprong niet op zijn minst verdubbelen. Halfweg de eerste helft kon Diegem in 3 minuten tijd tweemaal scoren. Dat  gebeurde telkens met een doorbraak op de rechterflank. Zo kwam de thuisploeg aan een 2-1 voorsprong. In de 43' beging keeper Van Der Meeren een fout op Ward Van Gelder en kreeg Wijgmaal daarvoor een strafschop. Ward Vandenberghe zette zich achter de bal en bracht van op de stip de stand weer in evenwicht (2-2). Na de rust kwam bij Wijgmaal Jef Goris in de ploeg voor Bono Mertens. De Wijgmaalse trainer moest al na 10 minuten in de 2de helft een 2de wissel doorvoeren. Thomas Verhaert kreeg een elleboog in het gezicht en moest bloedend naar de kant. Hij werd vervangen door Armin Van De Vloet. In de 62' werd Maarten Asselberghs vervangen door Joseph Sylla. In de 63' kon Ward Van Gelder van een slechte terugspeelbal profiteren om Wijgmaal voor de 2de keer in deze wedstrijd op voorsprong te brengen (2-3). Vijf minuten later kon Diegem weer op gelijke hoogte komen, maar dit doelpunt kwam er wel van uit een buitenspelsituatie. Dat gaf ook de trainer van Diegem na de wedstrijd toe. Diegem zette in de 89' veel druk op keeper Zeno De Corte en die trapte de bal uit tegen een speler van de thuisploeg. Zo kon Diegem nog met de overwinning gaan lopen en won met 4-3. Het was geleden van 11 januari dat de beloften van Wijgmaal nog eens een wedstrijd verloren. Volgende vrijdag staat weer een uitwedstrijd op het programma. Dan moet Wijgmaal het gaan opnemen tegen Eppegem.