K.Olympia SC.Wijgmaal - FC MU Izegem-Ingelmunster

FC MU Izegem-Ingelmunster
2-1

Na de teleurstellende vertoning op het veld van SK Ronse kreeg Olympia Wijgmaal op de 25ste speeldag het bezoek van het 2de gerangschikte FC MU Izegem-Ingelmunster. De thuisploeg moest naast de geschorste Alessandro Bongiorno nog een handvol spelers missen. Dat waren Gertjan Fannes, Marcos Da Silva, Ferrari Da Silva, Tim Boogaerts en Bono Mertens. Daardoor kreeg Eberd De Donder voor de 8ste keer een basisplaats en voor Andreas Dewaet en Ilias Assalhi  was het zelfs hun eerste basisplaats. Bij de bezoekers was topschutter Janis Coppin er niet bij wegens een kwetsuur. Olympia Wijgmaal startte zowaar met 3 aanvallers en zette van bij het begin van de wedstrijd veel druk tegenover de opbouw van de bezoekers. Nadat een vrijschop in de 6' voor Wijgmaal geen gevaar opleverde, kwam Izegem-Ingelmunster aan kansen. In de 8' kon de Wijgmaalse defensie bij een hoekschop de bal ontzetten en na een kwartier kwam Michiel Clyncke plots door op rechts. Hij kon zich rechter op doel manouevreren en zijn schot werd door De Donder afgeblockt. In de 19' was het de beurt aan Jasper Beyens om zich vrij te spelen. Van op links kwam die de 16-meter binnen en schoot dan overhaast voorlangs. Eén minuut later moest keeper Yanno Vanwelkenhuysen een schot lossen en net voor de doellijn kon een verdediger de bal ontzetten. Daar ontsnapte Wijgmaal aan een achterstand. Wijgmaal bleef de bezoekers kort op de huid zitten, maar toch bleven die kansen creëren. Halfweg de eerste helft leidde dat tot twee vrijschoppen en schoot Ruben Pyck in het zijnet. Verdediger Lennert De Keukeleere had heel wat moeite om de snelle Ruben Pyck bij te houden en die kreeg in de 29' weer een schietkans. Nu vond hij keeper Vanwelkenhuysen op zijn weg. Twee minuten later kwam Wijgmaal aan een vrijschop en die werd gestopt door keeper Brecht Laleman. Op 10 minuten van de rust ging een schot van Daan De Bouver over doel. Die was op de vorige speeldag nog geschorst. Vlak daarna kreeg Wijgmaal een hoekschop en daarbij viel de bal voor de voeten van Andreas Dewaet. Die aarzelde niet en schoot tussen een pak van spelers op doel. Met een knappe save hield keeper Laleman hem van een doelpunt. In de 45' moest keeper Vanwelkenhuysen een schot van Pyck stoppen en zo werd de rust bereikt bij een 0-0 stand. Trainer Rocky Peeters bracht na de eerste helft Ben Colson in de ploeg. Hij kwam in de plaats van Ilias Assalhi. De thuisploeg begon goed aan de 2de helft en kon zowaar de bezoekende verdediging onder druk zetten. In de 49' trapte Gert Stockx een vrijschop, maar die leverde nog niet meteen gevaar op. In de 54' verspeelde een achterspeler van Izegem-Ingelmunster de bal aan Tom Blockx en die kon op doel schieten. Keeper Laleman bracht redding. Eén minuut later ging de bal tot bij Joren Dehond en die schoot de bal in doel. Hij werd echter afgevlagd wegens buitenspel. Bij Wijgmaal volgde een 2de wissel. Arnout Masselis kwam de plaats innemen van Eberd De Donder. Halfweg de 2de helft herpakten de bezoekers zich en kwamen aan 3 hoekschoppen op rij. Telkens kon keeper Vanwelkenhuysen met prima vuistwerk de bal wegwerken en zo het gevaar ontkrachten. Kurt Weuts kwam dan op het terrein als vervanger van Tom Blockx. Op 20 minuten van het einde mikte Gert Stockx een vrijschop niet ver naast de verste paal. In de 74' kwam er een counter van de bezoekers. Erwin Seignez kon op rechts doorgaan en zette de bal scherp voor doel. Daan De Bouver schoof de bal in doel en bracht zo Izegem-Ingelmunster op voorsprong (0-1). Gezien het betere spel van de thuisploeg in de 2de helft kwam dit tegendoelpunt natuurlijk hard aan. Het duurde een 5-tal minuten voor Wijgmaal zich kon herpakken en binnen die tijdsspanne kregen de bezoekers nog een paar goede kansen. Eerst pakte keeper Vanwelkenhuysen een vrijschop van Nicholas Tamsin en bij een ingooi in de 79' leek Ruben Pyck te gaan scoren, maar Yanno Vanwelkenhuysen bracht redding. Eén minuut later zette linkerverdediger De Keukeleere zich door en bracht de bal voor doel. Die kwam tot bij Dewaet en die schoot op doel. Weer kon keeper Laleman zijn hand nog tegen de bal zetten en zo de gelijkmaker verhinderen. Zo hield hij de 18-jarige aanvaller al voor de 2de maal van een doelpunt. Dewaet bleef de verdediging van Izegem-Ingelmunster onder druk zetten en in de 86' kreeg hij na een voorzet weer de bal in zijn bezit. Nu moest hij opboksen tegenover een meerderheid van verdedigers en kon zo niet op doel besluiten. In de 90' gooide Colson de bal in. Dewaet kopte de bal voor doel en daar kwam Joren Dehond ingelopen en zorgde voor de gelijkmaker (1-1). Met zijn 3de doelpunt van het seizoen leek hij zo Wijgmaal nog een punt te bezorgen. Het werd echter nog beter. In de 93' kwam er een dieptepass en de bal werd voor doel gebracht en nu was het Kurt Weuts die de bal in doel verlengde en zo voor een complete ommekeer zorgde. Met zijn 10de doelpunt van het seizoen bracht hij Wijgmaal op voorsprong (2-1). De bezoekers kregen zelfs de kans niet meer om nog te reageren en kort daarna klonk het eindsignaal. Het was geleden van op de 16de speeldag dat Izegem-Ingelmunster nog eens op verplaatsing had verloren. Dat was toen met 3-2 op Racing Gent. Olympia Wijgmaal betaalde Izegem-Ingelmunster dus met dezelfde munt terug, want in de heenwedstrijd kon de 2de in de stand ook in de toegevoegde tijd de winnende treffer maken. Dat leverde hun toen op 4 november zelfs de eerste periodetitel nog op. Deze 12de overwinning voor Olympia Wijgmaal levert hun de 3de plaats op met een totaal van 43 punten. Dat zijn er 2 meer dan Sparta Petegem, dat slechts tot een 1-1 gelijkspel kwam thuis tegen Harelbeke. Volgende zondag komt Sparta Petegem naar het Ymeriastadion. Bij Wijgmaal zullen Tim Boogaerts, Marcos Da Silva en Ferrari Da Silva weer stilaan de trainingen kunnen hervatten. Ook Alessandro Bongiorno zal er weer bij zijn tegen Petegem.