K.Olympia SC.Wijgmaal - K.SV.Bornem

K.SV.Bornem
2-1

Op de 23ste speeldag speelden de reserven van Olympia Wijgmaal op vrijdag 8 maart thuis tegen Bornem. De bezoekers telden in de rangschikking 6 punten meer en hadden bovendien in hun 13 laatste wedstrijden niet meer verloren. In de heenwedstrijd had Bornem met 4-1 gewonnen. Bij Wijgmaal was Bono Mertens gekwetst en ook Joseph Sylla, Ismail El Iar en Witse Roeckx ontbraken. De thuisploeg zette Bornem van in de beginminuten onder druk en dat leverde al na 2 minuten een doelpunt op. Arne Verstreken bereikte met een slimme doorsteekpass Ward Van Gelder en die gaf keeper Blommaert geen kans en zorgde meteen voor een voorsprong (1-0). Vijf minuten later deden beide Wijgmaalspelers dat nog eens over, maar nu sprong de bal te ver van de voet van Van Gelder en hij schoot in het zijnet. In de 10' bereikte Andreas Dewaet op de rechterflank Arne Verstreken en die zette de bal voor doel. Ward Van Gelder kon  echter onvoldoende aan de bal komen. In de 14' kwam Bornem aan hun eerste hoekschop. De bal kwam aan de 2de paal bij Hicham Elharchi en die zorgde meteen voor de gelijkmaker (1-1). Dat was het sein voor de bezoekers om de wedstrijd in handen te nemen. Bornem kwam aan de ene na de andere hoekschop, maar de verdediging van Wijgmaal deed goed zijn werk. In de 41' kwam Wijgmaal nog eens aan een mooie aanval en na een voorzet kopte Dewaet de bal op de lat. Met 1-1 werd de rust bereikt. Bij Wijgmaal kwam na de pauze Maarten Asselberghs in de ploeg. In de 57' ging Van Gelder op rechts door en bracht de bal voor doel. Ilias Assalhi was gevolgd, maar schoot de bal over doel. Eén minuut later werd Assalhi vervangen door Adis Sabic en kort daarop kwam Jordy Vander Straeten in voor Armin Van De Vloet. Door goed storingswerk kwam Bornem aan weinig goede combinaties en zo kreeg keeper Jan Vanhengel niet al teveel moeilijk werk. Een kwartier voor het einde glipte Ward Van Gelder door de buitenspelval en bracht met een knap schot de thuisploeg weer op voorsprong (2-1). Voor Van Gelder zijn 2de treffer van de regenachtige avond. Vier minuten later kon Van Gelder weer doorgaan op de rechterflank en zijn voorzet kwam tot bij de vrijstaande Adis Sabic. Die schoot die open kans echter over doel. Vlak daarna wisselde trainer Hesemans van Wijgmaal een 4de keer. Kambemba Kalala Wa Kalala kwam in de plaats van Arne Verstreken. In de 80' kon Sabic de bal bemachtigen op de helft van de tegenstander en schoot de bal naast doel. Twee minuten later beging keeper Vanhengel bij een terugspeelbal handspel en zo mocht Bornem van in de 16-meter een vrijschop nemen. Die werd echter hard over doel getrapt. In de 86' kreeg Gilles De Sager van Bornem voor de 2de keer een gele kaart en moest dus van het veld met rood. In de slotminuut bracht Kalala Wa Kalala de bal voor doel en Sabic kopte de bal over doel. Olympia Wijgmaal won deze wedstrijd met 2-1 en kwam zo aan hun 12de zege van het seizoen. Het was voor Bornem geleden van de 9de speeldag dat het nog eens verloor. Volgende vrijdag staat voor de reserven van Wijgmaal een korte trip naar Kampenhout op het programma. Daar zal echter Tibo Janssans ontbreken, want die kreeg tegen Bornem zijn 3de gele kaart.