K.Sint-Eloois-Winkel Sport - K.Olympia SC.Wijgmaal

Sint-Eloois-Winkel Sport
3-1

Op de 22ste speeldag moest Olympia Wijgmaal voor de 2de keer dit seizoen naar het Westvlaamse Gullegem. Niet om tegen de gelijknamige ploeg te spelen, maar wel tegen leider Sint-Eloois-Winkel. Trainer Rocky Peeters moest twee belangrijke pionnen missen nl. Pieter Kempeneers door hinder aan de knie en een zieke Lennert Vanherberghen. Natuurlijk kwam daar nog Gertjan Fannes bij, die in de wedstrijd tegen Menen op de 14de speeldag gekwetst uitviel. Gelukkig was Jeroen Goor weer fit geraakt en startte voor de 4de keer dit seizoen in de basis-11. Op het middenveld had Eberd De Donder de zware taak om Kempeneers te vervangen. Trainer Danny Lavens van St.-Eloois-Winkel startte met dezelfde ploeg die vorig weekend met 0-1 was gaan winnen bij rechtstreekse concurrent Mandel United. In de eerste 5 minuten van de wedstrijd moest keeper Yanno Vanwelkenhuysen al aan het werk om twee pogingen van de thuisploeg te stoppen. Na balverlies van Wijgmaal in de 10' kreeg topschutter Munoz-Herrera de bal en probeerde met een lob de Wijgmaalse keeper te verschalken. Zijn poging droeg echter niet ver genoeg en keeper Vanwelkenhuysen kon de bal onderscheppen. In de 12' kreeg Lambo Zakari Junior de eerste gele kaart van de wedstrijd. Eén minuut later kregen we het eerste schot van Wijgmaal op doel. Dat kwam van Alessandro Bongiorno en via een verdediger ging dat in hoekschop. Er was een kwartier gespeeld toen ook Jeroen Goor een gele kaart kreeg. Tot dan kon je nog niet echt van druk van de thuisploeg spreken. Halfweg de eerste helft plukte keeper Yanno Vanwelkenhuysen een voorzet. In de 28' mocht St.-Eloois-Winkel een ingooi nemen en na een één-twee trapte Sofiane Oumedjeber de bal in de korte hoek binnen en bracht zo de thuisploeg op voorsprong (1-0). Voor Sofiane Oumedjeber was het zijn 7de doelpunt van het seizoen.  Dat doelpunt viel eigenlijk een beetje onverwacht, gezien het spelverloop. Wijgmaal probeerde onmiddellijk te reageren en bij een hoekschop in de 33' moest keeper Sven Dhoest zijn vuisten tegen de bal zetten; Enkele minuten later werd Eberd De Donder net voor het strafschopgebied foutief gestopt. Gert Stockx mikte de vrijschop maar nipt naast de verste paal. In de 40' kon de thuisploeg zijn voorsprong verdubbelen. De bal werd voor doel gebracht en Dylan Vanhaeren kopte de bal in doel en bracht met zijn eerste treffer van het seizoen de stand op 2-0. Kort voor de rust kwam er een dieptepass naar Sofiane Oumedjeber, maar keeper Vanwelkenhuysen had dat goed doorzien en was eerder op de bal dan de thuisaanvaller. Sint-Eloois-Winkel ging de rust in met een 2-0 voorsprong. Trainer Rocky Peeters bracht na de rust twee verse krachten op het terrein. Tom Blockx kwam voor Kurt Weuts en Marcos Da Silva voor Eberd De Donder. De eerste kans in de 2de helft kwam van de thuisploeg. Bij een tegenaanval in de 48' kon Lambo op links de 16-meter ingaan, maar zijn schot ging voorlangs. Drie minuten later kreeg Gert Stockx een gele kaart. Stilaan kreeg Wijgmaal meer grip op de wedstrijd en in de 54' schoot Ben Colson over doel. In de 61' verstuurde een hardwerkende Joren Dehond een voorzet en Tom Blockx kon er zijn hoofd tegen zetten en de bal verdween in doel (2-1). Zo bracht Blockx met zijn 5de treffer van het seizoen weer spanning in de wedstrijd. In de 68' kreeg Marcos Da Silva een schietkans, maar zijn poging werd nog afgeblockt door een verdediger. Marcos had enkele minuten eerder ook een gele kaart gekregen en in de 73' was dat ook het geval voor Blockx. Zo hadden al 4 spelers van Wijgmaal een gele kaart achter hun naam. Ferrari Da Silva werd vervangen door Tim Boogaerts. Met nog een kwartier te spelen rukte Alessandro Bongiorno op tot in de 16-meter en leek op weg naar de gelijkmaker, maar zijn schot miste de juiste richting en ging voorlangs. Op 10 minuten van het einde kwam Lambo na een ingooi aan de bal, maar mikte die aan de 2de paal naast doel. Vlak daarna kwam er een tegenaanval van Sint-Eloois-Winkel. Yanno Vanwelkenhuysen was weer op tijd uitgekomen en kon de bal ontzetten. In de 83' mocht Wijgmaal een vrijschop nemen, maar daar kwam geen gevaar uit voort. De thuisaanhang zag hoe Sofiane Oumedjeber over doel schoot en een lob van Munoz-Herrera viel op het dak van het doel. Met nog 4 minuten te spelen bracht Marcos Da Silva de bal voor doel. Keeper Dhoest was echter eerder op de bal dan Blockx. Yacine Bougrissi was in de 85' op het veld gekomen voor Lambo Junior en een paar minuten later kon die alleen op doel afgaan. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen kwam weer op tijd uit zijn doel en met een tackle haalde hij de bal uit de voeten van Bougrissi en neutraliseerde zo het gevaar. Stockx mocht in de 90' nog een vrijschop nemen, maar keeper Dhoest kende daar weinig moeilijkheden mee. In de toegevoegde tijd zette Bougrissi een één-twee op en kwam zo alleen voor de Wijgmaalse keeper en die kon deze keer niet reageren en zag hoe Bougrissi de stand nog op 3-1 kon brengen. Dat werd ook de eindstand. Olympia Wijgmaal kwam zo aan hun 5de nederlaag, maar toonde in de 2de helft toch heel wat veerkracht en kon mits wat geluk bijna een gelijkspel uit de brand slepen. Dat was dus niet het geval en ondanks deze nederlaag bij de leidersploeg blijft Wijgmaal op de 4de plaats staan in de rangschikking. Sparta Petegem en Racing Gent kwamen zaterdag niet verder dan een gelijkspel. Petegem heeft als 3de in de stand nu 3 punten meer en Gent komt op één punt van Wijgmaal. Volgend weekend wordt er niet gespeeld en op zondag 10 maart ontvangt Olympia Wijgmaal in het Ymeriastadion het team van KFC Eppegem. Begin van de wedstrijd: 15 uur.