K.Olympia SC.Wijgmaal - Tempo Overijse

Tempo Overijse
4-3

Sinds de overwinning tegen Racing Gent op 13 januari kon Olympia Wijgmaal in de 3 daaropvolgende wedstrijden slechts 2 punten sprokkelen en was zo teruggezakt naar de 5de plaats. Met de komst van Tempo Overijse op de 21ste speeldag moesten de spelers van Wijgmaal geen extra motivatie krijgen om voor de volle buit te gaan. In de heenwedstrijd verloor Wijgmaal in het Begijnhofstadion met 2-0 en dat betekende toen begin oktober 2018 de eerste nederlaag voor Olympia. Bij de thuisploeg kon trainer Rocky Peeters weer beroep doen op Gert Stockx en Pieter Kempeneers. Beiden waren vorige zondag geschorst. Jeroen Goor en Gertjan Fannes waren gekwetst. Joren Dehond en Arnout Masselis kregen een basisplaats. Tim Boogaerts, Tom Blockx en Marcos Da Silva moesten een invalbeurt afwachten. Bij Overijse was Bart Van Den Broeck uit met een rugprobleem, Kevin Taelemans is nog bezig met zijn revalidatie. Jens Heyvaert kwam terug na een schorsing en Andries Claes begon aan een schorsing van 3 speeldagen. Dit Brabants duel had heel wat toeschouwers naar het Ymeriastadion gelokt. Die zagen in de 4' hoe Hakim Borahsasar in een duel met Lennert Vanherberghen tegen de grond ging in de 16-meter en de scheidsrechter kende Tempo Overijse een strafschop toe. Jens Heyvaert zette zich achter de bal en bracht van op de stip zijn ploeg op voorsprong (0-1). Dat was voor hem zijn 3de doelpunt van het seizoen. In de 11' schoot Alessandro Bongiorno over doel en twee minuten later ging een vrijschop voor Wijgmaal helemaal de mist in. De thuisploeg bleef op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er in de 18'. Eerst trof Bongiorno na een voorzet van Ben Colson de paal. In de daaropvolgende aanval kon Joren Dehond van in de 16-meter de bal voorbij keeper De Boodt in doel werken en bracht zo met zijn eerste doelpunt van het seizoen de stand op 1-1. Vier minuten later ging Colson het strafschopgebied binnen en werd onderuit gehaald door keeper Dries De Boodt. De thuisploeg kreeg een strafschop en Joren Dehond kreeg van op de stip de kans om voor zijn 2de doelpunt te gaan. Zijn strafschop was echter te centraal gezet en zo kon keeper De Boodt redding brengen. Kort daarna schoot Borahsasar voor Overijse naast doel en in de 25' claimde men bij Wijgmaal handspel bij het nemen van een vrijschop. De scheidsrechter ging daar echter niet op in. Op 10 minuten van de rust trapte keeper Yanno Vanwelkenhuysen de bal in de voeten van Borahsasar en Lennert De Keukeleere moest een fout begaan om de aanvaller van Overijse af te stoppen. Hij kreeg daarvoor een gele kaart. Overijse kreeg een vrijschop en Borahsasar trapte de bal in de Wijgmaalse muur. In de 38' kon Stockx zich voorbij een paar verdedigers dribbelen en ging de 16-meter in. Dan kwam Kurt Weuts een handje toesteken en trapte de bal naar doel. Die ging maar centimeters naast de paal. Op het einde van de eerste helft kreeg Wijgmaal nog een paar hoekschoppen, maar die leverden niets meer op. De twee ploegen zochten de kleedkamers op bij een 1-1 ruststand. Al na 5 minuten in de 2de helft viel er een 3de strafschop. Arnout Masselis dribbelde zich voorbij een 4-tal tegenstanders en werd in de 16-meter tegen de grond gewerkt door Daimy Deflem. Deze laatste kreeg daarvoor een gele kaart en Wijgmaal kreeg voor de 2de keer in deze wedstrijd een strafschop. Nu nam kapitein Gert Stockx zijn verantwoordelijkheid en bracht die tot een goed einde. Van op de stip bracht hij Wijgmaal voor het eerst op voorsprong (2-1). In de 52' gaf Bongiorno de bal mooi mee aan Dehond en die ging het strafgebied in. Dehond raakte de bal echter verkeerd en daardoor ging die naast doel. In de 59' kopte Dehond na een voorzet van Weuts aan de 2de paal over doel. In de 60' kreeg Tempo Overijse een vrijschop en daarbij kopte Hakim Borahsasar op de lat. De bezoekers kregen een hoekschop en de bal ging over keeper Vanwelkenhuysen naar de 2de paal waar kapitein Dimitri Delorge hem in doel kon werken. Zo kwam Overijse aan de gelijkmaker (2-2). Bij de bezoekers was daarvoor Samba Ndione ingekomen voor Deflem. en Brendan Sibille voor Jonathan Coquelle. Bij een counter in de 63' kon Samba Ndione langs de linkerflank in snelheid oprukken en schoot de bal mooi onder de lat in doel en bracht zo Overijse weer op voorsprong (2-3). Lang kon Overijse niet genieten van die hernieuwde voorsprong. Eén minuut later kreeg Wijgmaal een vrijschop en daarbij kopte De Keukeleere de bal in doel en zorgde met zijn eerste doelpunt van het seizoen weer voor een gelijke stand (3-3). Het was de thuisploeg die op zoek ging naar een voorsprong. Die kwam er al vlug. In de 67' werd Ferrari Da Silva aangespeeld na een aanval van op rechts. Onze Braziliaan draaide zich voorbij zijn bewaker en schoot van op 20 meter de bal mooi naast de paal in doel en bracht zo Wijgmaal weer op voorsprong (4-3). Voor Ferrari was het zijn 3de treffer van het seizoen. In een tijdsspanne van 8 minuten vielen er zo 4 doelpunten. De toeschouwers kregen waar voor hun geld. In de 68' ging Weuts bij een counter neer in de 16-meter. Nu kreeg Wijgmaal daarvoor geen strafschop; Kort daarna kopte Delorge bij een vrijschop naast doel. Alessandro Bongiorno kreeg in de 71' een gele kaart. In de 73' kreeg Borahsasar een gele kaart na een fout op Stockx. Die mocht een vrijschop nemen en die ging maar juist naast de paal. Dan sensatie!!! Keeper De Boodt verspeelde bijna de bal aan een opzittende Bongiorno, maar kon zich net op tijd herpakken. Op een kwartier van het einde kreeg de thuisploeg weer een vrijschop. Keeper De Boodt stond paraat bij de zoveelste poging van Gert Stockx. Bij Overijse kwam in de 80' Brian Roekens in de ploeg voor Bjorn Vander Elst. De bezoekers gingen nog op zoek naar de gelijkmaker. In de 82' kon De Keukeleere nog net de bal ontzetten. In de 85' tikte Borahsasar na een voorzet de bal naast doel. In de 91' kreeg Borahsasar weer de bal en stond helemaal vrij om de bal in te schieten. Keeper Vanwelkenhuysen bracht echter redding en hield zo de 3 punten in eigen huis. Olympia Wijgmaal won met 4-3 tegen Tempo Overijse en behaalde zo de 10de zege van het seizoen. Dankzij deze overwinning en het verlies van Racing Gent komt Wijgmaal nu op de 4de plaats en telt 37 punten. Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen leider St.-Eloois-Winkel op het programma. Begin om 15 uur. In de heenwedstrijd verloor Wijgmaal thuis met 0-2 en toen maakte St.-Eloois-Winkel al zo een goede indruk. Het mag dus geen verrassing heten dat de tegenstander van zondag nu alleen aan de leiding staat in 2de Amateurs A;