K.Olympia SC.Wijgmaal - S.K.Pepingen-Halle

S.K.Pepingen-Halle
2-0

Na de 3-6 overwinning bij rode lantaarn Houtvenne 4 dagen geleden, moesten de reserven van Olympia Wijgmaal op vrijdag 15 februari een thuiswedstrijd spelen tegen Pepingen-Halle. De bezoekers hadden op de vorige speeldag leider Tienen een nederlaag toegediend en stonden in de rangschikking 3 plaatsen lager dan Wijgmaal. Trainer David Hesemans kon geen beroep doen op Jeroen Goor. Die was in de vorige wedstrijd gekwetst geraakt. Wel kon hij weer rekenen op Ward Vandenberghe en Andreas Dewaet. Ook Arne Verstreken, die maandag al 30 minuten speelde na zijn kwetsuur, was ook nu present voor een invalbeurt. De thuisploeg kon in de eerste minuten twee hoekschoppen afdwingen en bij de tweede kopte Brent Van Hove naast doel. In de 6' verstuurde Amin Niyonkuru Jovanis een gevaarlijke voorzet, maar niemand van Pepingen-Halle kon de bal in doel verlengen. Nog eens zoveel minuten later probeerde Bono Mertens het met een afstandsschot, maar dat ging enkele meters naast doel; In de 21' kreeg Wijgmaal een vrijschop en via het hoofd van een verdediger verdween de bal in eigen doel. Zo kwam Wijgmaal 1-0 voor. Veel kansen kwamen er niet in deze wedstrijd. In de 30' kon Ward Van Gelder op snelheid de linkerflank afgaan en bracht de bal voor doel. Ongelukkig genoeg kon geen van zijn gevolgde ploegmaats bij de bal komen. In de 43' mocht Tibo Janssens een hoekschop nemen en aan de 2de paal kon Witse Roeckx de bal in doel verlengen en zo de stand op 2-0 brengen. Met die voorsprong bereikten de reserven van Wijgmaal de rust. Vlak na de rust ging een schot van Nyionkuru over doel. In de 50' moest trainer Hesemans een eerste wissel doorvoeren. Arne Verstreken kwam in voor Tibo Janssens. Deze laatste raakte gekwetst aan de hamstring. Er waren 10 minuten gespeeld in de 2de helft toen Wijgmaal balverlies leed. Nyionkuru bracht de bal tot bij Samuel Kaponda en die kreeg een open kans. Toch kon hij die niet verzilveren en schoot de bal naast doel. De wedstrijd kabbelde dan gezapig voort en Wijgmaal controleerde de wedstrijd. In de 66' kwam Jef Goris in voor Thomas Roisin en 3 minuten later Quinten Saerens voor Ward Vandenberghe. Tot in de 82' Nyionkuru op links kon doorbreken en recht op keeper Zeno De Corte afging. De aanvaller van Pepingen-Halle besloot echter recht op de Wijgmaalse keeper. Kort voor het einde kreeg ook Andreas Dewaet een open kans, maar kon ook niet voorbij keeper Andreas Suederick komen. Olympia Wijgmaal won wel met 2-0 en dankzij deze 10de zege van het seizoen komen ze nu op de 6de plaats en tellen 34 punten. Op maandag 22 februari staat de uitwedstrijd tegen RC Mechelen op het programma.