K.Olsa Brakel - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.Olsa Brakel
1-1

Op de 16de speeldag op zaterdag 15 december trapten thuisploeg Olsa Brakel en de bezoekers van Olympia Wijgmaal de heenronde op gang terwijl er regen en natte sneeuw uit de hemel vielen. Dat bracht mee dat de omstandigheden op het kunstgrasveld niet optimaal waren om vlot te voetballen. Stoppen en overeind blijven waren soms een probleem. Bij Wijgmaal moest trainer Rocky Peeters de geschorsten Tim Boogaerts en Pieter Kempeneers missen en ook nog de gekwetsten Gertjan Fannes, Alessandro Bongiorno, Jorge-Michael Vanderstappen en Joren Dehond. Tom Blockx, Jeroen Goor en Ward Vandenberghe begonnen daardoor in de basis-11. Ook Marcos Da Silva Junior stond aan de aftrap. Na 7 weken onderbreking en een kwetsuur was hij weer fit geraakt. Bij Olsa Brakel was Brent Lauwrensens speelgerechtigd na zijn schorsing van vorige week. Na twee invalbeurten kreeg de voordien lang gekwetste Jelle Delie zijn 3de basisplaats dit seizoen. Ook Sami Lkoutbi stond aan de aftrap. In de 4' speelde de aangevroren regen al een hoofdrol. Bij een terugspeelbal op keeper Yanno Vanwelkenhuysen schoof het sluitstuk van Wijgmaal uit, maar kwam gelukkig nog eerst bij de bal voordat een thuisspeler kon profiteren. Vijf minuten later mocht Gert Stockx een vrijschop nemen en daarbij kon Kurt Weuts net niet bij de bal. Pas in de 20' kreeg Wijgmaal een eerste hoekschop. Iets later kreeg Kevin Hebbelinck een schietkans, maar Yanno Vanwelkenhuysen redde knap. In de 27' kon Stockx de bal voor doel brengen en daar stond Weuts helemaal vrij. De spits van Wijgmaal kwam tot een kopbal, maar die viel juist naast doel. Er was al meer dan een halfuur gespeeld toen Kevin De Haspe de bal kreeg aan de 2de paal. Hij schoot op doel en daar stond keeper Vanwelkenhuysen om de bal in ontvangst te nemen. De laatste kans van de eerste helft was ook voor de thuisploeg. In de 43' kon Jelle Delie na een voorzet op doel schieten, maar de bal ging ver naast doel. In het begin van de 2de helft ging Olsa Brakel dadelijk op zoek naar een doelpunt. De Wijgmaaldefensie stond echter pal en liet alleen een voorzet toe die voorlangs ging. In de 53' kreeg Wijgmaal een hoekschop. Dit ondanks protest van de thuisspelers, die dat zo niet zagen. Toch kwam die corner er en daarbij kopte Lennert Vanherberghen de bal mooi in doel en zorgde met zijn 2de treffer van het seizoen voor 0-1. Eén minuut later schoot Kevin De Haspe de bal ver naast doel. In de 58' werd Marcos Da Silva bij Wijgmaal vervangen door Ben Colson. In de 61' werd Tom Blockx vervangen door Andreas Dewaet. In de 67' kreeg Wijgmaal de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied en ging een speler van Olsa Brakel na een tackle van Masselis tegen de grond. De scheidsrechter kende de thuisploeg een strafschop toe en het was Sami Lkoutbi die van op 11 meter raak trof. Met zijn 3de treffer van het seizoen zorgde de ex-aanvaller van SK Londerzeel voor de gelijkmaker (1-1). In de 78' liet Brakel een open kans onbenut na een vlotte tegenaanval. Kevin De Haspe stond helemaal vrij en schoot die kans toch naast doel. Zo ontsnapte Wijgmaal aan een achterstand. In de laatste 10 minuten gebeurde er nog heel wat. Eerst ging een schot van Gert Stockx over doel en na een gele kaart voor Dewaet kreeg de thuisploeg een vrijschop. Van op 30 m schoot Lkoutbi de bal ver naast doel. In de 86' kreeg Ben Bogaert een gele kaart. Eén minuut later kreeg Andreas Dewaet een 2de keer geel na een sliding en moest met rood van het terrein. Wijgmaal moest zodoende de laatste minuten met 10 verder. In de 90' kopte Vanherberghen bij een vrijschop de bal in doel, maar hij stond buitenspel. In de toegevoegde tijd mocht Stockx nog een vrijschop nemen, maar keeper Van Den Noortgaete werd daarbij aangelopen door Weuts. Olsa Brakel - Olympia Wijgmaal eindigde op een 1-1 gelijkspel. Voor beide ploegen werd dit het 5de gelijkspel van het seizoen en dit op de 1ste speeldag van de heenronde. Wijgmaal komt nu op 29 punten en Olsa Brakel op 17 punten. De eerstvolgende competitiespeeldag is binnen 4 weken en dan speelt Olympia Wijgmaal thuis tegen Racing Gent op zondag 13 januari 2019. Eén week eerder speelt Wijgmaal op zondag 6 januari om 14u30 een oefenwedstrijd tegen 1ste amateurploeg Verbroedering Geel. Namens het bestuur wens ik aan alle Wijgmaalsupporters een mooi jaareinde.