K.Olympia SC.Wijgmaal - K.VK.Tienen

K.VK.Tienen
1-4

De laatste wedstrijd in 2018 voor de reserven van Olympia Wijgmaal was er één thuis tegen leider KVK Tienen. Op vrijdag 14 december kwam de koploper naar het Ymeriastadion met slechts 2 nederlagen op een totaal van 15 wedstrijden. In het begin van de wedstrijd werd Wijgmaal op eigen helft gehouden en konden de bezoekers 3 hoekschoppen op rij forceren. Daar kwam eigenlijk geen of weinig gevaar uit voort en na een kwartier spelen kon de thuisploeg iets meer balbezit opeisen. In de 25' mocht Hamza Lagrib een vrijschop nemen, maar trapte die in de goed opgestelde muur. Een paar minuten later ging een schot van Robbe Trogh naast doel. De beste kans kwam er in de 30' toen Arne Verstreken tot een kopbal kwam na een voorzet van Ilias Assalhi. Keeper Brecht Mombaerts bracht redding en in de hernemng schoot Joseph Sylla in het zijnet. Deze laatste deed trouwens zijn wederoptreden na een onbeschikbaarheid van 5 weken. In de 33' kon Didier Cabumi op doel schieten na een voorzet, maar keeper Jan Vanhengel kwam met zijn eerste grote save van de wedstrijd. Bij de hoekschop die daar op volgde kopte Cabumi naast doel. Eén minuut later kon Sylla voor de thuisploeg door de buitenspel gaan en leek op weg naar een doelpunt. Dat was echter zonder keeper Mombaerts gerekend die goed uit zijn doel was gekomen en eerder op de bal was dan Joseph Sylla. In de 39' kwam Tienen op voorsprong. De bezoekers mochten een vrijschop nemen en Trogh trapte die hard in doel (0-1). In de 44' pakte Sylla uit met knappe aktie en werd nog net van een doelpunt gehouden door keeper Mombaerts. In de laatste minuut van de eerste helft probeerde Trogh het van op afstand en weer zagen de toeschouwers een mooie save van keeper Vanhengel. Tienen ging de rust in met een 0-1 voorsprong. Bij Wijgmaal werd Ismail El Iar vervangen door Jef Goris. Na een paar minuten in de 2de helft hield keeper Vanhengel Tienen weer van een treffer. Nu stopte hij het schot van Ricardo Prado Hernandez Ustin. Toch kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en in de 57' kon Thomas Roisin na een voorzet van Sylla de bal in doel verlengen en voor 1-1 zorgen. Halfweg de 2de helft kon Tienen in een 3-tal minuten twee keer scoren. In de 66' kon Niel Bourguignon doorgaan in de 16-meter en bracht de bal voor doel. Khalil Wessam schoot de bal aan de 2de paal in doel en bracht Tienen weer op voorsprong (1-2). Twee minuten later kwam Tienen aan de zoveelste hoekschop en de bal viel voor de voet van Khalil Wessam en die trof weer raak en zorgde met zijn 2de treffer voor 1-3. Joseph Sylla werd vervangen door Jarno Roch en iets later werd Lennert Van Ransbeeck vervangen door Brent Van Hove. Tien minuten voor het einde gaf Francis Derom de bal mooi in de loop van Bourguignon en die bracht de stand op 1-4. De thuisploeg bleef echter moedig naar een 2de treffer op zoek. In de 85' kwam Thomas Roisin dicht bij zijn 2de treffer, maar keeper Mombaerts verhinderde dat. Armin Van De Vloet schoot nog op doel, maar de bal ging hoog over. Olympia Wijgmaal hield lang stand tegen leider Tienen, maar kon geen nederlaag verhinderen. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op 11 januari 2019 en dan moet Olympia Wijgmaal naar Tempo Overijse.