Football Club Gullegem - K.Olympia SC.Wijgmaal

Football Club Gullegem
3-3

De 13de speeldag in 2de amateurs A betekende voor Olympia Wijgmaal een trip tot net voorbij Kortrijk in West--Vlaanderen. Tegenstander was FC Gullegem, voorlaatste in de stand en dus op papier een gemakkelijke opdracht. Toch mag je nooit aan onderschatting doen en moet elke wedstrijd eerst gespeeld worden, voor je er iets kan over zeggen. Bij de thuisploeg geen Stijn Ampe in doel, maar wel Mathieu Vanderschaeghe. Deze 22-jarige doelman stond voor de 4de keer in de basis-11 en trainer Allan Deschodt kon ook weer beroep doen op Lionel Vanleynseele en Lennart Sampers. Bij Wijgmaal stond Yanno Vanwelkenhuysen weer onder de lat, maar voor de rest begon dezelfde ploeg als tegen Westhoek. De thuisploeg wachtte de zaken niet af en ging meteen op zoek naar een vroeg doelpunt. Zo kwam Gullegem in de eerste 10 minuten aan 4 hoekschoppen. Daar kwam nog een schot bij van Victor Van De Wiele, maar dat ging hoog over doel. Wijgmaal hield de rangen goed gesloten, maar dat deed Gullegem zeker zo goed. Bij een counter in de 20' werd Van De Wiele op een paar meter van het strafschopgebied neergehaald en er volgde een vrijschop. De ervaren Martijn Monteyne trapte de bal echter over doel. Pas halfweg de eerste helft kwam Wijgmaal aan een eerste hoekschop en iets later kreeg Alessandro Bongiorno de eerste gele kaart van de wedstrijd. Dat betekende ook meteen dat hij voor de thuiswedstrijd tegen Menen geschorst is. Pas in de 29' kwam er een schot van Ferrari Da Silva. Die eerste doelpoging van Wijgmaal ging echter hoog over doel. Drie minuten later kon Ferrari Da Silva toch meer ruimte vinden op rechts en de bal scherp voor doel brengen. Door goed verdedigend werk van de bewaker van Kurt Weuts kon deze laatste niet aan de bal. Wijgmaal kwam na het eerste halfuur beter in de wedstrijd en in de 34' kon Ferrari Da Silva weer de bal voor doel brengen, maar er was niemand gevolgd. Kort daarna werd Kurt Weuts in het strafschopgebied neergetrokken, maar de scheidsrechter gaf daar geen gevolg aan. In de 41' verloor Gertjan Fannes de bal op eigen helft en dat gaf aan de thuisploeg de kans om te scoren. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen beroerde de bal nog na een schot, maar Victor Van De Wiele kon in de herneming toch voor 1-0 zorgen. Olympia Wijgmaal kon daar niets meer tegenover stellen in de eerste helft en zo ging Gullegem de rust in met een 1-0 voorsprong. In de 47' gingen Lauden Hugelier en Kurt Weuts in een luchtduel en daarbij bleef de speler van Gullegem liggen. Weuts kreeg voor die fout trouwens een gele kaart. Vijf minuten later kwam er een ingooi voor de thuisploeg en de defensie van Wijgmaal kreeg de bal niet uit het strafschopgebied. Daar profiteerde Robbe Dekiere van om de bal in doel te schieten en met zijn 5de treffer van het seizoen de stand op 2-0 te brengen. Trainer Rocky Peeters bracht 2 minuten later Andreas Dewaet in en die kwam in de plaats van Bongiorno. Nog eens twee minuten later wisselde hij Tim Boogaerts door Tom Blockx. Dat gaf het aanvallend compartiment van Wijgmaal natuurlijk meer slagkracht en resulteerde vrij vlug in de aansluitingstreffer. Er was bijna een kwartier gespeeld in de 2de helft of Lennert Vanherberghen kreeg een gele kaart wegens protest tegenover de scheidsrechter. Voor Vanherberghen was het zijn 3de gele van het seizoen en hij mist dus ook de wedstrijd tegen Menen. In de 65' werd de bal gedropt in het strafschopgebied van Gullegem. Kurt Weuts schoot op keeper Vanderschaeghe. Die loste de bal en Blockx was er als de pinken bij om die in doel te schieten. Zo bracht hij de stand op 2-1. Eén minuut later kreeg Fannes een schietkans en vond keeper Vanderschaeghe op zijn weg. Weuts trapte in de herneming naast doel. In de 69' kwam een voorzet tot bij de vrijstaande Van De Wiele. De maker van het openingsdoelpunt stond oog in oog met keeper Vanwelkenhuysen, maar trapte de bal recht in de armen van de Wijgmaalse keeper. Eén minuut later volgde een hoekschop voor de thuisploeg en Lennart Sampers klom het hoogst en kopte de bal in doel en bracht zo de stand op 3-1. Voor hem z'n eerste treffer van het seizoen. Gullegem leek zo op weg naar een eerste thuiszege, maar Wijgmaal kwam weer vlug aan de aansluitingstreffer. In de 75' kon Fannes doorgaan in de 16-meter en bracht de bal voor doel. Aan de 2de paal was Tom Blockx weer goed gevolgd en kopte de bal in doel. Met zijn 3de treffer van het seizoen bracht hij de stand op 3-2. Wijgmaal kreeg daardoor weer moed en gooide nog een wisselspeler in de strijd. Ben Colson kwam in de plaats van Pieter Kempeneers. In de 85' mocht Gert Stockx een vrijschop nemen en Blockx kwam weer akelig dicht in de buurt van de bal. Drie minuten later volgde een volgende vrijschop van Stockx en nu kopte Blockx de bal naast doel. In de 93' viel dan toch nog de gelijkmaker. De bal werd in de 16-meter gedropt en Kurt Weuts bracht de bal voor de voet van Andreas Dewaet en die trapte de bal in doel en zorgde zo voor 3-3. Voor de 18-jarige zijn 2de doelpunt in evenveel invalbeurten. Wijgmaal kwam zo toch nog aan een gelijkspel, maar liet toch 2 kostbare punten liggen. Toch moeten we zeggen dat Gullegem zeker geen zwakke indruk maakte en misschien wel onder hun waarde staat gerangschikt. Volgende zondag wacht voor Olympia Wijgmaal de thuiswedstrijd tegen Menen en die begint om 14u30.