K.Olympia SC.Wijgmaal - K.Diegem Sport

K.Diegem Sport
1-1

Voor de reserven van Olympia Wijgmaal stond op vrijdag 23 november een 4-puntenwedstrijd op het programma. Tegenstander in het Ymeriastadion was Diegem Sport dat 1 plaats en 1 punt achter Wijgmaal in de rangschikking stond. Van in de beginminuten kon je zien dat de bezoekers niet gekomen waren om zich in te graven. Ze kozen vrank en vrij voor de aanval en maakten het Wijgmaal moeilijk op het middenveld. Met hun snelle tegenstoten maakten ze het de Wijgmaaldefensie niet gemakkelijk en in de 11' kreeg Diegem een vrijschop op een paar meter buiten het strafschopgebied. Rayan Selmanoski trapte de bal over de muur en keeper Zeno De Corte van Wijgmaal zette er zijn vuisten tegen. Twee minuten later kreeg ook de thuisploeg een vrijschop, maar die leverde geen gevaar op. Vlak daarna stuitte Thomas Roisin op keeper Van Der Meeren. Er was een kwartier gespeeld toen Ali Barkelil het met een schot probeerde, maar via de vingertoppen van keeper De Corte ging de bal naast doel. Een paar minuten later kwam de Wijgmaalse keeper goed uit doel en elimineerde een tegenaanval met een goed gerichte sliding. Halfweg de eerste helft botste een vrijschop van Diegem weer op de vuisten van keeper Zeno De Corte. In de 28' ging een schot van Yentl Egerickx maar centimeters naast de paal en ook een poging van Ilias Assalhi voor Wijgmaal miste de goede richting. In de 39' kwam de thuisploeg tot een mooie combinatie en de bal kwam voor de voet van Lennert Van Ransbeeck. Die schoot van in de 16-meter op doel en keeper Van Der Meeren loste de bal en het was Tibo Janssens die de thuisploeg op voorsprong bracht (1-0). Op het einde van de 1ste helft ging een schot van Selmanoski recht op keeper De Corte. Bij Diegem moest Ali Barkelil nog vervangen worden en voor hem kwam op het einde van de eerste helft nog Sami Rayan Ourrach op het terrein. Olympia Wijgmaal ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Bij Wijgmaal kwam Maarten Asselberghs na de rust in de plaats van Andreas Dewaet. Diegem ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker en in de 47' ging een schot van Oussama Ahmidi over doel. In de 56' mocht Ismail El Iar voor Wijgmaal een vrijschop nemen en trapte die in de muur. In de 65' werd Armin Van De Vloet bij Wijgmaal vervangen door Jef Goris. De wedstrijd was nog meer in evenwicht gekomen, maar voorlopig kwamen daar weinig echte kansen uit voort. In de 72' viel er bijna een owngoal toen Asselberghs een voorzet ongewild deed afwijken en gelukkig kon keeper De Corte nog een tegendoelpunt vermijden. Enkele minuten later viel toch de 1-1. Een voorzet van Ahmani ging naar een medespeler aan de 1ste paal, maar die liet de bal gewoon gaan en die verdween zo in doel. In de laatste 10 minuten ging Wijgmaal nog op zoek naar de winninggoal. Na een voorzet van Van Ransbeeck kon de goed gevolgde Tibo Janssens op doel koppen, maar een verdediger stopte de bal voor de doellijn. Kort voor het einde kwam Arne Verstreken net niet bij een voorzet van El Iar. Olympia Wijgmaal kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel en dat was misschien wel de juiste uitslag. Wijgmaal blijft zo wel één punt voor op Diegem. Volgende vrijdag staat weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan spelen de reserven van Wijgmaal om 20u30 tegen K.FC.Eppegem.