K.Olympia SC.Wijgmaal - K.RC.Mechelen

K.RC.Mechelen
6-0

Op de 9de speeldag stond er voor de reserven van Olympia Wijgmaal een op papier gemakkelijke wedstrijd op het programma. Tegen de bezoekers van RC Mechelen, die tot nu toe slechts éénmaal konden winnen, kon naar een 4de seizoensoverwinning gestreefd worden. In de 3' probeerde Bono Mertens het al met een afstandsschot, maar stuitte op keeper Gianni De Ruysscher. Twee minuten later kon Andreas Dewaet na een voorzet van Ilias Assalhi niet genoeg kracht achter de bal zetten. Eén ding was duidelijk van in de beginminuten, Wijgmaal eiste het meeste balbezit op, en in de 8' moest de bezoekende keeper een schot van Armin Van De Vloet stoppen. Eén minuut later leed Lasha Zurabishvili balverlies voor eigen doel. Ilias Assalhi schoot de bal in de verste hoek binnen en bracht Wijgmaal zo op voorsprong (1-0). De kansen bleven zich opstapelen. In de 12' kreeg Assalhi de bal aan de rand van de 16-meter, maar schoot deze keer niet raak. Vijf minuten later moest keeper De Ruysscher een schot van Bono Mertens onschadelijk maken; Halfweg de eerste helft bracht Assalhi de bal voor doel en Lennert Van Ransbeeck kapte zich vrij in de 16-meter en bracht de stand op 2-0. In de 28' kregen de bezoekers eindelijk een kans. Alessandro Pignoloni (zoon van de ex-speler Zwarte Duivels Oud-Heverlee), kon zijn hoofd tegen een voorzet zetten en de bal ging naast doel. Ilias Assalhi was in veel akties betrokken bij de thuisploeg en dat was ook zo in de 34'. Hij kreeg de bal van Arne Verstreken en bracht die tot bij Bono Mertens. Deze laatste zorgde voor het 3de thuisdoelpunt en bracht zo de stand op 3-0. Iets  later schoot Verstreken de bal over doel en Van De Vloet stuitte op de Mechelse keeper. In de 41' was er plots een doorbraak van Mechelen en Steffen Denruyter kon alleen op doel afgaan. Keeper Zeno De Corte kon zijn schot echter nog redelijk gemakkelijk stoppen. Net voor de rust ging een schot van Thomas Roisin op de vuisten van keeper De Ruysscher. Olympia Wijgmaal ging de rust in met een verdiende 3-0 voorsprong. Trainer David Hesemans bracht na de rust Thomas Verhaert in de ploeg. Hij kwam als vervanger van Eberd De Donder. Kort na de rust leed Mechelen weer balverlies en ook nu strafte Ilias Assalhi dit af en zorgde met zijn 2de doelpunt van de avond voor 4-0. Geen 5 minuten later loste keeper De Ruysscher een schot van Roisin en in de herneming kon Andreas Dewaet voor 5-0 zorgen. In de 57' kwamen bij Wijgmaal Ismail El Iar en Joseph Sylla in de ploeg. Van Ransbeeck en Van De Vloet mochten gaan rusten. In de 64' kon Kandza Ndoumbele ver doordringen in de Wijgmaaldefensie en keeper De Corte stopte zijn schot. Iets later deed de Wijgmaalse keeper dat nog eens over bij een schot van Dean Malezsewski. Bij Wijgmaal kwam de 16-jarige Vasconcelos Da Costa Clauder nog in de ploeg. In de 70' kwam Assalhi weer met een snelle aktie van op links en bracht de bal in de 16-meter. Arne Verstreken was goed gevolgd en trapte de bal in doel en zorgde zo voor 6-0. De thuisploeg nam wat gas terug en Mechelen kreeg in de 75' nog kansen via Malezsewski en Ndoumbele. Telkens hield keeper Zeno De Corte de 0 op het bord. In de 79' hield hij ook Arno Robert van een tegendoelpunt. Olympia Wijgmaal won net als 14 dagen geleden met 6-0 en komt na deze 4de overwinning van het seizoen aan een totaal van 14 punten. Volgende zaterdag staat de volgende opdracht op het programma. Om 14u30 is er dan de uitwedstrijd tegen Bornem.