K.F.C.Eppegem - K. Olympia S.C. Wijgmaal

K.F.C.Eppegem
2-2

Ondanks een tweede opeenvolgende nederlaag had Olympia Wijgmaal na 7 speeldagen kunnen standhouden op de 1ste plaats. Zaterdag nam FC MU Izegem-Ingelmunster na een zege op Ronse de fakkel voorlopig over. De ploeg van coach Rocky Peeters moest een dag later nog spelen op verplaatsing tegen KFC Eppegem en kon via een overwinning z'n eerste plaats behouden. De thuisploeg wou zich na een 0 op 9 herpakken, maar moest een paar spelers missen. Verdediger Entonjo Pashaj was geschorst en Bryan Van Der Jeugt, een andere verdediger lag met zijn hand in het gips. Aanvoerder Glenn Breugelmans was na 3 weken kwetsuur nog niet voldoende hersteld. Bij Wijgmaal was aanvoerder Gert Stockx geschorst. Ben Colson had door werkomstandigheden niet kunnen trainen en stond zodoende niet op het wedstrijdblad. Tim Boogaerts en Gertjan Fannes waren weer fit en dat was ook het geval voor Ward Vandenberghe. Deze 3 stonden dan ook in de basis-11. Na 5 minuten kwam Mitchel Maes plots vrij te staan aan de rand van de 16-meter, maar was zo verrast dat hij vergat op doel te schieten. Meer liet Wijgmaal niet toe in de 1ste helft. Iets later kon Tim Boogaerts een voorzet geven en Alessandro Bongiorno trapte de bal naast doel. In de 14' kwam Olympia Wijgmaal op voorsprong. Ferrari Da Silva ging de rechterflank af en bracht de bal voor doel. Daar kon Boogaerts zijn hoofd tegen de bal zetten en die viel aan de 2de paal in doel (0-1). Voor Boogaerts zijn eerste treffer van het seizoen. Halfweg de eerste helft kopte Bongiorno de bal door naar Fannes en die ging op doel af. Keeper Kenneth Leemans was echter goed uitgekomen en verhinderde zo een 2de treffer van Wijgmaal. Kort daarna kopte Kurt Weuts bij een hoekschop de bal over doel. Na een halfuur kwam er een aktie van Eppegem door het centrum. Arnout Masselis kon het gevaar echter opruimen. In de 32' bracht Bongiorno de bal tot bij Ward Vandenberghe en die gaf die door naar de vrijstaande Kurt Weuts. Onze aanvaller twijfelde net iets te lang en zo kon keeper Leemans ingrijpen. Pieter Kempeneers verzette veel werk op het middenveld en bracht in de 35' via een aktie de bal tot bij Ferrari Da Silva op rechts. Die kon de bal voor doel brengen en via een kopbal van Fannes ging de bal maar nipt naast doel. Op 6 minuten van de rust kon Bongiorno op links doorbreken en zag net iets te laat dat Fannes aan de rand van de 16-meter helemaal vrij stond. Zijn voorzet kwam er nog wel en Fannes kon slechts tot een zwakke kopbal komen. Pas in de laatste minuut van de eerste helft kwam er een schot van Eppegem tussen de palen. Het schot van Maes kon Yanno Vanwelkenhuysen echter niet verrassen. Wijgmaal ging de rust in met een 0-1 voorsprong, maar had mogelijkheden laten liggen om het verschil nog hoger te laten oplopen. Trainer Vanderidt van Eppegem bracht na de rust Nacer Benhamou op het terrein. Hij kwam in de plaats van Mitchel Maes. In het begin van de 2de helft hield Wijgmaal nog wel de controle, maar toch begonnen de defensie al barstjes te vertonen. In de 52' had keeper Vanwelkenhuysen heel wat last met een schot van Anthony Rivituso. Twee minuten later bleef Jorn Rijmenams liggen na een botsing, maar kon het spel hervatten. In de 55' trapte keeper Vanwelkenhuysen na een terugspeelbal tegen Fuentes Delgado en gelukkig kon Masselis de bal ontzetten. In de 58' werd Ferrari Da Silva bij Wijgmaal gewisseld door Marcos Da Silva. Na 20 minuten in de 2de helft belandde een laterale pass van Bart Vereecke in de voeten van Weuts en die kon langs de lijn op links doorgaan. De bal kwam tot bij Fannes, maar die verspeelde het leder aan de tegenstander. In de 68' werd Kurt Weuts vervangen door Tom Blockx. Vlak daarna kwamen er ook twee wissels bij Eppegem. Vereecke en Fuentes Delgado werden vervangen door Gregory Boudart en door Robin Nelis. Boudart stond nog geen 30 sekonden op het terrein of hij zorgde al voor de gelijkmaker. Er kwam een gemeten voorzet van op links voor zijn voeten en Boudart schoot de bal in de verste hoek binnen (1-1). In de 75' verspeelde de verdediging van Eppegem de bal aan Bongiorno en onze 20-jarige aanvaller kon die kans helaas niet verzilveren. Tien minuten voor het einde kopte Lennert Vanherberghen de bal in doel na een vrijschop van Kempeneers, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 84' gaf Kempeneers de bal door aan Fannes, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokkeerd. Er kwam wel een hoekschop uit voort en Tom Blockx kopte daarbij de bal keihard in doel en bracht Wijgmaal met zijn eerste treffer van het seizoen weer op voorsprong (1-2). In de 88' kreeg Wijgmaal de kans om de wedstrijd helemaal te beslissen. Na een hoekschop van Eppegem gaf Vanherberghen de bal in de loop van Marcos Da Silva. Onze Braziliiaan gaf de bal door naar de goed gevolgde Gertjan Fannes en die kon weer niet afronden. Zijn hard schot ging niet binnen het kader. In de 90' ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet ging tegen de hand van Tim Boogaerts in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Het was Jorn Rijmenams die deze strafschop omzette en zo de thuisploeg nog aan een punt hielp (2-2). Olympia Wijgmaal was baas in de eerste helft en vergat daar het verschil te maken. De ploeg van Rocky Peeters kon dat overwicht niet doorzetten in de 2de helft en liet de thuisploeg gedurende een bepaalde periode beter in de wedstrijd komen. Na de treffer van Blockx werd weer een uitstekende kans gemist en nadien kwam dan die gelijkmaker van op de stip. Gele kaarten vielen er in deze wedstrijd voor Ferrari Da Silva en Pieter Kempeneers. Voor Ferrari was de 2de en voor Kempeneers de 1ste. Olympia Wijgmaal is leider af en staat nu op de 3de plaats met één punt achterstand op FC MU Izegem-Ingelmunster. Volgende zondag staat de wedstrijd tussen Olympia Wijgmaal en K.S.K.Ronse op het programma. Aanvang om 15 uur in het Ymeriastadion.