K.Olympia SC.Wijgmaal - K.Sint-Eloois-Winkel Sport

K.Sint-Eloois-Winkel Sport
0-2

Na het eerste puntenverlies op de 6de speeldag in het Begijnhofstadion van Overijse, moest Olympia Wijgmaal zich proberen te herpakken thuis tegen St.-Eloois-Winkel Sport. Deze tegenstander op verkiezingszondag 14 oktober telde 5 punten minder dan Wijgmaal, maar had wel z'n twee laatste duels winnend afgesloten. In de Croky Cup was St.-Eloois-Winkel Sport tot in de 4de ronde geraakt en werd daar uitgeschakeld door Acren-Lessines. Daarmee was het toch één ronde verder geraakt dan Wijgmaal. Trainer Rocky Peeters kon wel niet rekenen op de gekwetsten Tim Boogaerts en Gertjan Fannes, maar Pieter Kempeneers was wel fit genoeg. Onze middenvelder had op donderdag de training goed doorstaan en werd opgenomen in de basis-15. Voor Tom Blockx en Arnout Masselis werd het hun eerste keer in de basis-11. Trainer Danny Lavens begon bij de bezoekers met dezelfde elf die op de vorige speeldag Mandel United versloeg met 2-1. St.-Eloois-Winkel Sport begon met open vizier aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten gingen de bezoekers al meteen op zoek naar een doelpunt. Na een vrijschop van Gert Stockx in de 6', die niets opleverde, kwam Dylan Vanhaeren onmiddelijk daarna aan een mooie kans. Gelukkig kon keeper Yanno Vanwelkenhuysen een vroeg tegendoelpunt verhinderen. In de 10' mocht Munoz-Herrera een vrijschop nemen en ook nu stond de Wijgmaalse keeper pal. Pas na 13 minuten kwam er enige dreiging van de thuisploeg, zonder echter voor gevaar te zorgen. Na een zwak schot van Sofiane Oumedjeber kwam deze laatste in botsing met de Wijgmaalse keeper. Na behandeling van hun kiné Roos Demyttenaere kon hij verder spelen. In de 20' kwam Ferrari Da Silva door op de flank en bracht de bal voor doel. Daar kreeg Kurt Weuts die onder controle en schoot nipt naast doel. Toch wel een goede kans voor Wijgmaal! Iets later volgde de 1ste hoekschop voor de thuisploeg na 24 minuten. In de 29' kreeg Weuts de bal verkeerd op de voet en dat mondde uit in een kans voor de bezoekers. Oumedjeber schoot hard op doel en de bal ging recht op Yanno Vanwelkenhuysen. Na een halfuur leverde een tweede hoekschop van Wijgmaal niets op. In de 35' kwam St.-Eloois-Winkel op voorsprong. Er kwam een voorzet en met een omhaal van Munoz-Herrera verdween die in doel (0-1). Voor Munoz-Herrera zijn 5de doelpunt van het seizoen. Eén minuut later kreeg Blockx de bal aangespeeld en kon er zijn hoofd tegen zetten. Keeper Sven Dhoest kreeg nog net zijn hand tegen de bal en verhinderde zo een tegendoelpunt. In de 39' kwam er na een hoekschop een vlugge tegenaanval van Wijgmaal. Alessandro Bongiorno plaatste de bal voor de voet van Stockx en die schoot op doel. Keeper Dhoest kon met de voet de bal beroeren en zo weer een tegentreffer vermijden. In de 43' leed Wijgmaal balverlies en bij de tegenaanval kwam er een fout van Bongiorno en hij kreeg daarvoor een gele kaart. Voor hem zijn eerste van het seizoen. Olympia Wijgmaal ging de rust in met een 0-1 achterstand. Trainer Rocky Peeters bracht na de rust Pieter Kempeneers in voor Tom Blockx. De bezoekers kregen na een paar minuten in de 2de helft weer een mooie kans. Sofiane Oumedjeber kreeg de ruimte om ver op te rukken en schoot van aan de rand van de 16-meter op de vuisten van keeper Vanwelkenhuysen. De thuisploeg probeerde meer druk uit te oefenen, maar kwam slechts tot een zwakke kopbal van Weuts en een schot van Ben Colson dat over doel ging. In de 62' mocht Oumedjeber een vrijschop nemen en Felix Reuse kopte de bal naast doel. Kort daarna kreeg Vanhaeren een open kans nadat de thuisdefensie de bal niet kon ontzetten. Gelukkig kon de thuisploeg weer rekenen op een knappe reflex van keeper Vanwelkenhuysen. Drie minuten later begon Bongiorno aan een knappe dribbel en schoot hard op doel. Keeper Dhoest kon de bal net voor de doellijn stoppen. In de 70' kwam bij St.-Eloois-Winkel een eerste wissel. Lambo Zakari Junior kwam in de plaats van Dylan Vanhaeren. De invaller kreeg via zijn snelheid dadelijk een mooie kans, maar zijn schot ging voorlangs. Met nog een kwartier te spelen probeerde Oumedjeber het met een lob, maar Yanno Vanwelkenhuysen liet zich niet verrassen. In de 76' gaf Stockx mooi de bal in de loop van Colson en zijn schot strandde op de vuisten van keeper Dhoest. Marcos Da Silva werd dan vervangen door Andreas Dewaest in de 78'. Wijgmaal kwam nog wel aan een paar hoekschoppen, maar het waren de bezoekers die in de 89' de stand op 0-2 brachten. Bij een tegenaanval ging Oumedjeber de 16-meter in en misleidde keeper Vanwelkenhuysen en trapte de bal aan de 1ste paal in doel. Bij de bezoekers kwamen nog Mehdi Oumedjeber en Jeremy Obin in de ploeg. In de 95' kreeg Munoz-Herrera nog de kans op een 2de treffer, maar keeper Vanwelkenhuysen verhinderde dat. Stockx en Vanwelkenhuysen kregen in de 2de helft ook een gele kaart. Net als Marcos Da Silva telt Stockx nu twee gele kaarten. Olympia Wijgmaal verloor met 0-2 tegen St.-Eloois-Winkel Sport. Je kon spreken van een terechte overwinning voor de bezoekers, die goed de flanken bezet hielden en vlugger waren in de omschakeling. Ondanks dit tweede verlies op rij blijft Olympia Wijgmaal op de 1ste plaats staan, maar heeft nu slechts één punt meer dan Mandel United en twee meer dan St.-Eloois-Winkel Sport. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen K.FC Eppegem op het programma. Deze promovendus verloor z'n laatste 3 wedstrijden en incasseerde daarbij 15 tegendoelpunten. Zelf kon Eppegem in die 3 laatste wedstrijden geen enkel doelpunt maken. Misschien een kans voor Olympia Wijgmaal om het tij te laten keren.