K.Olympia SC.Wijgmaal - KHO Wolvertem-Merchtem

Wolvertem-Merchtem
1-0

De reserven van Olympia Wijgmaal konden in de 4 eerste wedstrijden nog maar één overwinning behalen. Na het gelijkspel tegen Tempo Overijse vorige week, kregen ze op vrijdag 28 september het bezoek van Wolvertem-Merchtem. De bezoekers telden in de rangschikking één punt meer en verloren op de vorige speeldag voor het eerst. Dat gebeurde thuis tegen Tienen. Bij Wijgmaal stonden Eberd De Donder en Tom Blockx in de basis-11. Ook Jeroen Goor, Arnout Masselis en Ward Vandenberghe kwamen aan de aftrap. In het eerste kwartier kreeg de thuisploeg een 3-tal kansen. In de 7' schoot Ilias Assalhi tegen de dwarslat en 2 minuten later trapte Tom Blockx naast doel. In de 11' waagde Assalhi het nogmaals met een afstandsschot, maar vond nu keeper Van Gijzeghem op zijn weg. Na die kansen voor Wijgmaal kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. In de 18' kregen de bezoekers een eerste kans. Na een voorzet mikte Sem Mpati hoog over doel. Halfweg de eerste helft stuitte Blockx na een ingooi op keeper Van Gijzeghem. In de 26' kon Ilias M'Rabet op snelheid door de defensie van Wijgmaal gaan. De spits van Wolvertem week echter te fel uit en kon zodoende aan geen doelpunt komen. Vlak daarna stond keeper Van Gijzeghem op de juiste plaats bij een schot van Toby Tits. Wijgmaal kreeg kort voor de rust nog een kans. Bij een hoekschop van Ward Vandenberghe kon Andreas Dewaet koppen, maar de bal ging naast doel. Olympia Wijgmaal kreeg de meeste kansen in de eerste helft en toch stond het nog 0-0 aan de rust. Na 5 minuten in de 2de helft kwam Wijgmaal aan hun 4de hoekschop van de wedstrijd. De bal kwam tot bij De Donder en die zette de bal voor doel. Tom Blockx leek met een omhaal te gaan scoren en toch kon een speler van Wolvertem zijn poging uit doel houden. Eén minuut later trapte Tits een vrijschop en via de bezoekende keeper ging de bal tegen de lat. Het was dan lang wachten tot dat er nog iets voor doel gebeurde. In de 61' wisselde trainer Hesemans een eerste keer. Joseph Sylla kwam in de plaats van Tom Blockx. Enkele minuten later kwamen Arne verstreken en Lennert Van Ransbeeck op het terrein. Zij kwamen in de plaats van Masselis en Tits. In de 68' kon Arne Verstreken bij een hoekschop op doel schieten, maar zijn schot werd geblokkeerd. Drie minuten later kreeg Wolvertem nog eens een kans. Bij een counter schoot Celal Karaçay echter naast doel. Een kwartier voor het einde schoot Tibo Janssens bij een hoekschop nipt over doel. Wijgmaal bleef op zoek gaan naar een treffer. In de 72' werd Thomas Roisin vervangen door Armin Van De Vloet. Het was al in de toegevoegde tijd toen Armin Van De Vloet in de 16-meter werd gehaakt en de thuisploeg een strafschop kreeg. Het was Andreas Dewaet die de strafschop in doel trapte (1-0) en in extremis Olympia Wijgmaal aan hun 2de zege van het seizoen hielp. Wolvertem raakte niet meer voorbij keeper Yari Nijs. Door deze overwinning komen de reserven van Wijgmaal nu op een totaal van 7 punten. Volgende zaterdag staat om 17 uur de uitwedstrijd tegen SK Londerzeel op het programma.