K.Londerzeel SK. - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.Londerzeel SK.
0-3

Op de 4de speeldag in 2de Amateurs A stond een wedstrijd tussen twee Brabantse ploegen op het programma. Leider Olympia Wijgmaal ging op bezoek bij SK Londerzeel. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateerde van 8 januari 2017 en toen eindigde het op een 3-3 gelijkspel. De thuisploeg kende wel een slechte start en kwam na 3 wedstrijden slechts aan 2 punten. Voor Wijgmaal was er de uitdaging om net zo goed te doen als vorig seizoen nl. te starten met een 12 op 12. Trainer Rocky Peeters moest de diensten missen van de geschorste Marcos Da Silva en daardoor kreeg Alessandro Bongiorno na twee invalbeurten weer zijn kans. Bij Londerzeel kreeg Antonin Rogé voor het eerst een plaats in de basis-11 en kwam spits Oumar Diakithé weer in de ploeg. Beide spelers kwamen in het tussenseizoen van Woluwe-Zaventem. In de 5' kreeg Wijgmaal dadelijk een mooie kans. De thuisdefensie stond te slapen en Gertjan Fannes kon ongehinderd op doel afgaan. Hij mikte deze open kans echter langs de verkeerde kant van de paal en zo ontsnapte Londerzeel aan een vroege achterstand. De wedstrijd ging gezapig verder en in de 16' mocht Diakithé een vrijschop nemen. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen zette zijn vuisten tegen de hard ingeschoten bal en vermeed zo een doelpunt. In het eerste halfuur was er weinig te beleven. In de 27' gaf Gert Stockx een dieptepass naar de inlopende Fannes, maar keeper Jasper Otte was iets eerder op de bal. Het was dan weer wachten tot de 35' toen Luca Bonnano het van op afstand probeerde. Hij stuitte op een secuur keepende Vanwelkenhuysen. Twee minuten later mocht Stockx een vrijschop nemen en legde de bal achteruit tot bij Pieter Kempeneers. Keeper Otte van Londerzeel kon de bal wel stoppen, maar kon hem niet klemmen. Toch was er niemand van Wijgmaal die de bal in doel kon zetten. Drie minuten voor de rust kon Tim Boogaerts op doel schieten en zijn schot ging maar nipt over. We zaten al in de toegevoegde tijd van de eerste helft toen Ben Colson een gele kaart kreeg en de thuisploeg nog een vrijschop mocht nemen. Het was weer Diakithé die zich achter de bal zette en weer zijn poging zag stranden op de vuisten van keeper Yanno Vanwelkenhuysen. Aan de rust stond het 0-0 en daardoor verdwenen de meeste supporters in de kantine met een onvoldaan gevoel. Bij SK Londerzeel kwam na de pauze Mohamed Elkory in de ploeg voor Thomas Nzinga Ngimbi. In de 49' kwam er een mooie aanval van Wijgmaal van op de rechterflank en de bal kwam tot bij Fannes. De Wijgmaalse spits mikte echter te hoog met zijn schot. Drie minuten later kwam er een counter van Londerzeel en het was Kempeneers die met een tackle de gevaarlijke situatie kon oplossen. In de 54' kreeg Wijgmaal een vrijschop. Gert Stockx schoot de bal hard in en die verdween via Alexandre Teirlinckx in doel. Dankzij dit owndoelpunt kwam Wijgmaal al vroeg in de 2de helft op voorsprong (0-1). Bij Wijgmaal was het met de balrecuperatie beter gesteld als in de eerste 45 minuten en het was Pieter Kempeneers, die daar een groot aandeel in had. Bij Londerzeel kwam Oliver Degroodt in de ploeg voor Christophe Pieyns. De ploeg van trainer Rocky Peeters ging op zoek naar een 2de treffer. In de 61' kreeg een counter via Ferrari Da Silva geen vervolg door te weinig afspeelmogelijkheden. Twee minuten later ging een schot van Alessandro Bongiorno over doel. In de 67' gaf Bongiorno een pass naar Ferrari Da Silva en die trof met zijn schot de verste paal. In de volgende minuut kon Kempeneers bij een counter met een uitgemeten pass Kurt Weuts bereiken en die zorgde voor de 2de treffer van Wijgmaal (0-2). Voor Weuts zijn 3de doelpunt in 4 wedstrijden. Het ging dan plots heel vlug. In de 70' kwam er een zoveelste counteraanval van Wijgmaal. Keeper Otte kon het schot van Fannes niet vasthouden en in de herneming schoot Bongiorno de bal via de paal in doel en bracht zo de stand op 0-3. Voor Bongiorno zijn eerste doelpunt en een beloning voor zijn goede wedstrijd. In de 75' kwam Andrea Morias bij Londerzeel nog op het terrein. De 21-jarige ex-Anderlechtspeler kwam in de plaats van Antonin Rogé. In dezelfde minuut mocht Oumar Diakithé een vrijschop nemen en die ging maar nipt naast doel. Kurt Weuts kreeg in de 82' een gele kaart en werd kort daarachter vervangen door Tom Blockx. De thuisploeg bleef op zoek naar een tegentreffer. Een voorzet van Bonnano werd door Diakithé naast doel gekopt. Scheidsrechter De Clercq gaf Ferrari Da Silva  in de 83' een gele kaart. Bij Wijgmaal kwam Arnout Masselis in de 88' op het terrein voor Bongiorno. Twee minuten later kreeg Kempeneers een applausvervanging en Eberd De Donder kreeg nog een paar minuten speeltijd. De laatste kans van de wedstrijd was ook voor Diakithé. Zijn schot ging echter voorlangs en zo kon Wijgmaalkeeper Vanwelkenhuysen voor de 2de keer in dit pas gestarte seizoen de 0 houden. Wijgmaal deed dus evengoed als vorig seizoen en kwam na de 0-3 zege op Londerzeel aan een 12 op 12. Olympia Wijgmaal heeft nu 2 punten voorsprong op Eppegem en al 4 punten op Menen, FC Izegem-Ingelmunster en Sparta Petegem. Komende zondag komt K.S.C.Dikkelvenne op bezoek in het Ymeriastadion. Deze Oost-Vlaamse ploeg staat op de 13de plaats met 4 punten. Kan Wijgmaal aan een 5de overwinning op rij komen? Kom dan op zondag 30 september om 15 uur om daar getuige van te zijn.