Beker van België 3de ronde K.Olympia S.C.Wijgmaal - R.R.C. Hamoir

R.R.C. Hamoir
0-3

Na de uitschakeling van Lyra-Lierse in de 2de ronde stond voor Olympia Wijgmaal in de volgende ronde de thuiswedstrijd tegen 2de Amateurclub Hamoir op het programma. Wijgmaal had woensdag laatstleden nog een oefenwedstrijd tegen Woluwe-Zaventem gespeeld en die was geeïndigd op 1-1. Hamoir had zich enkele dagen geleden nog versterkt met Mémé Tchité, ex-aanvaller van Anderlecht, Standard en Club Brugge. Die stond echter niet op het scheidsrechtersblad, maar wel een paar andere ervaren spelers. Zoals de 37-jarige Steve Dessart, die 4 seizoenen geleden nog bij Union St.Gilloise speelde en Jean-Sebastien Legros, ex-Visé en FC Luik. Bij Wijgmaal ontbraken 3 spelers. Pieter Kempeneers was geschorst na zijn 2 gele kaarten van vorige zondag. Tim Boogaerts en Gertjan Fannes liepen een contractuur op en moesten gekwetst langs de kant blijven. Ben Colson stond samen met de jonge Jorge-Michael Vanderstappen in de verdediging. Al na 5 minuten kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Roberto Adompai ging de 16-meter in, maar gelukkig was Lennert De Keukeleere attent en verlengde de bal in hoekschop. Eén minuut later kon Tom Blockx net niet bij een voorzet van Ben Colson. Vlak daarna kopte Kurt Weuts bij een voorzet van Blockx over doel. Hamoir kwam in de 9' aan een 2de hoekschop en daarbij kopte Mourad Amrous naast doel. Een schot van Steve Dessart werd onmiddellijk daarna gestopt door keeper Yanno Vanwelkenhuysen. Er waren nog maar 14 minuten gespeeld of de bezoekers waren al aan hun 4de hoekschop toe. Die werd door Jean-Sebastien Legros tegen de paal gekopt en in de herneming was het Matteo Jacquemart die toch voor 0-1 zorgde. Zijn treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Drie minuten later kon Marcos Da Silva door de buitenspelval gaan, maar keeper Joseph Biersard kwam op tijd uit en ruimde het gevaar op. Linkeraanvaller Adompai bleef voor gevaar zorgen van op zijn linkerflank. Vanwelkenhuysen verlengde eerst een schot van hem in hoekschop en iets later was het schot van Adompai te zwak om de Wijgmaalse keeper te verrassen. In de 34' kwam Adompai toch weer opzetten en schoot op doel. Keeper Vanwelkenhuysen kwam nog aan de bal, maar nu kon Matteo Jacquemart in de herneming wel reglementair de bal in doel verlengen en zo de stand op 0-1 brengen. Drie minuten na het eerste doelpunt van de wedstrijd ging Tom Blockx naar een voorzet, maar besloot naast. Kort voor de rust kwam de stand bijna op 0-2, maar het schot van Jacquemart ging tegen de paal. Trainer Rocky Peeters bracht na de rust Alessandro Bongiorno in en die kwam in de aanval Tom Blockx aflossen. Al vlug in de 2de helft moest Yanno Vanwelkenhuysen een bal wegboksen en raakte daardoor zijn eigen verdediger Vanderstappen. Die bleef even liggen, maar kon het spel hervatten. In de 50' trok Colson aan de noodrem toen Jacquemart alleen op doel dreigde af te gaan. Hamoir kreeg een vrijschop aan de rand van de 16-meter en Steve Dessart mikte de bal tegen de verste paal. Weer kwamen de bezoekers dicht bij een 2de treffer. Die kwam er toch 3 minuten later. Een schot van Legros ging tegen de hand van Lennert Vanherberghen en de scheidsrechter gaf daarvoor een strafschop. Met een "panenka" van Dessart kwam de stand van op de stip op 0-2. In de 57' werd een doelpunt van Dessart afgekeurd wegens handspel en hij kreeg daarvoor een gele kaart. Nog voor het uur kreeg Wijgmaal een enorme kans. Marcos Da Silva zetten zich op links door en bracht de bal voor doel. Daar stond Ferrari Da Silva vrij, maar die schoot die open kans recht op keeper Biersard. Bij een hoekschop in de 62' kopte Vanderstappen nipt naast doel. Wijgmaal kreeg nog kansen, maar die werden vakkundig de nek omgewrongen. In de 66' kon Marcos Da Silva op rechts doorgaan. De voorzet van onze Braziliaan was echter die naam niet waardig en kreeg geen vervolg. In de 73' werd Eberd De Donder vervangen door Jeroen Goor. Vijf minuten later kwam Toby Tits in de plaats van Marcos Da Silva. In de 80' kreeg Bongiorno te veel ruimte en mikte zijn schot naar de eerste paal. Keeper Biersard had moeite om een tegentreffer te beletten. In de 83' moest Vanwelkenhuysen een schot van Biscotti over de lat verlengen en uit de hoekschop die daar op volgde kwam er een 3de doelpunt van de bezoekers. Verdediger Jerome Lahaque kopte de bal van voorbij de penaltystip in de verste hoek binnen en zorgde zo voor 0-3. In de 89' kreeg ook Kurt Weuts een mooie kans. Hij kopte helemaal vrijstaand de bal recht op keeper Biersard en zo kwam Wijgmaal zelfs aan geen eerredder. De Keukeleere kon kort voor het einde nog doordringen in de 16-meter, maar besloot ook naast. Daarmee eindigde het voor Wijgmaal in de Croky Cup. Eerder dan verwacht misschien, maar als je niet kunt afwerken, dan raak je niet ver. Voor de bezoekers van Hamoir wacht in de volgende ronde een thuiswedstrijd tegen 1ste Amateurploeg Eendracht Aalst. Olympia Wijgmaal speelt in de komende dagen twee oefenwedstrijden. Woensdag 15 augustus om 19 uur op het veld van K.S.K. Heist en vrijdag 17 augustus om 20 uur tegen Thes Sport in het Ymeriastadion.