Sporting Hasselt - K.Olympia SC.Wijgmaal

Sporting Hasselt
1-0

Op de 28ste speeldag moest Olympia Wijgmaal naar Hasselt om daar in het Stedelijk Sportstadion te spelen tegen Sporting Hasselt. De thuisploeg hoopte net zoals in de heenwedstrijd de 3 punten binnen te halen en zo zich helemaal te redden van degradatie. Bij Hasselt was Bjorn Ruytinx fit geraakt om te spelen. Bij Wijgmaal was Lennert Vanherberghen geschorst en ontbraken ook Roel Poukens en Jorge-Michael Vanderstappen. Trainer-speler Rocky Peeters kon wel opnieuw rekenen op de diensten van Pieter Kempeneers. Die kon in de 2 voorbije wedstrijden wegens een enkelkwetsuur niet spelen. In de eerste 10 minuten was Wijgmaal het meest in balbezit en kwam via Gertjan Fannes aan een kans. In de 11' mocht Hasselt een vrijschop nemen en die belandde recht op keeper Yanno Vanwelkenhuysen. Drie minuten later kwam er een ingooi en Kurt Weuts kopte de bal door. Fannes kon op zijn beurt zijn hoofd tegen de bal zetten en keeper Senne Vits belette een doelpunt van Wijgmaal. In de 19' kon Ruytinx van buiten de 16-meter op doel schieten, maar zijn poging ging ver naast. Dan stuurde gert Stockx een bal in de diepte en Ruben Janssen ging onder de bal door. Zo kreeg Marcos Da Silva plots een kans en kopte die recht in de armen van keeper Vits. Dan nam de thuisploeg het initiatief over en kreeg na balverlies van Wijgmaal halfweg de eerste helft een eerste goede kans. Stockx verspeelde de bal aan de opkomende Tom Lacroix en die schoot van uit een scherpe hoek op doel. Yanno Vanwelkenhuysen liet zich niet verrassen en hield de stand op 0-0. In de 26' probeerde Simon Bracké het met een afstandsschot en keeper Vanwelkenhuysen moest de bal over de lat verlengen. Eén minuut later ging de bal richting Ruytinx en die kon zijn bewaker Eberd De Donder afschudden en de bal voor doel brengen. Simon Bracké kwam ingelopen en zorgde voor de openingstreffer (1-0). Net als in de heenwedstrijd bracht hij Hasselt op voorsprong. Op 10 minuten van de rust kon Wijgmaal nog eens tot een vlotte aanval komen. Er kwam een voorzet van Ben Colson en via Kurt Weuts en een verdediger ging de bal in hoekschop. In de 37' bleef keeper Vits van de thuisploeg plots op de grond zitten en kon na verzorging de bal weer in het spel brengen. Vier minuten van de rust kon Dos Santos van op rechts een voorzet geven en Jeroen Vanderputte verlengde die over doel. In de 44' kwam bij Hasselt de eerste wissel. Carvalho Dos Santos Umberto moest zijn plaats afstaan aan Adil Lagouireh. Sporting Hasselt ging de rust in met een 1-0 voorsprong. De 2de helft was er te veel aan. Inplaats van een reactie van Wijgmaal bleef de defensie van Hasselt alle ballen opruimen en kwam nooit echt onder druk te staan. Het ene balverlies volgde het andere op en je kon trouwens niet zeggen dat de thuisploeg het beter deed dan Wijgmaal. Het deelde gewoon in de malaise. Kansen waren schaars. Wijgmaal kreeg een paar vrijschoppen en telkens gingen die via Gert Stockx over doel. In de 65' werd De Donder bij Wijgmaal  vervangen door Nils Goedeweeck. In dezelfde minuut kreeg Lennert De Keukeleere een gele kaart. Wijgmaal stuurde de bal dikwijls richting Kurt Weuts. Die kopte de bal wel door, maar nooit was er een ploegmaat die daar op inspeelde en zo kon Hasselt steeds de bal ontzetten. In de 72' werd bij Hasselt Alfred Ouedraogo vervangen door Nayib Lagouireh. Kapitein Vanderputte van Hasselt kreeg een gele kaart onder de neus in de 77' en dat was ook het geval voor Bjorn Ruytinx en Marcos Da Silva in de 86'. Voor Marcos zijn 3de gele kaart. Onze Braziliaan kan zo op de volgende speeldag niet meespelen. Trainer Giuseppe Canale wisselde in de 83' Tom Lacroix voor Emrullah Guvenç en die kreeg in de toegevoegde tijd nog een kans. Zijn schot ging echter naast doel. De wedstrijd eindigde op 1-0 winst voor de thuisploeg en daarmee konden die een feestje bouwen nadien. Olympia Wijgmaal kan vandaag zondag zijn 4de plaats nog verspelen aan City Pirates. Volgende zondag staat de thuiswedstrijd tegen KVK Tienen op het programma;