K.Olympia SC.Wijgmaal - Sporting Hasselt

Sporting Hasselt
2-3

Het was al bijna een maand geleden dat de beloften van Wijgmaal nog eens aan puntengewin kwamen. Op vrijdag 13 april stond de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was Sporting Hasselt, 4de in de stand. Trainer Lars Lambert kon weer rekenen op een aantal sterkhouders. In de 2' kon Arnaud Serruys van op links een voorzet geven en via Bradley Mbenza kwam Wijgmaal aan een eerste hoekschop. Twee minuten daarna zorgde aanvaller Enis Emanet voor gevaar en zijn schot werd door keeper Mathias Vervecken uit doel gehouden. Tien minuten later kregen we weer hetzelfde scenario. Bij een voorzet van Serruys kopte Mbenza de bal naast doel en dat werd gevolgd door een schot van Emanet dat voorlangs ging. In de 15' gaf Ismail El Iar een pass aan Arne Verstreken en die ging op doel af. Hij stuitte echter op keeper Luca Winnen. Kort daarop kreeg Mbenza een kans na een hoekschop en ook nu redde de keeper van Hasselt. In de 20' kwam er een counter van de thuisploeg. Mauro Seminerio stuurde Tibo Janssens in de diepte en die schoot via keeper Winnen tegen de paal. Daar volgde een hoekschop op en de bal kwam buiten de 16-meter bij Seminerio terecht. Tegen zijn schot had keeper Winnen geen verhaal en zo kwam Wijgmaal 1-0 voor. Halfweg de eerste helft trapte Mbenza een vrijschop in de muur van de bezoekers. In de 26' kon de snelle Velisha Sejdo doorgaan en bracht de stand op 1-1. Onmiddellijk daarna kreeg Verstreken weer een kans voor Wijgmaal en ook nu redde de keeper van Hasselt. Twee minuten na de gelijkmaker gaf Sejdo de bal door aan Thibo Ballet en die zorgde meteen voor 1-2. Arne Verstreken kreeg in de 42' weer een kans en keeper Winnen belette hem ook nu om aan een doelpunt te komen. De bezoekers waren enorm productief en in de 43' zorgde Sejdo met zijn 2de doelpunt voor 1-3. Dat werd ook de ruststand. De 2de helft was nog maar net bezig toen Roel Van Der Mynsbrugge het strafschopgebied kon binnendringen en in het zijnet schoot. In de 53' gaf de bedrijvige Serruys een voorzet van op rechts en de bal viel voor de voet van Mbenza. Hij schoot die kans echter over doel. Vijf minuten later werd Anton Wouters gehaakt in de 16-meter en Mbenza mocht de strafschop nemen. Hij zorgde zo voor de aansluitingstreffer (2-3). Mauro Seminerio probeerde het dan van op afstand en zijn schot ging maar nipt over de lat. Wijgmaal bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. De bezoekers kregen ook nog kansen, maar stuitten steeds op een secure en goed meevoetballende keeper Mathias Vervecken. Op een kwartier van het einde kreeg Tibo Janssens een paar kansen. Iets later gaf hij de bal door aan Serruys en die trapte nipt naast doel. In de 79' ging ook een schot van Mbenza naast doel. Ook een poging van Ward Vandenberghe was niet zonder gevaar voor de verdediging van Hasselt. Ondanks het grote aantal kansen kwam Wijgmaal niet meer aan de gelijkmaker en die was zeker verdiend geweest gezien hun goede 2de helft. Sporting Hasselt won met 2-3. Volgende vrijdag staat de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma tegen KVK Tienen.