K.Olympia SC.Wijgmaal - Hoogstraten VV.

Hoogstraten VV.
0-2

Na de zware nederlaag op Bocholt wachtte Wijgmaal op de 24ste speeldag een op papier gemakkelijke opdracht. Tegenstander in het Ymeriastadion was Hoogstraten. Deze ploeg stond voorlaatste in de stand en had in de vorige 11 wedstrijden slechts 3 punten behaald. Bovendien was trainer Gino Swaegers vervangen door T2 Eddy Peeters. Bij Wijgmaal waren Simon Bammens en Jorge-Michael Vanderstappen geschorst. Bovendien was Pieter Kempeneers vrijdag uitgevallen op training met een verzwikte enkel. Dat was voor trainer-speler Rocky Peeters natuurlijk geen goed nieuws, maar langs de andere zijde kon hij dan weer rekenen op Tim Boogaerts en Gertjan Fannes. De thuisploeg startte voorzichtig aan de wedstrijd en kwam in de 5' aan een vrijschop. Die ging via Gert Stockx naast de verste paal buiten. Vijf minuten later kreeg Wijgmaal een eerste hoekschop, maar ook die leverde geen gevaar op voor de bezoekers. Het was Hoogstraten dat steeds meer balbezit opeiste en na een kwartier zelf een vrijschop mocht nemen. Die leverde langs Jens Lambrechts niets op, maar vlak daarna mocht dezelfde speler het nog eens proberen. Hij trapte de bal mooi over de muur naar de kruising en keeper Yanno Vanwelkenhuysen bracht redding met een mooie save. In de 20' mocht Stockx voor Wijgmaal van op rechts weer een vrijschop trappen en nu kwam Marcos Da Silva dicht bij een doelpunt. Onze Braziliaan kon echter niet goed aan de bal en zo ging die naast doel. In de 25' werd spits Gilian Vaesen bij Hoogstraten vervangen door Steven Van De Vreede. Deze Nederlander was in de heenwedstrijd goed voor 2 doelpunten. Gert Stockx mocht zich na een halfuur klaarzetten voor een 3de vrijschop. De kapitein van Wijgmaal schoot echter recht op keeper Cedric Brosens. Op 5 minuten van de rust ging er een dieptepass van Tim Boogaerts naar Marcos Da Silva, maar die besloot naast. Je kon het bijna aanvoelen dat er een doelpunt in de lucht hing, maar dan wel voor de bezoekers. Die sloten goed hun rangen en maakten de opbouw bij Wijgmaal niet gemakkelijk. In de 42' schoot Bob Swaegers na een hoekschop over doel, maar 2 minuten later was het wel raak voor de bezoekers. In de 44' kon Faria Da Silva Tiago de 16-meter ingaan en de defensie van Wijgmaal kreeg de bal niet weg. Zo kon Faria Da Silva de bal binnenschieten en net voor de rust de stand op 0-1 brengen. Kort na de rust kreeg Marcos Da Silva een schietkans, maar zijn poging ging over doel. In de 49' kende Wijgmaal geen geluk. Een voorzet van Stockx ging naar de 2de paal en daar kon Kurt Weuts zijn hoofd tegen de bal zetten. Die ging via keeper Brosens tegen de paal en zo weer in zijn handen. In de 55' werd Roel Poukens vervangen door Gertjan Fannes. De bezoekers kregen na die wissel weer een kans. Het schot van Tim Hofstede ging echter recht op keeper Vanwelkenhuysen. In de 58' kon Fannes op links doorgaan en zijn voorzet kwam voor de voet van Weuts. De Wijgmaalse spits trapte laag tegen de grond naar doel, maar keeper Brosens bracht redding met de hand. Jens Lambrechts bleef een gevaar voor de Wijgmaalse defensie en in de 60' schoot hij op doel. Keeper Vanwelkenhuysen kon verblind door de zon de bal beroeren en zag die dan tegen de lat belanden. Vier minuten later mocht de 23-jarige middenvelder van Hoogstraten een vrijschop trappen en weer stuitte hij op de keeper van Wijgmaal. Onmiddelijk daarna kon Weuts de bal voor doel brengen en Fannes leek de gelijkmaker te gaan binnenkoppen. Keeper Brosens bracht echter redding. In de 79' schoot Van De Vreede hard op doel en Yanno Vanwelkenhuysen kon de bal niet klemmen. Het gevolg was dat de goed gevolgde Nick Van Huffel de bal toch in doel kon leggen en zo de stand op 0-2 bracht. Wijgmaal kon daar nog weinig tegen inbrengen. Op een schot van Marcos Da Silva na kwam er geen gevaar meer van de thuisploeg. Olympia Wijgmaal kwam te kort tegen een hardnekkig Hoogstraten. Die hadden natuurlijk de punten hard nodig en kwamen na de 0-2 aan hun 5de overwinning van het seizoen. Voor Wijgmaal was het geleden van eind november 2017 dat het thuis nog eens had verloren. Door deze 10de nederlaag van het seizoen zakt Wijgmaal van de 5de naar de 7de plaats. Volgende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Turnhout op het programma. Aftrap om 19u30.