K.Bocholter VV. - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.Bocholter VV.
5-1

Op zondag 4 maart moesten de supporters, bestuur en spelers van Olympia Wijgmaal naar Bocholt, dicht bij de Nederlandse grens. De plaatselijke ploeg stond 3de in de rangschikking en Wijgmaal 4de. Beide teams hadden al twee keer tegenover elkaar gestaan dit seizoen. Bocholt schakelde Wijgmaal uit in de Beker van België en in de heenwedstrijd van de competitie kwamen de Limburgers winnen met 1-3. Bij Bocholt kon trainer Mirko Licata weer rekenen op Edwin Wang na een schorsing en Dimitri Vanhaen was weer fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Bij Wijgmaal moest trainer-speler Rocky Peeters de diensten missen van Gertjan Fannes. De aanvaller sukkelt met een verrekking. Kurt Weuts kreeg in het begin van de week te maken met de griep, maar was voldoende hersteld om te spelen. Ook stond Jorge-Michael Vanderstappen voor de 2de week op rij in de basis-11. Lennert De Keukeleere kon na één zondag schorsing weer spelen. Voor de zittribune van Bocholt lag eerder op de dag nog sneeuw en die was mooi opgeruimd. Het terrein lag er toch moeilijk bespeelbaar bij, zeker als het ging om de bal onder controle te houden. In de 4' kreeg Wijgmaal een vrijschop, maar die leverde via Gert Stockx niets op. Vijf minuten later kwam de thuisploeg al op voorsprong. Bij een hoekschop kopte Kevin Dieme de bal aan de 2de paal binnen en zorgde met zijn 3de doelpunt van het seizoen voor 1-0. Een paar minuten later stopte keeper Yanno Vanwelkenhuysen een afstandsschot van Andy Peeters. Na een kwartier kon Ben Colson de bal voor doel brengen, maar de thuisdefensie liet de Wijgmaalvoorhoede niet aan de bal komen. Onmiddellijk daarna werd Henry Odutayo aangespeeld en samen met verdediger Vanderstappen ging hij richting doel. Vanderstappen liet hem niet tot een kans komen. In de 21' werd de bal weer naar Odutayo gestuurd. Verdediger Lennert Vanherberghen beoordeelde de situatie verkeerd en zo kon de topschutter van Bocholt op doel afgaan en met zijn 13de treffer van het seizoen de stand op 2-0 brengen. Na die twee tegendoelpunten probeerde Wijgmaal toch de bakens te verzetten. In de 28' kon Goedeweeck na een pass van Stockx de 16-meter ingaan, maar duwde dan de bal te ver van zijn voet. Drie minuten later ging een schot van Pieter Kempeneers naast doel. In de 35' werd een duidelijke buitenspelfaze van twee thuisspelers niet afgevlagd en zo kon Odutayo de stand op 3-0 brengen. Ondanks terecht protest van de Wijgmaalspelers werd dit doelpunt toch toegekend. Voor Wijgmaal was dit natuurlijk een flinke opdoffer en voor Bocholt leek het nog niet genoeg voor de rust. Kort na het 3de doelpunt kwam er een hard schot van Ben Didden en moest keeper Vanwelkenhuysen redding brengen. In de 38' hield hij Odutayo van een hattrick. Met 3-0 werd de rust bereikt en trainer Rocky Peeters greep in. Gert Stockx en Lennert Vanherberghen werden vervangen door Roel Poukens en Wietse Vermeylen. Die wissels gaven Wijgmaal een positieve injectie. In de 49' leverde dat een tegendoelpunt op. Eerst stuitte Goedeweeck op keeper Wertelaers, maar Kurt Weuts kon bij de herneming toch de bal in doel schieten en met zijn 9de seizoenstreffer de stand op 3-1 brengen. Dat doelpunt zorgde voor onrust bij trainer Licata van Bocholt. Toch eisten de spelers van Wijgmaal meer balbezit op. Een paar minuten later ging een schot van Odutayo maar rakelings naast doel. In de 60' mocht Kempeneers een vrijschop nemen, maar schoot die over doel. Vlak daarna ging een schot van Marcos Da Silva naast doel. In de 68' kwam er een voorzet van Pieter Kempeneers en Simon Bammens kopte de bal over doel. Inplaats van dat het 3-2 werd verhoogde Lance Voorjans het verschil in de 72'. Hij kreeg te veel ruimte en van buiten de 16-meter trof hij mooi raak en bracht de stand op 4-1. De hoop van Wijgmaal kreeg daarmee weer een klap. In de 75' trapte Didden voor de thuisploeg een vrijschop uit het stadion. Op 10 minuten van het einde mocht Voorjans een vrijschop nemen en hij trapte die mooi naar de 2de paal, waar Kevin Dieme weer opdook en met het hoofd voor 5-1 zorgde. Olympia Wijgmaal bleef op zoek naar een 2de doelpunt, maar kreeg daarvoor te weinig kansen. Het werd natuurlijk moeilijk om een achterstand van 3 doelpunten halfweg de wedstrijd nog om te zetten naar puntenwinst. Na de 7 op 9 in de laatste 3 wedstrijden volgde voor Wijgmaal de zwaarste nederlaag van het seizoen. Bovendien ziet Wijgmaal na het 5-1 verlies z'n 4de plaats verloren gaan en staat nu één plaats lager in de rangschikking. Simon Bammens kreeg zijn 3de gele kaart en moet dus komende zondag tegen Hoogstraten langs de kant blijven.