K.FC.Duffel - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.FC.Duffel
2-3

Na de nederlaag tegen RC Hades moesten de beloften van Olympia Wijgmaal op zaterdag 24 februari een uitwedstrijd spelen tegen Duffel. Deze ploeg stond helemaal onderaan de rangschikking met 0 punten. Bij Wijgmaal begon Eberd De Donder aan de wedstrijd. Het werd een treffen onder heel moeilijke omstandigheden met een felle wind en op een onbespeelbaar veld zonder één sprietje gras. In de 5' kwam Wijgmaal op achterstand. Door balverlies in de defensie van de bezoekers kon Duffel op voorsprong komen (1-0). Olympia kon al vlug iets aan die achterstand doen. Vijf minuten na de openingstreffer kon Ilias Assalhi na een assist van Mauro Seminerio alleen op doel afgaan en voor de gelijkmaker zorgen (1-1). Drie minuten later kon Assalhi weer door de verdediging van Duffel gaan na een assist van Bradley Mbenza en Wijgmaal op voorsprong brengen (1-2). Met die tussenstand werd de rust bereikt. In de 62' kreeg Duffel hulp van de weeromstandigheden toen een voorzet door de wind aan de 2e paal belandde en hun meteen de gelijkmaker bezorgde (2-2). Weer kon de thuisploeg niet lang genieten van die treffer. In de 68' gaf Adil Aba Yahya de bal door aan Mauro Seminerio en die bracht Wijgmaal weer op voorsprong (2-3). Nadien kon Wijgmaal de wedstrijd onder controle houden en als het iets rustiger was geweest bij de afwerking, was het verschil groter geweest. Olympia Wijgmaal kwam zo eindelijk aan hun 8ste zege van het seizoen. Het was geleden van 1 december 2017 dat de beloften nog eens hadden kunnen winnen. Volgende vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Bocholter VV. om 20u30 op het programma.