RC Hades Hasselt - K.Olympia SC.Wijgmaal

RC Hades Hasselt
2-4

Na het knappe gelijkspel tegen Spouwen-Mopertingen stond voor Olympia Wijgmaal op de 1ste speeldag van de 3de periode weer een moeilijke verplaatsing op het programma. Spelers, bestuur en supporters reisden af naar het Kiewit stadion in Hasselt. RC Hades stond in de rangschikking met evenveel punten als Wijgmaal nl. 30 en stond één plaats hoger. De ploeg onder leiding van trainer Peter Van Houdt moest Ishan Sögütcü missen wegens een schorsing. Willem Celen kon 2 speeldagen niet spelen en was er nu terug bij. Ook kersverse vader Jens Meeus was er na één week onderbreking weer bij. Keeper Dries Gijbels was ziek geworden en moest in doel vervangen worden door de 21-jarige Raf Goossens. Huseyn Bilican moest voor het eerst dit seizoen zijn beurt afwachten van op de reservenbank.. Bij Wijgmaal was Roel Poukens weer speelgerechtigd maar stond niet op het spelersblad. Trainer-speler Rocky Peeters koos voor dezelfde 11 als tegen Spouwen-Mopertingen. Eberd De Donder was nog niet fit. De thuisploeg ging dadelijk op zoek naar een vroege treffer, maar echte kansen leverde dat niet op in de eerste minuten van de wedstrijd. Hades schoot zichzelf in de voet door in de 9' een slechte pass te versturen. Gertjan Fannes kon de bal onderscheppen en op doel afgaan en bracht Wijgmaal al vroeg op voorsprong (0-1). Vlak daarna kreeg de thuisploeg een vrijschop en Jens Meeus schoot de bal in het zijnet. In de 13' kon Fannes op rechts een voorzet geven naar de 2de paal en Kurt Weuts kon zijn hoofd tegen de bal zetten. Keeper Goossens bracht redding en verlengde de bal in hoekschop. Die werd genomen en de bal ging naar de 2de paal waar Simon Bammens de bal tegen de touwen prikte en met zijn 7de treffer van het seizoen de stand op 0-2 bracht. Voor Wijgmaal was dit natuurlijk een gedroomde start. RC Hades was niet lang aangeslagen en iets later moest een schot van Bloemen in hoekschop verwerkt worden. Halfweg de eerste helft moest Gertjan Fannes vervangen worden door Nils Goedeweeck. Wijgmaal moest een paar hoekschoppen toestaan en in de 25' schoot Ilias Chouâ op doel en met een knappe reflex van keeper Yanno Vanwelkenhuysen werd een doelpunt vermeden. Vlak daarna kon Goedeweeck op links doorgaan, omspeelde de keeper, maar week dan te ver uit en de defensie van Hades kon een 3de tegendoelpunt vermijden. Twee minuten na het schot van Chouâ probeerde Simen Demulder het met een volley, maar die ging over doel. De aanvalsgolven van de thuisploeg bleven komen en in de 32' werd Chouä geblokkeerd in de 16-meter. De scheidsrechter zag daar een strafschop in en Hicham Geuroui verzilverde die en zorgde voor de aansluitingstreffer (1-2). Drie minuten later zagen de toeschouwers weer een knappe save van de Wijgmaalse keeper toen Wieto Claes op doel kopte. Bij het ingaan van de laatste 5 minuten voor de rust shoot Goedeweeck recht op keeper Goossens. Weer kon Wijgmaal bij een stilstaande faze het verschil vergroten. Bij een hoekschop kon Bammens koppen en bij de herneming was het Kurt Weuts die de bal in doel verlengde en voor 1-3 zorgde. Na dat doelpunt van Weuts was het even code rood voor het Wijgmaaldoel. Keeper Vanwelkenhuysen stond paraat en werd goed bijgestaan door zijn verdediging. Toch ontsnapte Wijgmaal aan een 2de tegentreffer toen Kristof Bloemen tegen de lat schoot. In de 44' kon Weuts plots doorgaan en stond oog in oog met keeper Goossens. De aanvaller bleef niet koelbloedig genoeg en trapte recht op de thuisdoelman. Dat was uiteraard een unieke kans om de thuisploeg de genadestoot te geven, maar zo ver kwam het niet. Met een 1-3 stand werd de rust bereikt. Na de rust kwam Huseyn Bilican bij Hades als vervanger voor Wieto Claes. In de 47' speelde Geroui terug op zijn doelman en die trapte door een oneffenheid naast de bal en zag die in doel verdwijnen. Zo kwam Wijgmaal toch 1-4 voor. Een paar minuten later kon Bloemen niet profiteren van balverlies bij de tegenstander. In de 57' kreeg de hard werkende Nils Goedeweeck een kans, maar stuitte op keeper Goossens. De rangen bij Wijgmaal begonnen te veel ruimte weg te geven en in de 59' kon Bilican daar van profiteren om de stand op 2-4 te brengen. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen bleef op een hoog niveau presteren. Eerst stopte hij een vrijschop van Bloemen en bracht redding bij een kopbal. Bij Wijgmaal werd Bammens in de 69' vervangen door Wietse Vermeylen. RC Hades kreeg een paar vrijschoppen, maar Bloemen schoot er één naast en Meeus stuitte op een secure Vanwelkenhuysen. In de 84' trapte de Wijgmaalse keeper ver uit en Goedeweeck kon op doel afgaan. Weer kwam hij niet voorbij keeper Goossens. Hij had wel een doelpunt verdiend gezien de werkkracht die Goedeweeck tentoon spreidde. De thuisploeg bleef echter onverminderd op zoek naar een 3de doelpunt. In de 90' redde Vanwelkenhuysen weer bij een kans van Bilican en in de toegevoegde tijd ging er nog een schot tegen de paal. Olympia Wijgmaal hield stand door de onverzettelijkheid van het team en door de knappe prestatie van hun keeper en kwam het zo aan 2-4 winst. Voor Wijgmaal de 10de zege van het seizoen. Eén negatief puntje: " Lennert De Keukeleere kreeg zijn 3de gele kaart en mist daardoor de thuiswedstrijd van komende zondag tegen KFC Duffel." Door deze zege klimt Wijgmaal in de stand naar de 5de plaats. Vorig seizoen behaalde Wijgmaal in de 10 laatste wedstrijden 17 op 24. Als het dit kan herhalen eiindigt het op een totaal van 47 punten (3 meer als vorig seizoen).