VV.Thes Sport Tessenderlo - K.Olympia SC.Wijgmaal

VV.Thes Sport Tessenderlo
1-0

De 19de speeldag betekende voor Olympia Wijgmaal een trip naar leider Thes Sport Tessenderlo. De spelers van trainer Bart Vanhoudt hadden nog iets goed te maken na het 2-0 verlies in de heenwedstrijd. Thes telde in de stand 7 punten voorsprong en kon niet rekenen op hun beste afwerker Tim Jeunen. Die liep een liesblessure op. Daardoor kwam David Timmermans na 3 invalbeurten nog eens aan de aftrap. Pieter-Jan Van Oudenhove was ook weer goed voor dienst nadat hij op de 5de speeldag uitviel met een zware blessure. Trainer Rocky Peeters kon weer beroep doen op Lennert De Keukeleere, maar die begon de wedstrijd niet in de basis en dat was ook het geval voor Kurt Weuts. Eberd De Donder viel naast de selectie, maar zal weer vlug zijn kans krijgen. Er waren ruim 1.000 toeschouwers opgedaagd voor deze wedstrijd. De wind waaide tamelijk krachtig en vormde een extra moeilijkheid in de lengte van het terrein. Wijgmaal begon de wedstrijd tegen de wind in en kwam in de 5' aan een kans na balverlies van de thuisploeg. Het schot van Pieter Kempeneers werd echter afgeblockt. De thuisploeg kon de bezoekers niet echt onder druk zetten en kwam pas na een kwartier aan een eerste kans. Marco Battista schoot van buiten de 16-meter hard op doel en doelman Mathias Vervecken kon de bal met enige moeite stoppen. In de 20' kon Wijgmaal een vlotte aanval opzetten en Fannes bracht de bal voor de voet van Marcos Da Silva. Onze Braziliaan schoot naast doel. Eén minuut later kwam Thes op voorsprong. Timmermans bracht de bal mooi tot bij de inlopende Martijn Stefani en die kopte de bal in doel (1-0). Voor hem was het zijn 5de doelpunt van het seizoen. Met die tegenwind kwam Wijgmaal niet zo veel en zo ver op de helft van de tegenstander, maar in de 32' was het bijna raak. Na samenspel van Gertjan Fannes en Wietse Vermeylen werd de bal voor de voet van Roel Poukens gebracht. De verdedigende middenvelder trapte op doel en met de wind viel de bal boven op de lat. Nadien leverde een vrijschop van de thuisploeg niets op en in de 43' trof Thes bij een hoekschop ook het doelhout. Aan de rust stond het 1-0. In de 2de helft waren de rollen omgedraaid. Nu had Wijgmaal de wind in de rug. In de 49' mocht Gert Stockx een vrijschop nemen van op ruim 25m en keeper Brughmans kon de bal niet klemmen. Gelukkig voor hem was Wijgmaal niet eerst op de bal. Bij Thes hadden ondertussen Battista en Convents al een gele kaart gezien en iets later was dat ook het geval voor Tim Boogaerts en Roel Poukens. Voor deze laatste betekende dat hij voor de thuiswedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen  op 11 februari geschorst zal zijn. In de 64' werd Marcos Da Silva vervangen door Nils Goedeweeck. Vijf minuten later kreeg Thes een reuzekans. De vrijstaande Stefani kreeg de kans om van op 10m van het doel de bal binnen te schieten, maar hij trapte die nog meters naast. In de 71' kwam Kurt Weuts op het terrein. De aanvaller kwam in de plaats van Roel Poukens. Eén minuut later lanceerde hij mooi op rechts Gertjan Fannes. Die kwam naar binnen met de bal en schoot op doel. Zijn poging werd echter afgeblockt. In de 75' mocht Stockx een vrijschop nemen, maar trapte die te laag zodat de defensie van Thes die gemakkelijk kon ontzetten. Elf minuten voor het einde kreeg Lennert Vanherberghen geel. Battista trapte de vrijschop maar centimeters naast doel. In de 83' kwam Omar Bennassar in de plaats van David Timmermans. Die kreeg onmiddellijk een enorme kans, maar schoot van dichtbij over doel. In de 90' kon hij na een aanval van Wijgmaal op doel afgaan, maar ook nu kon hij de wedstrijd niet beslissen. Wijgmaal kreeg in de 92' nog een kans op de gelijkmaker. Nils Goedeweeck kon van in het strafschopgebied de bal naar de 2de paal brengen, maar de kopbal van Kurt Weuts ging naast de paal buiten. Er viel nog een 4de gele kaart voor Wijgmaal nl. voor Simon Bammens. Voor de tomeloze inzet van Wijgmaal hadden ze misschien wel een gelijkspel verdiend. Toch mogen we niet vergeten dat de thuisploeg enkele mooie kansen de nek omwrong. Thes Sport had zijn revanche beet en won met 1-0. Hun 12de zege smaakte nadien nog zoeter, omdat het 2de gerangschikte Spouwen-Mopertingen thuis verloor tegen City Pirates. Thes Sport telt nu 4 punten meer dan Spouwen-Mopertingen in de stand. Olympia Wijgmaal blijft op de 6de plaats staan ondanks de 8ste nederlaag van het seizoen. Duffel kan nog op gelijke hoogte komen, maar telt dan één zege minder. Volgende zondag dus geen competitie en op zondag 11 februari staat de thuiswedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen op het programma. Aftrap om 15u.