K.Olympia SC.Wijgmaal - K.FC.Zwarte Leeuw

K.FC Zwarte Leeuw
5-2

Na de 3-4 winst op KVK Tienen en de daarna uitgestelde wedstrijd tegen St.Lenaarts stond op zondag 17 december de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. Voor Olympia Wijgmaal betekende dat een thuiswedstrijd tegen Zwarte Leeuw. In de heenwedstrijd trok Wijgmaal aan het langste eind en trok huiswaarts na 0-1 winst. Zwarte Leeuw kende een moeilijke start, maar in de laatste 8 wedstrijden verloor het geen enkele keer. Bij Wijgmaal waren Rocky Peeters en Pieter Kempeneers geschorst, maar speler-trainer Peeters kon weer beroep doen op Lennert Vanherberghen, Wietse Vermeylen en Ben Colson. Onze Braziliaan Marcos Da Silva is bijna verlost van zijn neusbreuk, maar stond nog niet op het wedstrijdblad. De bezoekers kregen in de 1' al een vrijschop, maar die leverde niets op. Eén minuut later kopte Kurt Weuts een bal door en Gertjan Fannes kon op doel afgaan en meteen stond Wijgmaal op voorsprong (1-0). Beter kan je niet beginnen! In de 3' moest Vanherberghen een schot van Jasper Van Der Heyden afblocken en iets later pakte keeper Mathias Vervecken een zwakke kopbal van Nick Van Belle. In de 13' viel de gelijkmaker. Vervecken stopte het schot van Nico Lansu, maar de bal werd bij de herneming door Gianni Vets toch in doel verwerkt (1-1). Enkele minuten nadien leed Wijgmaal balverlies, maar Jasper Van Der Heyden kon daar niet van profiteren. Vlak daarna moest keeper Vervecken uitkomen en was net eerder op de bal dan de aanvaller van Zwarte Leeuw. Halfweg de 1ste helft kwam er een ingooi van Weuts en Fannes ging de 16-meter in. De aanvaller van Wijgmaal liet de bal echter te ver van de voet gaan en zo kon doelman Kevin Truyts ingrijpen. In de 27' moest Roel Poukens vervangen worden door Nils Goedeweeck. Poukens had zijn voet omgeslagen en kon niet verder. Vijf minuten later kwam Wijgmaal weer op voorsprong. Eerst bracht Fannes de bal voor doel. Goedeweeck kon de bal binnenhouden en bracht de bal op zijn beurt voor doel. Aan de 2de paal stond Fannes en die kopte de bal binnen (2-1). Zo kwam hij aan zijn 6de doelpunt van het seizoen. In de 35' bracht een erg bedrijvige Fannes de bal voor doel en Goedeweeck schoot de bal in één tijd over. Drie minuten voor de rust ging Van Belle met de bal aan de haal en bracht die tot bij de vrijstaande Lansu. Die liet de voorgeschotelde open kans echter liggen. Vlak voor de rust bereikte Simon Bammens in de 16-meter Kurt Weuts en die trof de paal. Wijgmaal ging de rust in met een 2-1 voorsprong. Wietse Vemeylen bleef na de rust achter in de kleedkamers. Hij had net als Poukens zijn voet omgeslagen. Eberd De Donder was zijn vervanger. Zwarte Leeuw kwam vlak na de herneming al voor de 2de keer aan de gelijkmaker. Bij een stilstaande faze verlengde Nick Van Belle de bal in doel. Voor hem zijn 7de doelpunt van het seizoen. In de 53' kreeg Wijgmaal een vrijschop en Lennert Vanherberghen stond helemaal vrij aan de 2de paal en kopte Wijgmaal weer op voorsprong (3-2). Nick Van Asch mocht een paar minuten later een vrijschop nemen voor de bezoekers, maar de Wijgmaaldefensie stond paraat. Halfweg de 2de helft kreeg de thuisploeg een hoekschop. Gert Stockx trapte die en Simon Bammens kende weinig moeite om de bal in doel te verlengen en zo de stand op 4-2 te brengen. Voor hem zijn 4de doelpunt dit seizoen. Zwarte Leeuw kreeg de meeste hoekschoppen, maar keeper Mathias Vervecken liet zich op geen enkele fout betrappen en heerste in het luchtruim. Bij één van die fazes bleef hij even liggen omdat een tegenstander op zijn voet was gaan staan. In de 73' werd Jaan Larivière vervangen door Ben Colson. De Wijgmaalverdediger viel een maand eerder uit met een blessure. Een kwartier voor het einde leden de bezoekers balverlies, maar het schot van Weuts werd afgeblockt. Invaller Benjamin Van Wanrooij kreeg voor Zwarte Leeuw in de 79' een schietkans maar keeper Vervecken pakte die poging. In de 84' kreeg Wijgmaal weer een hoekschop. Fannes kopte de bal door en Vanherberghen stond weer op de goede plek en verlengde de bal in doel. Met zijn 3de doelpunt van het seizoen bracht hij de stand op 5-2. Kort voor het einde kreeg Nick Van Belle nog een kans. De rijzige aanvaller van Zwarte Leeuw plaatste de bal echter naast doel. Olympia Wijgmaal won dus met 5-2 tegen Zwarte Leeuw en telt nu na 15 wedstrijden 23 punten. Dat zijn er 2 meer dan vorig seizoen na evenveel wedstrijden. Wat nog belangrijker is, de winterstop ingaan met een zege doet deugd. Voor Wijgmaal is die winterstop echter korter dan voor andere ploegen, want op zondag 7 januari 2018 staat de inhaalwedstrijd tegen St.Lenaarts op het programma. Namens mijzelf, bestuur en spelers van Olympia Wijgmaal wens ik alle mensen en in het bijzonder de Wijgmaalsupporters een mooi jaareinde.