K.VK.Tienen - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.VK.Tienen
3-4

Op de 14de speeldag in 2de Amateurs B stond het burenduel tussen KVK Tienen en Olympia Wijgmaal op het programma. De voorgeschiedenis van deze wedstrijd leverde al heel wat artikels op. Bij Wijgmaal nam trainer Soetaers vorige maandag ontslag omdat hij zelf geen oplossingen meer vond. Bij Tienen nam trainer Vande Velde het vanaf de 2de speeldag over van Rudi Geysenbergh en stopte omdat hij de verplaatsingen te belastend vond. Beide ploegen konden een overwinning gebruiken om niet helemaal de voeling te verliezen met de kop van de rangschikking. Bij Tienen was er op zondag 3 december nog geen nieuwe trainer en zo stond Bert Geyskens als T1 aan het roer. Hij kon twee spelers recupereren. Dat waren Dylan Carton en Thomas Willems. Tom Blockx was onzeker door een knieletsel, maar kon toch aan de wedstrijd beginnen. Bij Wijgmaal werd Rocky Peeters als interim-trainer aangesteld. Hij kon weer beroep doen op Lennert De Keukeleere en Pieter Kempeneers. In doel stond Mathias Vervecken en niet Yanno Vanwelkenhuysen. De jarige Lennert Vanherberghen was slechts 16de man. Wijgmaal begon goed aan de wedstrijd en zette Tienen vanaf het begin van de wedstrijd onder druk zodat het weinig kon uitrichten. In de 6' bij de eerste hoekschop voor Wijgmaal was het al meteen raak. De bal kwam aan de 2de paal voor de voet van de vrijstaande Lennert De Keukeleere en die bracht Wijgmaal met zijn eerste treffer van het seizoen op voorsprong (0-1). Een ideale start natuurlijk voor de bezoekers. Pas 5 minuten later kwam er een doelpoging van Tienen. Het schot van Nadjim Haroun ging echter helemaal de verkeerde richting uit. In de 14' bemachtigde Kempeneers de bal op eigen helft en lanceerde op rechts Gertjan Fannes. Die bracht de bal voor doel en daar stond Kurt Weuts om de bal in doel te verlengen (0-2). Tienen liet te veel ruimte tussen de linies en zo kwam Wijgmaal aan de meeste kansen. In de 17' schoot Roel Poukens over doel. Vlak daarna kreeg Kobe Candel een gele kaart. Er waren al 25 minuten gespeeld toen Tim Boogaerts op links doorging en de bal voor doel kon brengen. Weer was Kurt Weuts goed gevolgd en hij tikte zijn 2de treffer van de namiddag binnen (0-3). Weuts bracht zijn doelpuntentotaal door die 2 doelpunten op 7.  In de 28' kreeg Rocky Peeters een gele kaart ondanks dat zijn protest gerechtigd was. Voor Rocky zijn 3de gele kaart dit seizoen en hij zal er komende zondag tegen St.Lenaarts niet bij zijn. Na een halfuur mocht Gert Stockx een vrijschop nemen en de bal ging via de muur tot bij keeper Arthur Hannes. Tienen kwam iets beter in de wedstrijd en kon aan een paar hoekschoppen komen. In de 39' werd Tom Blockx door de Wijgmaaldefensie te vrij gelaten bij een hoekschop en hij kopte de bal in doel en bracht met zijn 4de seizoenstreffer de stand op 1-3. Kurt Weuts kreeg in de 45' nog de kans om aan een hattrick te komen. Na een hoekschop viel de bal plots voor zijn voeten, maar de Wijgmaalspits was daardoor blijkbaar verrast en twijfelde te lang en zo bleef het aan de rust 1-3. Voor Wijgmaal natuurliijk een goede uitgaanspositie om aan een overwinning te komen in het Bergéstadion. Tienen begon de 2de helft met Leotrim Pajaziti. Hij kwam in de plaats van Haroun. Bij Wijgmaal kwam er plots een einde aan het goede storingswerk van in de eerste 45 minuten en Tienen liet zijn tanden zien. In de 55' kon Pajaziti zich doorzetten tussen een bos van Wijgmaalverdedigers en bracht de bal naar de 2de paal waar Oumar Diouck klaar stond om in doel te verlengen. Diouck bracht zo de stand op 2-3. Twee minuten later probeerde Fannes het met een afstandsschot, maar keeper Hannes stond goed geplaatst. Tienen bleef echter te veel openingen vinden in de Wijgmaaldefensie en Blockx zette zich in de 57' door en bracht de stand in evenwicht (3-3). Daarmee kwam hij al aan zijn 5de treffer van het seizoen. Bij Tienen was Willems na een uur al de 4de speler die geel kreeg. In de 62' was Diouck weer gevaarlijk. Een schot van hem werd door Wijgmaal in hoekschop verwerkt en vervolgens schoot Diouck de bal voorlangs. Vier minuten later leek Tienen op weg naar een voorsprong. Blockx legde de bal tot bij de geheel vrijstaande Pajaziti, maar die schoot de bal over een leeg doel en zo ontsnapte Wijgmaal aan een achterstand. In de 68' kwam Jaan Larivière op het terrein. Hij kwam in de plaats van Rocky Peeters. In de 73' ging een schot van Diouck naast doel en bij Wijgmaal kwam Nils Goedeweeck als vervanger voor Wietse Vermeylen. Met nog 12 minuten te spelen mocht Stockx een vrijschop nemen en mikte de bal naar de kruising. Doelman Hannes redde prachtig en hield Wijgmaal van een 4de treffer. Toch kwam die er in de 82'. Bij een vlotte Wijgmaalse aanval zag Stockx op links Pieter Kempeneers vrijstaan. Die bracht de bal voor doel en Goedeweeck kon aan de 2de paal zijn been tegen de bal plaatsen en de bal verdween traag in doel. De 2de treffer van Goedeweeck dit seizoen bracht Wijgmaal weer op voorsprong (3-4). Tienen probeerde het nog met een schot van Diouck, maar keeper Vervecken stond paraat. In de toegevoegde tijd kreeg Kempeneers nog een gele kaart en ook voor hem was dat zijn 3de van het seizoen. Dus naast Rocky Peeters zal Wijgmaal komende zondag ook Kempeneers moeten missen. Olympia Wijgmaal komt nu na een doelrijke partij en de 3-4 overwinning aan een totaal van 20 punten. Ook stijgt Wijgmaal van de 9de naar de 6de plaats in de rangschikking. Komende zondag komt St.Lenaarts naar het Ymeriastadion. Toch wordt het opletten tegen de laatste in de stand en zeker met het gemis van Rocky Peeters en Pieter Kempeneers in het achterhoofd.