K.Olympia SC.Wijgmaal - K.VK.Tienen

K.VK.Tienen
3-1

Na de 5-2 nederlaag op verplaatsing tegen Sporting Hasselt kreeg trainer Lars Lambert de kans om met zijn beloften aan een 7de overwinning te komen. Thuis had Wijgmaal nog maar één keer verloren en met de komst van Tienen zat die kans daartoe er waarschijnlijk niet in. In de kern van Wijgmaal vonden we spelers terug die dit seizoen nog niet aan bod waren gekomen zoals Kalala Wa Kalala Kambemba en Phonkrit Van De Velde. In doel stond de 17-jarige Yari Nijs. De thuisploeg kwam al na 5 minuten op voorsprong. Een diepe bal kwam op rechts bij Mauro Seminerio en zijn voorzet ging via Anthony Ngobila in eigen doel (1-0). Enkele minuten later kon Jorge-Michael Vanderstappen bij een hoekschop met een rake kopbal al voor 2-0 zorgen. In de 17' passte Seminerio naar de vrijstaande Adil Aba Yahya, maar die mikte naast doel. Na die eerste aanvalsgolf konden de bezoekers zich een beetje herpakken, maar aan kansen kwamen ze niet. In de 34' probeerde Van De Velde het met een afstandsschot en dat ging recht op keeper Dautzenberg. Vijf minuten later probeerde ook Seminerio het en ook hij vond de Tiense keeper op zijn weg. Wijgmaal ging de rust in met een 2-0 voorsprong. De 2de helft was nog maar 4 minuten oud toen Tibo Janssens de stand op 3-0 kon brengen. De bezoekers kwamen nadien beter voor de dag. Toch raakten ze heel moeilijk voorbij een goed keepende Yari Nijs. Die redde een aantal keer voor Wijgmaal. Alleen in de 88' moest hij zich toch gewonnen geven toen RobbeTrogh een vrijschop mooi over de muur in doel schoot en zo de eindstand op 3-1 bracht. Wijgmaal pakte zoals verwacht de zege en telt nu 22 punten na 14 speeldagen. Voor de 2 komende wedstrijden moeten de beloften tweemaal op verplaatsing spelen. Volgende week naar St.Lenaarts en een week later naar Zwarte Leeuw.