K.Olympia SC.Wijgmaal - RC Hades Hasselt

RC Hades Hasselt
0-1

Na de eerste nederlaag van het seizoen op Spouwen-Mopertingen moest Olympia Wijgmaal zich trachten te herpakken in de thuiswedstrijd tegen RC Hades. Trainer Tom Soetaers kon weer beroep doen op Gert Stockx. Keeper Mathias Vervecken en spelers Eberd De Donder, Marcos Da Silva en Lennert De Keukeleere moesten hun beurt afwachten op de invallersbank. Bij Hades was Ihsan Sögütcü geschorst na zijn rode kaart van vorige week tegen City Pirates. De bezoekers telden na 5 speeldagen een totaal van 9 punten. Al na 5 minuten kwam Wijgmaal dicht bij de openingstreffer. Hades leed balverlies na een counter en Gertjan Fannes kon de bal voor doel brengen waar Nils Goedeweeck vrij stond. Die kon de bal niet onder controle krijgen en meteen was die kans verkeken. Zes minuten later ging Fannes de rechterflank af en Goedeweeck kwam bij de bal. Keeper Gijbels duwde hem tegen de grond, maar de scheidsrechter zag daar geen fout in. Hades was van in de beginminuten op zoek gegaan naar een vroeg doelpunt, maar kreeg pas na 13 minuten een eerste kans. Een schot van Dylan Put verplichtte keeper Yanno Vanwelkenhuysen tot een save. Dan volgden twee fazes met Pieter Kempeneers op de voorgrond. Eerst werd een schot van hem afgeblockt en dan stuurde hij Fannes met een dieptepass richting doel. Keeper Gijbels was echter goed uitgekomen en was net eerder op de bal. Hades kreeg steeds meer vat op de wedstrijd en halfweg de eerste helft raakte de bal niet weg voor het doel van Wijgmaal. Uiteindelijk was het Kempeneers die de bal kon ontzetten. In de 32' moest Vanwelkenhuysen weer attent zijn bij een poging van Jens Meeus en één minuut later hield de Wijgmaalse goalie Put van een doelpunt. Vijf minuten daarna werd een fout op Stockx onbestraft gelaten en Hades kon een aanval ineen knutselen. Kristof Bloemen werd in de 16-meter tegen de grond gewerkt en de bezoekers kwamen zo aan een strafschop. Ilias Choua trapte de elfmeter echter naast doel en zo bleef het 0-0. Zo bleef het tot halfweg de wedstrijd. In het begin van de 2de helft herstelde het evenwicht zich. Eerst ging een schot van Put naast doel. In de 58' schoot Fannes voor de thuisploeg over doel en 2 minuten later ging een schot van Gertjan Fannes na een hoekschop recht op keeper Gijbels. Gert Stockx probeerde het dan met een schot van op 35m, maar dat leverde ook niets op. Stockx werd dan afgelost door Eberd De Donder. Kort na die eerste wissel kwam Hades op voorsprong. Huseyn Billican dribbelde zich tot in de 16-meter en gaf dan de bal aan Bloemen. Die trof raak en bracht de stand op 0-1. Trainer Soetaers bracht een 2de wisselspeler in. Marcos Da Silva kwam voor Roel Poukens. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen moest in de daaropvolgende minuten Wijgmaal behoeden tegen een 2de tegendoelpunt. Eerst hield hij Meeus van een doelpunt en in de 71' deed hij hetzelfde bij een poging van Bloemen. In de 73' kwam bij Wijgmaal Lennert De Keukeleere in de plaats van aanvaller Nils Goedeweeck. Rocky Peeters verliet zijn defensieve positie en ging meer gewicht plaatsen in de aanval. De thuisploeg kwam een eerste keer dicht bij de gelijkmaker bij een vrijschop van Kempeneers in de 74'. Keeper Gijbels toonde zijn kunnen en belette met een knappe save een tegentreffer. Op 10 minuten van het einde kwam Wijgmaal aan 3 opeenvolgende corners. Bij de 2de kon Simon Bammens inkoppen, maar weer stuitte hij op een goed keepende Dries Gijbels. Kort voor het einde kreeg Hades nog een open kans via Billican, maar ook Vanwelkenhuysen deed niet onder voor zijn overbuur en redde knap. Niettemin bleef Hades op voorsprong en haalde het met 0-1. Voor de Limburgse ploeg de 4de zege van het seizoen. Wijgmaal zit duidelijk niet meer in de goede flow en is ondertussen na hun 2de nederlaag gezakt naar de 6de plaats. Toch hoort Olympia nog altijd bij de 6 beste van de klas en telt nu 3 punten achterstand op kersvers leider KVK Tienen. Volgende zondag staat weer een uitwedstrijd op het programma. Dan wordt gespeeld op Duffel. Vorig seizoen werd daar verloren met 5-0 op de 4de speeldag.